fbpixel

Search icon
Search
Ηouse in the hills: Ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη με ειδικές κατασκευές και κυρίαρχο υλικό το ξύλο
DESIGN

Ηouse in the hills: Ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη με ειδικές κατασκευές και κυρίαρχο υλικό το ξύλο

Είναι custom made σχεδιασμένο


Το διαμέρισμα, συνολικού εμβαδού 90 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται σε μια τυπική πολυκατοικία στην περιοχή των Συκεών Θεσσαλονίκης, η οποία χρονολογείται από το 1980. Βασικό ζητούμενο της μελέτης του αρχιτέκτονα Ιωάννη Νικολαΐδη αποτέλεσε η αναδιαμόρφωση τόσο της λειτουργικής δομής του διαμερίσματος, όσο και της αισθητικής των χώρων που το αποτελούν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους χρωματισμούς, στις υφές και στον συνδυασμό των υλικών με το ξύλινο δάπεδο, καθώς και στον κατάλληλο φωτισμό που τα αναδεικνύουν καλύτερα. Περιηγηθείτε παρακάτω στα δωμάτιά του και «βυθιστείτε» σε έναν κόσμο, όπου οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν δημιουργώντας ένα απόλυτα ζεστό περιβάλλον διαβίωσης.

domus-6-tBE9V.jpg


Πιο συγκεκριμένα, ένας γωνιακός καναπές, μία πολυθρόνα, ένα τραπέζι και ο τοίχος που αποτελείται από μία ειδική κατασκευή γυψοσανίδας με κρυφό φωτισμό και υποδοχή για την τηλεόραση καθώς κι ένα έπιπλο αποθήκευσης κατά μήκος του τοίχου συνθέτουν το καθιστικό του διαμερίσματος που σχεδιάστηκαν ειδικά και πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία Tsiklioti.

domus-10-Dqw7h.jpg

Η κουζίνα διαχωρίστηκε χωροταξικά και όχι οπτικά από το σαλόνι, με τη χρήση ξύλινου διαχωριστικού, το οποίο «στεγάζει» την τραπεζαρία σε συνεργασία με τον γυάλινο τοίχο, ο οποίος αποτελεί και την είσοδο της κουζίνας, δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι ο χώρος του διαμερίσματος είναι μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Λιτές γραμμές, συνδυασμός χρωμάτων, εναλλαγή δαπέδων καθώς και αυτόματοι ηλεκτρικοί μηχανισμοί στον χώρο της κουζίνας συνθέτουν ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον για τον καθένα.

domus-7.jpg
Ο ενιαίος χώρος: είσοδος – καθιστικό – τραπεζαρία – κουζίνα, διαιρείται έμμεσα μέσω των ειδικών κατασκευών από ξύλο, σε συνδυασμό με τον φωτισμό και την επίπλωση. Στόχος ήταν η αναδιάταξη, απλοποίηση κι ενοποίηση των επιμέρους χώρων, βελτιώνοντας σημαντικά τη λειτουργικότητα και αισθητική του διαμερίσματος.


About

Η Tsiklioti παράγει μοναδικές δημιουργίες, βλέποντας σε κάθε προϊόν της την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου. Πρόκειται για μια εταιρία δεύτερης γενιάς που προσαρμόζει τα έπιπλά της σε κάθε προσωπικότητα. Οι άνθρωποί της ακούν, σχεδιάζουν και παράγουν μοναδικά προϊόντα με βάση τις ανάγκες των πελατών. Σε επικοινωνία με τον πελάτη καταγράφουν τις ανάγκες, σχεδιάζουν και προτείνουν επιλογές. Στόχος είναι η παραγωγή μοναδικών custom made προϊόντων που τελικά ο ίδιος ο πελάτης έχει δημιουργήσει.

Η ομάδα συνεργάζεται με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία και ιδιώτες σε Ελλάδα κι εξωτερικό, κατασκευάζοντας ποιοτικά προϊόντα που αποτελούν επένδυση σε κάθε έργο.

Δείτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος. 

Κατασκευή: DOMUS ergo

Φωτογραφίες: Δημήτρης Δημητριάδης