fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Η Ιλόη Χατζησπυρίδη, Co-founder και Creative Director του swimwear brand Maa Boo μας υποδέχεται στη μοναδική κατοικία της

Diving into Creativity


Η Ιλόη Χατζησπυρίδη, Co-founder και Creative Director του swimwear brand Maa Boo μας υποδέχεται στη μοναδική κατοικία της

Aπό πάντα, η Ιλόη Χατζησπυρίδη μαζί με την κολλητή της φίλη, Άννα Τζελέπη, με την οποία ξεκίνησαν και το swimwear brand Maa Boo, είχαν μια τεράστια αγάπη για το design και τα patterns. Ως χόμπι τους, μάλιστα, είχαν το να διοργανώνουν πάρτι και να αναλαμβάνουν τη θεματική τους διακόσμηση. Από την άλλη, τις συνέδεε και κάτι ακόμα: το “beach culture”, που ήταν η δεύτερη φύση τους, διάχυτο παντού στη ζωή τους, κομμάτι της εμφάνισής τους. Εντελώς φυσικά, λοιπόν, προέκυψε και η ιδέα να σχεδιάσουν από κοινού μαγιό.

Αν και τα πρώτα επαγγελματικά βήματα της Ιλόης έγιναν στον χώρο της ναυτιλίας και η σχέση της με τη μόδα υπήρξε εντελώς ερασιτεχνική, η ίδια αποφάσισε να κάνει μια στροφή στην καριέρα της πριν από περίπου 10 χρόνια. «Το όνειρό μου ήταν σίγουρα να κάνω κάτι δημιουργικό. Η ευτυχής συγκυρία ήταν ότι αποφασίσαμε μαζί με την Άννα να κάνουμε το χόμπι μας δουλειά, αλλά και το ευνοϊκό timing, τότε που άρχισαν να αναπτύσσονται διάφορα μικρά ελληνικά brands. Ήταν μεγάλη μας απορία τότε γιατί η Ελλάδα, με αυτό το υπέροχο καλοκαίρι, τις ατελείωτες παραλίες και τα μαγικά νησιά, δεν είχε designer swimwear».

Αυτό που έχει ενδιαφέρον για την ίδια στον σχεδιασμό μαγιό είναι το πώς ένα τόσο μικρό κομμάτι ύφασμα έχει τόσο μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία μας, πώς μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση: «Με συνεπαίρνει το γεγονός πως μια τρελή ιδέα μπορεί να αποτυπωθεί σχεδιαστικά, να γίνει ύφασμα και να φορεθεί. Όταν δε αυτή η ιδέα έχει ανταπόκριση και αρέσει στον κόσμο, αυτό είναι μαγεία». Αυτήν την περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει με την ομάδα της τον σχεδιασμό μαγιό για το επόμενο καλοκαίρι. Υπάρχουν, άλλωστε, πολλά νέα projects στα σκαριά, όπως μια χειμερινή capsule collection, αλλά και μια αντρική σειρά μαγιό που τους τη ζητούν όλοι… Stay tuned!

Home sweet home

img-5396.jpg


Το σπίτι για την Ιλόη σημαίνει «ησυχαστήριο, κυριακάτικα τραπέζια με φίλους». Το συγκεκριμένο διαμέρισμα επιλέχτηκε σε μια περίοδο της ζωής της που ήθελε να είναι κοντά στη δουλειά της. Έχει urban στοιχεία, όπως όλα τα σπίτια στο Γκάζι, τα οποία η ίδια πάντα προσπαθεί να τα παντρέψει με κάτι κλασικό. «Η διακόσμηση έγινε από μένα με τις συμβουλές φίλων αλλά και της οικογένειάς μου. Μου αρέσουν η ζεστασιά και η οικειότητα που δίνουν τα κλασικά κομμάτια. Τελευταία προσθήκη στο σπίτι μου, μια παλιά συρταριέρα της γιαγιά μου που έβαψα φούξια-κερασί και έδωσε στον χώρο μια funky πινελιά». Αγαπάει πολύ τα αντικείμενα design και όσο μπορεί προσπαθεί να τα συλλέγει, ενώ λατρεύει να ασχολείται με τη διακόσμηση του σπιτιού της. Γενικά, της αρέσει να αλλάζει στο σπίτι της μορφές - πάντα με κάποιο αντικείμενο design που προστίθεται η εικόνα του μεταμορφώνεται. Όλα συμβαίνουν γύρω από την κουζίνα. Το μπαρ του σπιτιού είναι σε στρατηγικό σημείο, καθώς συνδέει την κουζίνα με το σαλόνι. «Όταν μαζευόμαστε σπίτι μου, καθόμαστε κυρίως εκεί, πίνοντας κρασί, τρώγοντας και με την κατάλληλη -ανάλογα με την περίσταση- μουσική που δε λείπει ποτέ. Αγαπημένα μου αντικείμενα είναι τα βιβλία που φέρνω από το εξωτερικό. Είναι για μένα τεράστια πηγή έμπνευσης - ειδικά τα βιβλία της Assouline, τα θέλω όλα».

Style Matters 

img-5402.jpg


«Στιλ είναι ο τρόπος έκφρασης του καθενός και είναι τόσο υποκειμενικό», τονίζει. «Έχει να κάνει με το τι μας ταιριάζει εμάς προσωπικά, τι μας κάνει να νιώθουμε άνετα». Από την άλλη, για την ίδια η αισθητική συνδέεται με την αναγνώριση του ωραίου: «Σαφώς αποτελεί κάτι υποκειμενικό και ο καθένας έχει το δικό του γούστο, αλλά μπορεί και να καλλιεργηθεί. Όσο ασχολείσαι περισσότερο με μια Τέχνη, τόσο καλύτερος γίνεσαι. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η αισθητική είναι ηθική. Προσωπικά, είμαι υπέρ της απλότητας και της minimal εκδοχής της». Για την Ιλόη, η οικογένειά της επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει την αισθητική της. Όπως εξηγεί, η μόδα και η Τέχνη υπήρξαν θέματα που συζητούσαν και θαύμαζαν πάντα. «Οι φίλοι μου, επίσης, επηρεάζουν πολύ την αισθητική μου. Πάντα ζητάω τη γνώμη τους για την κάθε collection. Κατά κύριο λόγο, το Maa Boo είναι μια φυλή, ένα tribe όπως λέμε συνέχεια στις συλλογές μας, είναι μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική στη ζωή. Και είναι όλοι καλοδεχούμενοι!»

Life Rules 

img-5410.jpg


H ίδια, μια γυναίκα δραστήρια και δυναμική που αγαπάει και απολαμβάνει τη δουλειά της, έχει μάθει να προσαρμόζεται σε όποια κατάσταση κι αν της ζητηθεί. «Αυτό που αποκομίζω με την πάροδο των χρόνων είναι η αστείρευτη χαρά αλλά και οι προκλήσεις που συναντάς όταν δουλεύεις στον χώρο την μόδας». Στις σύγχρονες Ελληνίδες ξεχωρίζει την ομορφιά, την εξυπνάδα και την καλαισθησία τους. Από ενδιαφέροντα, η Ιλόη έχει πολλά, όπως και διαθέτει μια τεράστια αγάπη στο καλοκαίρι -άλλωστε γι’ αυτό προέκυψε και το swimwear brand της- αλλά και στο σκι στο βουνό, που αποτελούν για την ίδια τον «ορισμό της ευτυχίας της». Δεν αντέχει τους ανθρώπους δίχως ενσυναίσθηση, ενώ η μουσική είναι απαραίτητο στοιχείο στην καθημερινότητά της - στη διαπασών ακόμη κι από πολύ νωρίς το πρωί. «Με το που ξυπνάω, βάζω μουσική. Είμαι υπέρ των ορίων γενικά στη ζωή μου, αλλά όριο στη δημιουργικότητα δεν έχω. Οι σκέψεις και οι ιδέες δεν σταματούν ποτέ. Η φαντασία έχει ευτυχώς μια παράλληλη δράση μέσα στο μυαλό μας», τονίζει.

My Favorites:

FASHION DESIGNER: Vivienne Westwood, Valentino

ARTIST: Γιάννης Μόραλης και Διαμαντής Αϊδίνης

ARCHITECT: Paolo Mendes da Rocha

PERFUME: Myrrh and Tonka της Jo Malone

ACCESSORIES: Κοσμήματα της Κατερίνα Ανέστη

BEAUTY ITEM: Κόκκινο κραγιόν της Lancôme

DETAILS FOR YOUR HOME: Neon lights, fashion books και κεριά

TREND: Ski boots

RESTAURANT: Societe στο Παρίσι

MUSEUM/GALLERY: Tate Modern

CITY: Παρίσι

COLOR: Μαύρο

BOOK: «Ο Ξένος» του Albert Camus

MOTTO: “Maa Boo Sun Crew”


1

Μαγιό της νέας συλλογής Maa Boo

2

Βιβλία μόδας από τις εκδόσεις Thames & Hudson

3

Άρωμα Myrrh and Tonka της Jo Malone

4

Μεταξοτυπία σε γυαλί “You” του Διαμαντή Αϊδίνη, Zoumboulakis Galleries

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2024