fbpixel

Search icon
Search
Η μεγαλύτερη hair color τάση του καλοκαιριού είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που θα περιμένατε
HAIR & NAILS

Η μεγαλύτερη hair color τάση του καλοκαιριού είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που θα περιμένατε

Τα platinum μαλλιά τίθενται σε παύση


Το απόλυτο χρώμα μαλλιών για το καλοκαίρι ήταν πάντα μια πιο ανοιχτή απόχρωση από το κανονικό σας χρώμα. Ενώ οι ανταύγειες και οι ξανθές αποχρώσεις συνήθως κλέβουν την παράσταση κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών, οι μελαχρινές και οι κοκκινομάλλες συχνά παίρνουν μια ώθηση στο τμήμα φωτεινότητας χάρη σε στρατηγικά τοποθετημένα babylights και ανταύγειες. Και έπειτα υπάρχουν εκείνες που κάνουν μια πλήρη αλλαγή από τα σκούρα στα ανοιχτά μαλλιά καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. H ιδέα ότι πρέπει να γίνετε πιο ανοιχτόχρωμη το καλοκαίρι πηγάζει από τη φυσική δράση που έχει η έκθεση στον ήλιο στα μαλλιά σας. Φυσικά τα λευκαίνει και τα φωτίζει, ειδικά τις άκρες, δημιουργώντας ένα ηλιόλουστο αποτέλεσμα, γι' αυτό και οι ανταύγειες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τόσο δημοφιλείς. 

Ωστόσο, όλα αυτά καταργούνται για το καλοκαίρι του 2024, καθώς μια σημαντική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών είναι σε πλήρη ισχύ. Σύμφωνα με τους experts, υπάρχει μια στροφή προς τα πιο σκούρα μαλλιά αυτή τη στιγμή. Οφείλεται εν μέρει στην επιθυμία για ένα φρέσκο, τολμηρό βλέμμα που στέκεται απέναντι στην παραδοσιακή παλέτα χρωμάτων μαλλιών του καλοκαιριού. Οι διασημότητες και οι influencers συχνά καθορίζουν τις τάσεις ομορφιάς και πρόσφατα, πολλοί αγκαλιάζουν τις πιο σκούρες αποχρώσεις, εμπνέοντας πολλούς ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Επίσης, τα πιο σκούρα μαλλιά μπορούν να κάνουν έντονη αντίθεση με τις καλοκαιρινές εμφανίσεις και το ηλιοκαμένο δέρμα και να ξεχωρίσουν.

snapinstaapp-447100556-819396083049707-7465046087022906327-n-1024.jpg

Περισσότερες από τις φυσικές μελαχρινές θέλουν να γίνουν πιο σκούρες και οι πιο ανοιχτόχρωμες μελαχρινές θέλουν να βαθύνουν συνολικά το χρώμα τους. Εκείνες με ανταύγειες ζητούν να γίνουν μερικές αποχρώσεις πιο σκούρες για το καλοκαίρι, επιλέγοντας πιο μπρονζέ και καραμελένιες αποχρώσεις. Οι άνθρωποι κλίνουν προς τις πλούσιες, βαθιές αποχρώσεις αυτή τη στιγμή, όπως η σοκολάτα και ο εσπρέσο, που συνήθως είναι πιο δημοφιλείς το φθινόπωρο και το χειμώνα. Θέλουν μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση που είναι σχετικά χαμηλής συντήρησης σε σύγκριση με το ξανθό.

Αναλύουμε περαιτέρω το trendy hair color παρακάτω!

Καλώς ορίστε το "Rich Girl Brunette"

Οι τάσεις στο χρώμα των μαλλιών έρχονται συχνά κατά κύματα, και αυτή τη στιγμή, οι πλούσιες, υγιείς μελαχρινές αποχρώσεις κατακτούν τα φώτα της δημοσιότητας. Οι πιο σκούρες τούφες είναι εντυπωσιακές σε σχέση με το ηλιοκαμένο δέρμα. Η αντίθεση όχι μόνο ξεχωρίζει ανάμεσα στις συνήθως πιο ανοιχτές αποχρώσεις του καλοκαιριού, αλλά αποπνέει και μια αίσθηση εκλέπτυνσης και κομψότητας.

Οι βαθύτερες αποχρώσεις είναι μια ευπρόσδεκτη απόκλιση από τις τυπικές ηλιοκαμένες τούφες που μερικές μελαχρινές προτιμούν μόλις χτυπήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, και μπορούν επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να φροντίσετε τα κατεστραμμένα μαλλιά να επανέλθουν στην υγεία τους, καθώς χρησιμοποιείται λιγότερη ή καθόλου λεύκανση, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ακεραιότητας των μαλλιών και στη μείωση της φθοράς. Ένας άλλος λόγος για να γίνει πιο σκούρο; Η ενισχυμένη λάμψη. Όταν σκουραίνουν τα μαλλιά, η επιδερμίδα σφραγίζεται με ένα ημιμόνιμο χρώμα, αντανακλώντας περισσότερο φως. Ο φωτισμός των μαλλιών ανοίγει την επιδερμίδα της τρίχας, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει έλλειψη λάμψης. 

snapinstaapp-430400320-1135086320763555-6201427197082707442-n-1080.jpg

Το ξανθό γίνεται πιο βαθύ και σκούρο

Το ξανθό είναι πάντα στη μόδα για το καλοκαίρι, αλλά οι τόνοι γίνονται πιο βαθιοί φέτος. Για τις ξανθιές που θέλουν να σκουρύνουν το χρώμα τους, οι ειδικοί προτείνουν ζητήσετε τόνους καραμέλας ή μελιού, που προσφέρουν ζεστό, διακριτικό βάθος. Είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον κολορίστα σας αποχρώσεις που συμπληρώνουν τον τόνο του δέρματός σας και το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Η ενσωμάτωση χαμηλών φωτεινών τόνων μπορεί να προσθέσει διάσταση και βάθος στα μαλλιά χωρίς να τα βάψετε πλήρως.

Όταν πραγματοποιούνται στρατηγικά, οι ανταύγειες μπορούν να προσθέσουν βάθος σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, όταν ο γενικός στόχος είναι να γίνουν πιο βαθιά. Οι πιο σκούρες ανταύγειες δίνουν διάσταση και βάθος στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο γεμάτα και πιο δυναμικά. Η χρήση αποχρώσεων ελαφρώς πιο σκούρων από το βασικό χρώμα δημιουργεί μια λεπτή, φυσική αντίθεση χωρίς να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πολύ ανοιχτά. 

snapinstaapp-448389835-773027928325508-6049925056815029742-n-1024-6xPsg.jpg

Πώς να διατηρήσετε το νέο σας σκούρο χρώμα

Οι πιο σκούρες αποχρώσεις απαιτούν ένα διαφορετικό σχέδιο συντήρησης στο σπίτι, καθώς ο ήλιος, το συνηθισμένο λούσιμο και ακόμη και το θαλασσινό νερό μπορούν να προκαλέσουν την απομάκρυνση των μορίων του χρώματος από τα μαλλιά. Για να αποτρέψετε τον ήλιο και το νερό της πισίνας από το να απογυμνώσουν τα μαλλιά σας, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός προϊόντος κρέμας bonder. Χρησιμοποιήστε το πριν βγείτε στον ήλιο και στεγνώσετε τα μαλλιά με το πιστολάκι για να διατηρήσετε ένα χρώμα που δείχνει φρέσκο.