fbpixel

Search icon
Search
Η Mary Katrantzou έγινε η πρώτη creative director δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ της Bulgari
FASHION NEWS

Η Mary Katrantzou έγινε η πρώτη creative director δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ της Bulgari

Η συνεργασία των δύο πήγε ένα βήμα παραπέρα!


Η Mary Katrantzou ορίστηκε δημιουργική διευθύντρια δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ στο Bulgari. Η ανακοίνωση έγινε επίσημα μέσω του Vogue Runway - και κάπως έτσι ένα από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής μόδας, που είχε δείξει εξαρχής τις ικανότητες και το όραμά της, μπαίνει σε ένα νέο κεφάλαιο. Όσον αφορά τη θέση αυτή καθαυτή, είναι νεοσύστατη. Ελληνικής καταγωγής και με έδρα το Λονδίνο εκείνη την εποχή, η Katrantzou έγινε γνωστή κατευθείαν από το Central Saint Martins στα τέλη της δεκαετίας του '80. Μάλιστα, από την αρχή είχε μια γοητεία με τα κοσμήματα.

Στην ανάρτηση της στο Instagram, η ίδια η σχεδιάστρια δήλωσε:

«Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και οι διπλές ελληνορωμαϊκές ρίζες της BVLGARI έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στη διαμόρφωση μου ως σχεδιάστρια. Πάντα εμπνεόμουν από τους σχεδιαστικούς κώδικες και τον συγκρητισμό του BVLGARI, την κυριαρχία στα χρώματα και το βάθος της αφήγησης. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι η πρώτη creative director του οίκου Bulgari στις κατηγορίες των «leather goods and accessories, οδηγώντας το δημιουργικό όραμα για αυτό το νέο κεφάλαιο και αναδεικνύοντας την καθημερινή ζωή σε μια μορφή τέχνης,» δήλωσε η ίδια.


Η νέα της αρμοδιότητα στο Bulgari εκτείνεται από δερμάτινες τσάντες σε μεταξωτές και σε μοναδικές ή πολύ ιδιαίτερες τσάντες με high jewellery. "Πότε κάτι αλλάζει από το να θεωρείται κόσμημα στο να είναι λειτουργικό και τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το ενδιάμεσο διάστημα;" αναρωτιέται η Κατράντζου. "Εκεί είναι που μπαίνει στο παιχνίδι το εκπληκτικό αρχείο της Bulgari. Μελετώντας τα πρωτότυπα και βλέποντας πώς μπορούν να μετασχηματιστούν και βλέποντας αυτή την κατηγορία ως ένα δημιουργικό εργαστήριο για να το κάνουμε - αυτό για μένα είναι απίστευτο".

Το δημιουργικό ταξίδι της Mary Katrantzou με τη Bulgari, ως τώρα

Η σχέση της Κατράντζου με την Bulgari χρονολογείται από το 2019, όταν η ιταλική εταιρεία κοσμημάτων της δάνεισε τα πολύτιμα κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια της για μια επίδειξη μόδας που διοργάνωσε στον μνημειώδη Ναό του Ποσειδώνα στην Αθήνα. Η Cate Blanchett φόρεσε ένα συγκλονιστικό φόρεμα με κοσμήματα στο μπούστο από τη συλλογή που ταίριαζε με τα ξανθά μαλλιά της στις Χρυσές Σφαίρες του 2020. Η σχέση μεταξύ της Katrantzou και του ρωμαϊκού οίκου βάθυνε το 2021, όταν σχεδίασε μια capsule συλλογή από δερμάτινες τσάντες και κοσμηματοστολισμένες μινιόν εμπνευσμένες από το διάσημο μοτίβο Serpenti του οίκου.

Αλλά η σχέση της με τον Bulgari πηγαίνει πολύ πιο πίσω. Όπως και η Katrantzou, ο ιδρυτής της εταιρείας Sotirio Bulgari ήταν Έλληνας. Θυμάται ένα coffee table book για την ιστορία του οίκου (η μητέρα της ήταν σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων με πλούσια βιβλιοθήκη) και έλαβε ένα ρολόι Bulgari από τον πατέρα της ως δώρο για την αποφοίτηση από το λύκειο. "Η άφιξη της Mary μας κάνει πολύ υπερήφανους", δήλωσε ο Jean-Christophe Babin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε δήλωσή του. "Μοιράζεται με την Bulgari όχι μόνο τις ελληνικές καταβολές, αλλά κυρίως την αναζήτηση της αριστείας στην επιλογή των υλικών, τον τρόπο με τον οποίο μετασχηματίζονται με ιδιαίτερη έμφαση στη χειροτεχνία και την παθιασμένη αγάπη για τα χρώματα".

Τα πρώτα κομμάτια της Mary Katrantzou για το Bulgari θα φτάσουν στα καταστήματα τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.