fbpixel

Search icon
Search
Η νέα boutique του οίκου Gucci στην Αθήνα αποτελεί ωδή στην εκλεπτυσμένη πολυτέλεια
FASHION NEWS

Η νέα boutique του οίκου Gucci στην Αθήνα αποτελεί ωδή στην εκλεπτυσμένη πολυτέλεια

Μια ματιά στους χώρους και το ανατρεπτικό design της που αποτελεί σήμα-κατατεθέν του brand


Γνωστός για τις ανατρεπτικές εικόνες και συλλογές του, ο οίκος Gucci έχει καταφέρει να γεννηθεί από τις στάχτες του, έχοντας φυσικά τον ταλαντούχο και ιδιαίτερο σχεδιαστή, Alessandro Michele, στο τιμόνι του. Με έμπνευση συχνά από παλαιότερες ένδοξες δεκαετίες, ή πολλές φορές αναμιγνύοντας κομμάτια αυτών -το ρετρό των '70s, το disco των '80s, το pop των '90s- καταφέρνει να εντυπωσιάζει και να συστήνει στο ανήσυχο κοινό του νέες προτάσεις που δίνουν στη μόδα τη μορφή τέχνης. 

1-nXpgm.jpg

Αυτή την artistic πινελιά λοιπόν, έρχεται να δώσει και το νέο κατάστημα του ιταλικού fashion house στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ανακοίνωσε και το επίσημο opening του. Σε μια boutique στην Πανεπιστημίου 3, που εκτείνεται σε χώρο 178 τ.μ., οι λάτρεις της μόδας θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν, να θαυμάσουν και να δοκιμάσουν -αυτήν τη στιγμή κατόπιν ραντεβού- φανταστικές δημιουργίες Gucci, από τσάντες και βαλίτσες μέχρι μικρά δερμάτινα είδη, παπούτσια, κοσμήματα, μεταξωτά και γυαλιά ηλίου.

Όπως ήταν φυσικό, πρόκειται για ένα άκρως φιλόξενο, fashionable κι εκκεντρικό περιβάλλον, που «φωνάζει» το όνομα του οίκου σε κάθε γωνιά του. Η εσωτερική διακόσμησή του μπορεί να είναι πιο διακριτική από τις συλλογές του, ωστόσο η προσθήκη statement υλικών και λεπτομερειών που έχει καθιερώσει το brand ήταν απαραίτητη. 

3-lXG19.jpg

Οι βελούδινοι καναπέδες και οι ευφάνταστες πολυθρόνες του, που φέρνουν στο νου θαλάσσια όστρακα, δεν περνούν απαρατήρητες, ενώ η επιλογή απαλών και πιο «ήσυχων» χρωμάτων στο εσωτερικό δεν ήταν τυχαία, καθώς εξυπηρετεί στην ανάδειξη των stylish επιτυχημένων συλλογών που φιλοξενεί. 

Εμφανή είναι και τα vintage στοιχεία από βιτρίνες με σκούρο ξύλο, να αντισταθμίζουν τις πιο «σκληρές» επιφάνειες και τα βιομηχανικά στοιχεία, όπως τους μεταλλικούς συνδέσμους. Η έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας αποκτά άλλη διάσταση και εφαρμόζεται μοναδικά μέσω της πλήρης εκμετάλλευσης του χώρου και των λειτουργιών του.

2-DOaSK.jpg

Το μοντέρνο με το κομψό και το κλασικό βρίσκονται σε πλήρη αρμονία, μέσα στη boutique που άνοιξε τώρα τις πύλες της στη χώρα μας και μάς υπενθυμίζει το μεγαλείο και την απίστευτη σχεδιαστική κληρονομιά του οίκου. Άλλωστε, ολόκληρο το concept του καταστήματος βασίζεται στην ανάγκη του οίκου να ενσωματώνει τα προϊόντα του μοναδικά μέσα στην καθημερινότητα, με στόχο να την κάνει πιο λαμπερή.

Κάθε Gucci Boutique αποτελεί ένα "Cabinet of Curiosities", το οποίο δημιουργεί συναισθήματα απόλαυσης και εμπνέει τους επισκέπτες ν' ανακαλύπτουν διαρκώς νέες πτυχές του καταστήματος μέσα από τους κωδικούς των δημιουργιών και αξεσουάρ. 

5-VIuuC.jpg

Το «ανεπιτήδευτο δράμα» συναντά την εκλεπτυσμένη αισθητική μέσα σε μια boutique που συνδυάζει διακριτικά ένα απροσδόκητο μείγμα υλικών. Από τεχνικές, μηχανικές βιτρίνες οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την απαλότητα των πολυτελών υφασμάτων που διακοσμούν τους χώρους, μέχρι ξύλινα τραπέζια με βελούδινα καλύμματα και ένα πολύχρωμο άκρως εντυπωσιακό ψηφιδωτό πάτωμα από μάρμαρο, που συμπληρώνει μοναδικά τη γκριζοπράσινη βελούδινη ταπετσαρία στις κολόνες.

Σε ολόκληρο τον χώρο ξεχωρίζουν τα πολυτελή καθίσματα και τα vintage χαλιά, με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον επισκέπτη και να τον βάζει στον απόλυτα cool, sexy, μυστηριακό κόσμο σαγήνης του Gucci. 

Φωτογραφίες: Courtesy of Gucci by Elias Joidos

Info: Το νέο κατάστημα του οίκου Gucci βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 3, Αθήνα, και λειτουργεί με ραντεβού.