fbpixel

Search icon
Search
Louis Vuitton Cruise 2024: Ο Nicolas Ghesquière παρουσιάζει μια μεταμεσαιωνικά cool συλλογή
TRENDS & CATWALKS

Louis Vuitton Cruise 2024: Ο Nicolas Ghesquière παρουσιάζει μια μεταμεσαιωνικά cool συλλογή

Όλα όσα ξεχωρίσαμε στο εντυπωσιακό show


Τον περασμένο Απρίλιο, ο Nicolas Ghesquière παρουσίασε ένα εντυπωσιακό show πριν από το 2023 στην εμβληματική γέφυρα Jamsugyo της Σεούλ. Ενώ οι μακρινοί προορισμοί αποτέλεσαν go-to επιλογές για τους περισσότερους high-end οίκους, φέτος πόλεις της Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ιταλία, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Μόλις εχθές o Ghesquière παρουσίασε την Cruise επίδειξη 2024 της Louis Vuitton στο εντυπωσιακό στο Palazzo Borromeo, με φόντο το ιταλικό νησί, Isola Bella.

Το Palazzo Borromeo χτίστηκε στο βορειοδυτικό σημείο του νησιού και χαρακτηρίζεται από μια μεγαλοπρεπή πρόσοψη μήκους περίπου 80 μέτρων, στη μέση της οποίας βρίσκεται η Αίθουσα Τιμής (Salone d'onore). Αναπτύσσεται ως καμπυλόγραμμη προεξοχή ύψους δύο ορόφων. Στη συνέχεια, η δομή επεκτείνεται προς το κέντρο του νησιού κάθετα σε αυτό το τμήμα, με αποτέλεσμα το σύνολο να παίρνει το σχήμα ενός Τ. Εμπλουτισμένη με μια συγκέντρωση μπαρόκ τέχνης και κήπων, η τοποθεσία αποτελεί ένα παραμυθένιο σκηνικό. Με περίπλοκες, λοιπόν, λεπτομέρειες (όπως ήταν αναμενόμενο) που παραπέμπουν υδάτινες εικόνες, η συλλογή αποπνέει μια μυθική γοητεία, βασισμένη στη σύγχρονη θηλυκότητα.

lv-cruise-24-1.jpg

Πιο συγκεκριμένα, η επίδειξη άνοιξε με μια σειρά από μεσαιωνικούς δύτες που κοσμούνταν με λεπτομέρειες που έμοιαζαν πτερύγια και κρόσσια. Κυμάτιζαν αρμονικά κάτω από μια στολή κατάδυσης ή κάτω από τα μπράτσα, παραπέμποντας μια εμφάνιση ενός υδρόβιου πλάσματος. Μεγάλη βάση δόθηκε στα headpieces και στις μάσκες που κοσμούσαν τα σύνολα. Επίσης φτερά και παγιέτες φορμαρισμένες σε λουλούδια, έμοιαζαν απίστευτα μεγαλοπρεπείς πάνω στα pieces όπως παραδείγματος χάρη σε ένα γιλέκο με κυματιστές ριπές που συνδυάστηκε με ένα παντελόνι καταδύσεων και αθλητικά παπούτσια με κορδόνια.

lv-cruise-24-2.jpg

Το team της Louis Vuitton περιέγραψε το show και την συλλογή ως αφορμή για σύγχρονες ιστορίες, κατοικημένη από παρασυρόμενα πλάσματα που εγκαταλείπουν τις υδάτινες κατοικίες για να ανακαλύψουν τα επίγεια θαύματα. Ο Nicolas Ghesquière ταξίδεψε το κοινό του σε μια χρονοκάψουλα πίσω στον Μεσαίωνα, όταν τα βενετσιάνικα μοτίβα υαλοπλαστικής τέχνης ρίχνονταν πάνω σε κάπες και διάφανα φορέματα με παντόφλες. Οι υπερβολικές αναλογίες συναντήθηκαν με μια αποφασιστικά μοντέρνα κομψότητα - ένα έξυπνο παιχνίδι με τη δομή με τη σωστή ποσότητα ευκολίας.

lv-cruise-24-3.jpg

Ο Ghesquière είναι ένας από τους σπάνιους σχεδιαστές που έχει την ικανότητα να τοποθετεί την ιστορία στο πλαίσιο και ταυτόχρονα να εκσυγχρονίζει μια σιλουέτα μέσα σε ένα μόνο ρούχο. Η αγάπη του για αυτή τη μετα μεσαιωνική δραματική προσωπικότητα φάνηκε για πρώτη φορά στο σόου του για την άνοιξη/καλοκαίρι 2018 και σήμερα το βράδυ είδαμε την ανάσταση χαρακτήρων όπως μιας σύγχρονης ιέρειας , μιας ρομαντικής πολεμίστριας και ίσως ακόμη και γελωτοποιών της αυλής, παίρνοντας μέρος σε ένα από τα πιο περίτεχνα show της σεζόν.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το show παρακάτω

Ανατρέξτε στη gallery για να δείτε όλα τα looks!