fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Holiday scents: 10 αρώματα που αποπνέουν υπέροχα την αίσθηση του καλοκαιριού

Είτε αναζητάτε ένα κλασικό άρωμα είτε κάτι απροσδόκητο, αφήστε τους ειδικούς να σας καθοδηγήσουν στην επιλογή του απόλυτου αρώματος για τις διακοπές


Holiday scents: 10 αρώματα που αποπνέουν υπέροχα την αίσθηση του καλοκαιριού

Αν και το τέλειο άρωμα για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μια προσωπική επιλογή, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά αρωμάτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε τη μαγεία μιας εποχής και ενός τόπου. Όπως λέει ο αρωματοποιός Jean-Christophe Hérault της Contes des Parfums Sevilla, τα αρώματα που επιλέγονται για τις διακοπές μπορούν να μεταφέρουν τον χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα μιας εποχής ή ενός προορισμού. 

Ένα άρωμα διακοπών γίνεται μια χρονοκάψουλα των καλύτερων στιγμών σας, γι' αυτό επιλέξτε προσεκτικά ένα άρωμα που αποτυπώνει την ουσία της ταξιδιωτικής σας εμπειρίας!

Πώς να επιλέξετε ένα άρωμα διακοπών

Εξετάστε το κλίμα και την εποχή στον προορισμό σας και τις δραστηριότητες που σχεδιάζετε. Προσπαθήστε να φανταστείτε πώς το άρωμά σας θα μπορούσε να αναμειχθεί με τη μυρωδιά αυτού του τόπου. Κάποιοι μπορεί να λένε ότι πρέπει να φορέσετε ένα ελαφρύ ή βαρύ άρωμα ανάλογα με την εποχή, τον τόπο και τον καιρό, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσετε το άρωμα που αισθάνεστε σωστό.

Προσωπικά, για τις ηλιόλουστες ημέρες, θα επέλεγα κάτι φρέσκο, αφρώδες και ελαφρύ - ένα eau de cologne, για παράδειγμα. Όταν ο ήλιος δύει και ετοιμάζεστε για νυχτερινή έξοδο, θα σας συνιστούσα να επιλέξετε ένα πιο εκλεπτυσμένο, πιο πλούσιο άρωμα, με αξέχαστη σιωπή.

snapinstaapp-452860715-1211308256668443-649126155627903601-n-1080.jpg

Οι νότες αρωμάτων που θυμίζουν καλοκαίρι

Όσον αφορά τις νότες που ταιριάζουν καλύτερα σε καλοκαιρινές διακοπές, ο Hérault εξηγεί ότι τα αρώματα εσπεριδοειδών, όπως το λεμόνι και το περγαμόντο, είναι ιδανικά λόγω των αναζωογονητικών και δυναμωτικών χαρακτηριστικών τους. «Προκαλούν μια αίσθηση ζωτικότητας και φρεσκάδας, ιδανική για ζεστές μέρες», εξηγεί.

Μια άλλη κλασική καλοκαιρινή επιλογή μπορεί να βρεθεί στα λουλουδάτα, καθώς «θυμίζουν ανθισμένους κήπους». Ομοίως, «τα πράσινα αρώματα, εμπνευσμένα από φύλλα, γρασίδι και βότανα» λειτουργούν καλά, καθώς τέτοιες νότες «δίνουν ζωή στις αισθήσεις μας, παραπέμποντας στην ύπαιθρο», συνεχίζει. Και όταν βιώνετε την εκτίναξη των θερμοκρασιών που μπορεί να φέρει η εποχή, στραφείτε σε υδρόβιες νότες για ένα δροσιστικό αποτέλεσμα. «Σκεφτείτε μια θαλασσινή αύρα, το άρωμα του ωκεανού...».

Παρακάτω θα βρείτε τα αγαπημένα αρώματα διακοπών του GLOW.GR για το καλοκαίρι του 2024 και όχι μόνο!

1

Gucci The Alchemist's Garden Tears from the Moon Eau de Parfum

Atticadps.gr BUY HERE

2

DOLCE&GABBANA Light Blue Summer Vibes Eau De Toilette

Hondoscenter.com BUY HERE

3

LOEWE Paula's Ibiza Cosmic Eau de Parfum 50ml

Loewe.com BUY HERE

4

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt Cologne 100ml

Atticadps.gr BUY HERE

5

Dioriviera Eau de Parfum - Fig and Rose Notes

Dior.com BUY HERE

6

Tom Ford Neroli Portofino - Eau de Parfum

Sephora.gr BUY HERE

7

Parfums De Marly Oriana Eau De Parfum 75ml

Atticadps.gr BUY HERE

8

KILIAN PARIS Sunkissed Goddess

Hondoscenter.com BUY HERE

9

The 7 Virtues Santal Vanille - Eau de Parfum

Sephora.gr BUY HERE

10

Diptyque Eau Des Sens Eau De Toilette 100ml

Atticadps.gr BUY HERE