fbpixel

Search icon
Search
Η floral designer και ιδιοκτήτρια του “The Secret Garden” στην Αθήνα, Βαλεντίνη Κρασσά, μας υποδέχεται στο υπέροχο διαμέρισμά της
INTERIORS

Η floral designer και ιδιοκτήτρια του “The Secret Garden” στην Αθήνα, Βαλεντίνη Κρασσά, μας υποδέχεται στο υπέροχο διαμέρισμά της

Και μας μιλάει για το εμπνευσμένο περιβάλλον της


Ένα σπίτι φωτεινό, που ακολουθεί τη ’70s αισθητική και φιλοσοφία - μια εποχή που από πάντα τη γοήτευε και της άρεσε, λόγω των γεωμετρικών γραμμών που κυριαρχούν και της καθαρότητάς τους. Η Βαλεντίνη Κρασσά, ο ιθύνων νους πίσω από το “The Secret Garden”, δημιούργησε έναν μοναδικό χώρο, ένα ησυχαστήριο για την ίδια και την οικογένειά της. «Το σπίτι μας έχει αυτό το μοναδικό φως που είναι αναντικατάστατο. Γύρω από το τζάκι περνάμε σαν οικογένεια πολύ χρόνο. Τα έπιπλα ακολουθούν τις γραμμές και τη ’70s φιλοσοφία της κατοικίας. Πίνακες που με τα χρόνια έχουμε συλλέξει με πολλή αγάπη μάς ξυπνούν αναμνήσεις, κοσμούν τους τοίχους. Βιβλία πολλά. Και γωνιές που δημιουργούν αναμνήσεις. Κάθε αντικείμενο έχει αγοραστεί σε κάποια ξεχωριστή στιγμή. Οπότε δεν πρόκειται για ένα σπίτι που έχει “διακοσμηθεί”. Αυτό που το χαρακτηρίζει καλύτερα είναι πως αποτελεί μια συλλογή στιγμών και ταξιδιών», επισημαίνει η ίδια. Σε αυτό το εμπνευσμένο περιβάλλον είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την ίδια, την πορεία της, την αισθητική και τη μεγάλη της αγάπη: τα λουλούδια!

Home Sweet Home 

2t1a6227.jpg

Το σπίτι είναι… η οικογένειά μου, ασφάλεια και φιλοξενία.

Επιλέξαμε το συγκεκριμένο σπίτι για… το φως του και το άνοιγμα που βιώνεις με το που μπαίνεις σε αυτό. Η επαφή με το ρέμα και η φύση που το περιτριγυρίζει είναι κάτι που με μαγεύει καθημερινά. Κι αυτό το έχει καταφέρει ο αρχιτέκτονας με μοναδικό τρόπο: να βιώνεις το σπίτι ήδη από τον πυρήνα του.

Το έχω συνδυάσει με… χαρούμενες στιγμές. Καλωσορίσαμε την κόρη μας σε αυτό και βλέπουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται εδώ. Μαζί τους κι εμείς! Είναι γεμάτο αναμνήσεις με φίλους, τις οικογένειές μας, φαγητό και μουσική!

Αγαπημένες μου γωνιές σ’ αυτό είναι… σίγουρα το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα - το τρίγωνο της διασκέδασης! Το σπίτι είναι φιλοξενία, μαγειρική, δημιουργικότητα και ζεστασιά. Τι πιο ωραίο από το να μαγειρεύεις για τους αγαπημένους σου και με απλότητα και αμεσότητα να τρώτε όλοι μαζί;

Τα διακοσμητικά που αγαπώ είναι… τα κεριά. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να υπάρχω σ’ έναν χώρο χωρίς αυτά. Είναι το φως και το άρωμά τους παρέα.

The Story Begun 

2t1a6439.jpg

Η ενασχόλησή μου με τον κόσμο των λουλουδιών ξεκίνησε ως… μια ανάμνηση και αίσθηση αγάπης που μου μετέφερε η μητέρα μου. Και στη συνέχεια, έπειτα από διάφορους «κύκλους», συνειδητοποίησα ότι ήταν αυτό που με γεμίζει και με εκφράζει παραπάνω από οτιδήποτε άλλο. Νιώθω ευγνώμων που κάνω κάτι που θα έκανα ούτως ή άλλως, και χωρίς να ήταν βιοποριστική ανάγκη. Σκέφτομαι μερικές φορές τι θα επέλεγα, αν δε δούλευα για να βιοπορίζομαι, και η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ασχολείται με κάτι άλλο πέρα από αυτό στο οποίο αφιερώνομαι αυτήν τη στιγμή καθημερινά.

Όταν ζούσα στο εξωτερικό και επέστρεφα στην Ελλάδα… έλεγα πόσο μου έλειπε η εικόνα του πλανόδιου ανθοπώλη που έβλεπα στο εξωτερικό, την κυρία που περνούσε στον δρόμο με ένα ματσάκι τουλίπες, για να τις βάλει στην κανάτα της. Απουσίαζε από εδώ αυτή η εικόνα. Στην Ελλάδα, το ανθοπωλείο ήταν κάτι ακριβό, όχι καθημερινό, και με μια πολύ συγκεκριμένη αισθητική.

Όταν ξεκίνησα το “The Secret Garden”… ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι με το ένστικτο και την αλήθεια σου μπορείς να καταφέρεις πολλά πράγματα. Και φυσικά, χωρίς πολύ σκληρή δουλειά δεν πετυχαίνεις τίποτα!

Τα όνειρά μου δε σταματούν και… αυτήν τη στιγμή έχω ξεκινήσει δύο νέα projects. Το πρώτο είναι το “Τhe Secret Garden School”, που με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου, με στόχο να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη γνώση, την αισθητική και το ήθος μας μέσα από μία ολοκληρωμένη εμπειρία. Η Alina Dheere, η οποία έχει διδάξει στο McQueen’s International Flower School και στο London Flower School, προσκλήθηκε και δίδαξε Sustainable Floral Design σε μια μυστική τοποθεσία στον Μαραθώνα, μέσα στους αγρούς. Το δεύτερο project αφορά στην κομποστοποίηση και το zero waste. Η βιωσιμότητα αποτέλεσε τον τελευταίο χρόνο πολύ μεγάλο κομμάτι της εταιρίας, και πλέον με μεγάλο κόπο έχουμε καταφέρει να μηδενίσουμε το waste μας. Έτσι, όλα τα λουλούδια γίνονται είτε compost είτε πηγαίνουν σε φορείς. Νιώθω πλέον ότι υπάρχει εξέλιξη, κι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο σε αυτήν την πορεία!

Expert’s tips

2t1a6275.jpg

Συμβουλές για να δείχνουν τα λουλούδια υπέροχα τη γιορτινή περίοδο:

Να αλλάζετε καθημερινά το νερό τους και να κόβετε τα κοτσάνια σε οτιδήποτε βάζετε σε βάζο. Αν όχι κάθε μέρα, σίγουρα κάθε δεύτερη μέρα.

Οι προτάσεις για χριστουγεννιάτικες συνθέσεις φυτών:

Είναι η πιο ωραία και πλούσια σε επιλογές εποχή. Συνδυάστε πράγματα που βρίσκετε στη φύση, όπως κλωνάρια, φυλλώματα με καρπούς, εποχιακά φρούτα σε μη αναμενόμενες γεωμετρίες και μορφές.

Τα top 3 λουλούδια για να επιλέξουμε για τις φετινές γιορτές:

Οι ορχιδέες που υπάρχουν σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα, η γκλοριόζα, η βασιλική και φυσικά, η αγαπημένη μου μανόλια.

Favorite Items

FASHION DESIGNER: Jacquemus

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ: Frank Lloyd Wright

INTERIOR DESIGNER: Jean Philippe Demeyer

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ: Egon Schiele

ΑΡΩΜΑ: “Portrait of a Lady” του Frederic Malle

ΑΞΕΣΟΥΑΡ: Τα σκουλαρίκια

ΒΙΒΛΙΟ: “Betak: Fashion Show Revolution”

ΧΡΩΜΑ: Κίτρινο

GADGET: Ηχείο της Marshall

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ: Harry’s Bar στη Βενετία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ: Το Reschio στην Ιταλία

GALLΕRY: Η Nilufar Gallery στο Μιλάνο

ΠΟΛΗ: Η Αθήνα

Αναζητήστε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ