fbpixel

Search icon
Search
Η Callista και το Μουσείο Μπενάκη γιόρτασαν την άφιξη της συλλογής Time Traveller
PEOPLE & MOMENTS

Η Callista και το Μουσείο Μπενάκη γιόρτασαν την άφιξη της συλλογής Time Traveller

Στον ιστορικό χώρο της Νηματουργίας Μέντης-Αντωνόπουλος ΝΗ.Μ.Α.


Η Callista και το Μουσείο Μπενάκη γιόρτασαν την άφιξη της συλλογής "Time Traveller" στο μουσειακής αξίας σπίτι του ΝΗ.Μ.Α. στα Πετράλωνα, με μία σειρά από εκλεκτούς καλεσμένους από τους χώρους της μόδας, της τέχνης, της πολιτικής και του Τύπου.

305851.jpg
Βιργινία Ματσέλη, Δόμνα Μιχαηλίδου, Σίλια Σιγαλού, Ελένη Κωνσταντινίδου
305833-vp8la.jpg
Μοναδικά Callista designs διακοσμήθηκαν με συλλεκτικά υλικά της Νηματουργίας Μέντης-Αντωνόπουλος

Τρία νέα σχέδια δερμάτινων τσαντών και δύο αξεσουάρ, διακοσμημένα με συλλεκτικά υλικά της Νηματουργίας Μέντης-Αντωνόπουλος, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των προσκεκλημένων με την αυθεντικότητα και την απλότητά τους.

305867.jpg
Όλγα Κεφαλογιάννη
305847.jpg
Ελένη Κωνσταντινίδου, Ράνια Φιλίππου, Βίβιαν Φίλιππου
305844.jpg
Μαρία Ηλιάκη, Χριστίνα, Μαρία Κράββαρη, Μαρία Πατούχα
305832-jotK2.jpg
O ιστορικός χώρος του ΝΗ.Μ.Α.

Οι καλεσμένες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον ιστορικό χώρο του ΝΗ.Μ.Α., που κρατάει ζωντανή την τεχνογνωσία της ταινιοπλεκτικής, θαυμάζοντας από κοντά τους γαλλικούς αργαλειούς ζακάρ, εκεί όπου δεκάδες χρόνια πριν υφάνθηκαν οι πολύχρωμες βαμβακερές τρέσες που κοσμούν σήμερα τα νέα σχέδια της συλλογής, σαν αναμνηστικά σιρίτια μιας άλλης εποχής. 

305862.jpg
Αθηνά Μπουτάρη- Λαλαούνη, Χρύσα Γρηγοριάδη, Δομινίκη Αγιοστρατίτη, Νικομάχη Καρακωστάνογλου

Η Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) του Μουσείου Μπενάκη είναι η μοναδική σε λειτουργία βιοτεχνία στην Ελλάδα που έως σήμερα συνεχίζει να παράγει κορδέλες, πλεξούδες, φούντες, φράντζες και άλλα προϊόντα μεταξουργίας (passementerie), χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους. Μια ανοιξιάτικη βραδιά που σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το όραμα της Callista να γεφυρώνει το σύγχρονο πνεύμα με την παράδοση. 


Info: Η συλλογή διατίθεται αποκλειστικά στο Callista Store, στην Βουκουρεστίου 11 στην Αθήνα, στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, στην Κριεζώτου 3 και στο www.callista.com

Αναζητήστε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Σίλια Σιγαλού, Δόμνα Μιχαηλίδου, Ελένη Κωνσταντινίδου

Φωτογραφία: Studio Panoulis