fbpixel

Search icon
Search
Ημιμόνιμο μανικιούρ: Πώς θα το αφαιρέσετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα
HAIR & NAILS

Ημιμόνιμο μανικιούρ: Πώς θα το αφαιρέσετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα

Εφαρμόστε τις σωστές τεχνικές για να τα καταφέρετε μόνες σας


Δεν προλάβατε να κλείσετε ραντεβού με τη nail artist σας, για να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας; Θέλετε οπωσδήποτε να ανανεώσετε τα νύχια σας και να τα κάνετε να φαίνονται άψογα; Αν και μπορεί να νομίζετε ότι είναι πολύ δύσκολο να το απομακρύνετε μόνες σας στο σπίτι, στην πραγματικότητα, μπορείτε να το καταφέρετε, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips και να κάνετε τα πάντα με προσοχή, ώστε να είναι πάντα υγιή και να μην τα φθείρετε. Διαφορετικά, εάν οι κινήσεις σας είναι απότομες και μη μεθοδικές, τότε το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να αποδυναμώσετε την εξωτερική τους όψη, με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα και να μη μεγαλώνουν φυσιολογικά, όπως θα έπρεπε. 

Εξοπλιστείτε, λοιπόν, με τα κατάλληλα εργαλεία και γίνετε οι nail experts του εαυτού σας. Simple!

nails-ppgwq.jpg

1. Buff, buff, buff

Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να λιμάρετε την εξωτερική επιφάνεια του ημιμόνιμου μανικιούρ σας. Αυτό θα μπορέσει να γίνει με μια λίμα, η οποία θα αποβάλει όλο το περιττό χρώμα και θα λειάνει την περιοχή, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την αφαίρεση. Πρόκειται για μια διαδικασία που ονομάζεται buffing και την ακολουθούν και όλες οι nail artists, όταν θέλουν να αφαιρέσουν το ημιμόνιμο ή gel μανικιούρ σας. Ωστόσο, αποτελεί ένα βήμα, που μπορεί να καταπονήσει τα νύχια σας, οπότε φροντίστε να το κάνετε με ήπιες κινήσεις, για να μην τα γδάρετε. 

2. Χρησιμοποιήστε ασετόν και βαμβάκι

Το αμέσως επόμενο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να βάλετε αρκετή ποσότητα από ασετόν σε ένα cotton pad και να το απλώσετε πάνω από το νύχι σας. Στερεώστε το με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, για να μη φύγει και να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα. Ακολουθήστε αυτό το βήμα σε όλα τα νύχια. Αφήστε τα να μουλιάσουν για αρκετά λεπτά, μέχρις ότου να δείτε ότι το ημιμόνιμο έχει αρχίσει και σχηματίζει κορυφές, δηλαδή είναι έτοιμο να αφαιρεθεί μόλις το τραβήξετε. 

Top tip: Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία πρώτα στο ένα χέρι και μετά στο άλλο, για να διευκολύνετε τις κινήσεις σας. Plus, βεβαιωθείτε ότι στο δωμάτιο, όπου επρόκειτο να κάνετε αυτή τη διαδικασία, ανανεώνεται ο αέρας, για να μην εισπνέετε τις αναθυμιάσεις του ασετόν.
nails2.jpg

3. Αφαίρεση

Στη συνέχεια, έχοντας βγάλει το αλουμινόχαρτο από τα νύχια σας και έχοντας ήδη παρατηρήσει ότι το μανό σας έχει σχηματίσει κορυφές, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το τραβήξετε με τα δάχτυλα, αλλά πρέπει να αντισταθείτε, όσο δελεαστικό κι αν σας φαίνεται. Αντιθέτως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά εργαλεία που λέγονται cuticle sticks, τα οποία είναι φτιαγμένα συγκεκριμένα για αυτή τη δουλειά και θα αφαιρέσουν ομοιόμορφα το ημιμόνιμο μανικιούρ σας. Οτιδήποτε περισσέψει, μην το τραβήξετε με τα νύχια σας, αλλά ακολουθήστε πάλι το πρώτο βήμα, λιμάροντας με μια λίμα.

4. Restore

Μόλις το ημιμόνιμο μανικιούρ σας έχει αφαιρεθεί ολόκληρο, μην περάσετε αμέσως στο επόμενο χρώμα, αφού η διαδικασία ακόμα δεν έφτασε στο τέλος της. Πρέπει να ενυδατώσετε τα νύχια σας και να προστατέψετε τα πετσάκια σας. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα χεριών, την οποία θα απλώσετε τόσο στις παλάμες σας όσο και στα νύχια, κάνοντας απαλό μασάζ. Ολοκληρώστε με ένα θρεπτικό έλαιο, το οποίο θα προσφέρει και την απαραίτητη ενυδάτωση. 

nails3.jpg

Home Remedies

  • Κάντε καθημερινά στα νύχια σας μασάζ με έλαιο καρύδας, αφού πρόκειται για ένα συστατικό που μαλακώνει τα πετσάκια και χαρίζει υγιή και λαμπερή όψη σε αυτά.
  • Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο φυσικά ενυδατικά συστατικά, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ο χυμός λεμονιού από την άλλη περιέχει βιταμίνη C, που προστατεύει τα νύχια και τα βοηθάει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Χρησιμοποιήστε και τα δύο, για να δημιουργήσετε το τέλειο μείγμα. Αναμείξτε, δηλαδή, 3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο με 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού, ανακατέψτε καλά και απλώστε το στα νύχια σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά και θα δείτε τα νύχια σας πιο δυνατά από ποτέ. 
  • Άλλο ένα φυσικό ενυδατικό συστατικό είναι το έλαιο βιταμίνης Ε. Κάντε μασάζ με αυτό σε κάθε νύχι για 5 λεπτά πριν κοιμηθείτε. Μετά από δύο περίπου εβδομάδες, θα παρατηρήσετε θεαματική διαφορά. 
  • Μουλιάστε τα νύχια σας σε χυμό πορτοκαλιού για δέκα λεπτά, για να τους δώσετε ένα boost αντιοξειδωτικών. Μετά, μην ξεχάσετε να τα ξεπλύνετε με νερό και να απλώσετε μια ενυδατική κρέμα χεριών ή και έλαιο καρύδας, ώστε να αποβάλει οποιαδήποτε ένδειξη αφυδάτωσης μπορεί να εμφανιστεί.