fbpixel

Search icon
Search
Η Jennifer Aniston σε ρόλο παραγωγού στο remake της ταινίας «9 to 5»
ARTS & CULTURE

Η Jennifer Aniston σε ρόλο παραγωγού στο remake της ταινίας «9 to 5»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία παραγωγής της Aniston θα επαναφέρει την επιτυχημένη κωμωδία του 1980 με την Jane Fonda και τη Dolly Parton με θέμα τον σεξισμό στον χώρο εργασίας


Ίσως μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες της δεκαετίας του 1980, το «9 to 5» επιστρέφει με την βραβευμένη με Emmy Jennifer Aniston σε ρόλο παραγωγού μαζί με την Kristin Hahn μέσω της εταιρείας «Echo Films». Το σενάριο έχει αναλάβει η συγγραφέας Diablo Cody ενώ δεν είναι σαφές πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να βγει στους κινηματογράφους.

1.jpg

Αν και δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί ακόμη λεπτομέρειες της πλοκής, το πρωτότυπο σενάριο του 1980 επικεντρωνόταν σε τρεις γυναίκες συναδέλφους, εργαζόμενες σε ένα γραφείο που ενώθηκαν για να εκδικηθούν τον «αυταρχικό, σεξιστή, εγωιστή, ψεύτη, υποκριτή και μεγαλομανή» αφεντικό τους. Οι Jane Fonda, Lily Tomlin, Dolly Parton και Dabney Coleman πρωταγωνίστησαν στην ταινία, της οποίας το σενάριο υπογράφουν οι Patricia Resnick και Colin Higgins, με τον τελευταίο να αποτελεί και τον σκηνοθέτη.

shutterstock-1549227515.jpg

Η ταινία κέρδισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια και βοήθησε να ξεκινήσει η καριέρα της Dolly Parton, της οποίας το ομώνυμο τραγούδι «ανέβηκε» στο Νο 1 στις Η.Π.Α. για ένα δεκαπενθήμερο και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της δεκαετίας. Η ταινία βασίστηκε σε μια ιδέα της Jane Fonda, η οποία είχε πρόσφατα δημιουργήσει τη δική της εταιρεία παραγωγής, IPC Films, λέγοντας πως: «Οι ιδέες μου για ταινίες προέρχονται πάντα από πράγματα που ακούω και αντιλαμβάνομαι στην καθημερινότητά μου... Μια πολύ παλιά μου φίλη είχε ξεκινήσει μια οργάνωση στη Βοστώνη που ονομαζόταν "Nine To Five", η οποία ήταν μια ένωση γυναικών υπαλλήλων γραφείου. Τους άκουσα να μιλούν για τη δουλειά τους και είχαν μερικές υπέροχες ιστορίες. Και πάντα με έλκυαν εκείνες οι ταινίες της δεκαετίας του 1940 με τρεις γυναίκες σταρ».

Σε πρόσφατή συνέντευξή της, η Dolly Parton ανακάλυψε πως η Jennifer Aniston την είχε προσεγγίσει πριν από αρκετά χρόνια με σκοπό την αναβίωση της ταινίας. «Μιλήσαμε γι' αυτό πριν από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν στην Καλιφόρνια και πήγα στο σπίτι της. Με κάλεσε για φαγητό». Στο γεύμα τους, η Aniston μίλησε για την επιθυμία της να ξαναδεί την ταινία με νεότερους και πιο φρέσκους ανθρώπους ενώ η Parton ανέφερε «πως θα ήθελε να βρουν ένα τρόπο να επιστρέψουν η Lilly, η Jane και εγώ». Ακόμη, ανέφερε ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι της, «9 to 5», στην ταινία. «Είναι υπέροχο να μπορείς να συμμετέχεις σε κάτι που ήταν τόσο ισχυρό όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε η Parton στο E! News. «Είναι πραγματικά εκπληκτικό να συμμετέχεις σε κάτι που πραγματικά μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής για οποιονδήποτε. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό έφερε μεγάλη προσοχή στην ισότητα των φύλων».

shutterstock-2282218041.jpg

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, η ταινία ανήκει στις «100 πιο αστείες ταινίες» ως η 74η. Ανάμεσα στις κριτικές που έχουν γραφτεί από διάφορους θεατές όλα αυτά τα χρόνια καταλήγουν πως η ταινία έχει ένα σαφές μήνυμα για το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στο χώρο εργασίας.