fbpixel

Search icon
Search
Hollywood Luxury: Πώς να προσθέσετε πινελιές πολυτέλειας στην κατοικία σας
INTERIORS

Hollywood Luxury: Πώς να προσθέσετε πινελιές πολυτέλειας στην κατοικία σας

Συμβουλές και tips που θα σας κάνουν να αισθάνεστε σαν σταρ


Έχετε σκεφτεί ποτέ, πως θα ήταν αν μένατε σ’ ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια διάσημων celebrity του εξωτερικού, που αγαπούν την προσεγμένη εσωτερική διακόσμηση και αναζητούν την πολυτέλεια σε κάθε τους βήμα; Αν ναι, τότε μη διστάσετε να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος, πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί ένα μοναδικό design, που θα θυμίζει κάτι από Hollywood κι από τους ξεχωριστούς εκπροσώπους του. Αναβαθμίστε το εσωτερικό του σπιτιού σας, ακολουθώντας συγκεκριμένα και απλά βήματα που θα καταφέρουν να μεταμορφώσουν το χώρο σας, δίνοντας του μια υψηλή αισθητική πολυτέλειας και ανανέωσης που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν σταρ!

Space is everything

1-SUAae.jpg

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο χώρος σας θα είναι στην πραγματικότητα μικρότερος από τη συνολική έκταση του διαμερίσματος ή της βίλας ενός celebrity. No problem! Όταν ξεκινήσετε τη διαδικασία ανανέωσης θα ήταν σημαντικό να θυμάστε ότι η άνεση σας θα πρέπει να έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Απαλλαγείτε από την ανάγκη να γεμίσετε το χώρο με όλα όσα νομίζετε ότι χρειάζεστε και επικεντρωθείτε στη χρηστική πλευρά των αντικειμένων και επίπλων. Σκεφτείτε ότι για το σαλόνι σας το μόνο που θέλετε είναι ένα επιβλητικό dining table ως σήμα-κατατεθέν του χώρου σας, έναν άνετο και καλαίσθητο καναπέ αντί για περισσότερες πολυθρόνες, ενώ καλό θα ήταν να επενδύσετε σε διαφορετικές επιλογές φωτισμού, που θα δημιουργούν τα κατάλληλα οπτικά εφέ.

Less is More

3-5S3Z6.jpg

Τα σπίτια πολλών επιτυχημένων celebrities διακρίνονται από μια άκρως μινιμαλιστική προσέγγιση, που σκοπό έχει να αναδείξει statement κομμάτια που αγαπούν, αλλά και να χαρίσει μια ιδιαίτερη αισθητική στο χώρο τους, χωρίς υπερβολές. Μάλιστα, καταξιωμένοι interior designers συνιστούν να επικεντρώνεστε στη διακόσμηση της κατοικίας σας, με τον ίδιο τρόπο που δημιουργείτε ένα outfit. Η Coco Chanel συνήθιζε να λέει: «Μόλις ντύνεστε θα πρέπει να κοιτάζεστε στον καθρέφτη και να αφαιρείτε ένα αξεσουάρ σας». Αυτό ισχύει και για τη διακόσμηση των δωματίων σας. Υιοθετήστε μια πιο αφαιρετική φιλοσοφία, που θα αναδείξει τον πραγματικό χαρακτήρα του σπιτιού σας, το οποίο θα φαίνεται σίγουρα μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο.

Προσθέστε χρώμα

2-IqMLg.jpg

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν μια προφανή συμβουλή, η επιλογή ορισμένων εκκεντρικών και συναρπαστικών χρωμάτων μπορεί πραγματικά να «ζωντανέψει» κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας. Μια απόχρωση που δεν είχατε σκεφτεί ή μια ιδιαίτερη ταπετσαρία στους τοίχους σας, μπορεί να προσδώσει την κατάλληλη δόση χολιγουντιανής αίγλης και ανανέωσης, ενώ παράλληλα θα ανυψώσει και θα μεταμορφώσει κάθε σπιθαμή, χαρίζοντας κομψότητα και λάμψη. Παράλληλα, θα αναδείξει την rock πλευρά σας, αφού η επιλογή ενός τολμηρού χρώματος εκφράζει δυνατά την άποψη σας!

Βάλτε συναίσθημα

5-xpbUc.jpg

Το εσωτερικό του σπιτιού σας πρέπει να προσφέρει μια συναισθηματική εμπειρία για κάθε επισκέπτη που μπαίνει σε αυτό. Όταν κανείς κοιτά ένα δωμάτιο για πρώτη φορά, καλό είναι να του γεννά θετικά συναισθήματα. Ένα δωμάτιο που έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, για να εξυπηρετεί τον παραπάνω σκοπό, δεν πρέπει να αποκαλύπτει αμέσως τα μυστικά του. Παράλληλα, δεν επιτρέπεται να κάνει εσάς ή τον οποιοδήποτε να αισθάνεται αμήχανα, ανοίκεια ή ακόμα και άγχος. Η δημιουργία ενός πραγματικά συναρπαστικού interior design είναι μάλλον απλή: Δουλέψτε για να κάνετε κάθε γωνιά να σας θυμίζει μια αγαπημένη ανάμνηση ή σας μεταφέρει σε χώρους, στους οποίους έχετε ζήσει τις ωραιότερες στιγμές σας.

Επενδύστε σε διαχρονικά κομμάτια

2-glXzp.jpg

Για να δημιουργήσετε έναν ιδανικό εσωτερικό χώρο, που θα θυμίζει τα μεγαλεπήβολα και εντυπωσιακά αρχοντικά σπίτια των διάσημων icons σας, προσπαθήστε να συνδυάσετε τη σύγχρονη αισθητική με vintage στοιχεία. Επιλέξτε εμβληματικά κομμάτια που είναι αναγνωρισμένα, καθώς έχουν αποδείξει την αξία τους στο πέρασμα των χρόνων. Επενδύστε σε συγκεκριμένα σχέδια, των οποίων η αισθητική δεν ξεθωριάζει και προσθέστε συναίσθημα στον χώρο, αναδεικνύοντας τα ως οικογενειακά κειμήλια. Κάπως έτσι, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό περιβάλλον, που θα εντυπωσιάζει και θα προκαλεί ενδιαφέρον με τις ιστορίες, που θα κρύβει μέσα του.