fbpixel

Search icon
Search
Hello October: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη
AGENDA

Hello October: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για να αξιοποιήσετε αυτό το φθινοπωρινό weekend


Ο Οκτώβρης έχει μπει και η Θεσσαλονίκη έχει υποδεχθεί για τα καλά το φθινόπωρο με τις πιο ενημερωμένες προτάσεις ψυχαγωγίας, που πρόκειται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας και να μας χαρίσουν ένα Σαββατοκύριακο που θα μας μείνει αξέχαστο. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά κι εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το δικό σας φθινόπωρο.

Ανακαλύψτε τις προτάσεις και διαμορφώστε την to-do-list σας!

Παραστάσεις

Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες στο Θέατρο Αριστοτέλειον

oi-petaloudes-einai-eleftheres-to-polyvravevmeno-ergo-tou-leonarnt-gkerse-etoimazetai-gia-kalokairini-periodeia-se-oli-tin-ellada.jpg

Ελευθερία, έρωτας, αυτοπροσδιορισμός, θάρρος, αφοσίωση, αγάπη. Έννοιες αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και πάντοτε επίκαιρες, τις οποίες πραγματεύεται με μοναδική μαεστρία ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Leonard Gershe στο πολυβραβευμένο έργο του «Οι πεταλούδες είναι ελεύθερες» (Butterflies Are Free, 1969). Πρωταγωνιστούν: Πέμυ Ζούνη, Αναστάσης Ροϊλός, Εριεττα Μανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 19:00 & 21:15, Κυριακή στις 19:00.

Τζόρνταν στο Θέατρο Αυλαία

645185-fHWoH.jpg

Η Σίρλεϋ μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια με ένα πατέρα βάναυσο που κακοποιούσε τη μητέρα της. Λίγο μετά την εφηβεία της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϋ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να πατήσει στα μονοπάτια του πατέρα της και να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή. Μια συγκλονιστική παράσταση που φέρνει στο προσκήνιο την οδύνη και την οργή, γεννώντας σημαντικά ερωτήματα. Σκηνοθεσία: Γιάννης Αϊβάζης. Παίζει η Μαρία Κορινθίου.

Info: Θέατρο Αυλαία, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.

Η Κατερίνα Βρανά στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών

katerina-vrana.jpg

Μετά τη sold out παράσταση στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Κατερίνα Βρανά ανεβαίνει για μια μόνο βραδιά στη Θεσσαλονίκη με το επετειακό stand-up show της «Best of: Φέτα, Sex και Αναπηρία». Θέτοντας στο επίκεντρο το μοναδικό χιούμορ της, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο ταλέντο του αυτοσαρκασμού που τη διακατέχει και μας καλεί να την απολαύσουμε.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, Σάββατο στις 21:00.


Συναυλίες

Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Γης

1732025.jpeg

O Γιάννης Πάριος έρχεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Θέατρο Γης. Θα μας ταξιδέψει με ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές και αμέτρητες συγκινήσεις. Μια συναυλία που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε!

Info: Θέατρο Γης, Σάββατο στις 22:00.

Γκαλά Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

mirto.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τιμούν, στο πλαίσιο των 56ων Δημητρίων, τα 43 χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας με ένα πλούσιο γκαλά όπερας γεμάτο αγαπημένες μελωδίες και ξεχωριστούς προσκεκλημένους. Ανακαλύψτε ολόκληρο το πρόγραμμα εδώ.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Σάββατο στις 21:00.


Εκθέσεις

Έκθεση της ομάδας ACHT!

nitra-NoJ7Y.jpg

Η Nitra Gallery με χαρά παρουσιάζει τη δεύτερη ενότητα της πρώτης έκθεσης της ομάδας ACHT! (Αλέξανδρος Αλεκίδης, Άγγελος Μεργές, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης), η οποία δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας. Η πρώτη ενότητα της έκθεσης παρουσιάζεται παράλληλα στη Nitra Gallery στην Αθήνα. Στην πρακτική τους χρησιμοποιούν τόσο την οθόνη ως «μοντέλο παρατήρησης» όσο και τα εργαλεία και τα εφέ που βρίσκονται συνήθως στα βασικά προγράμματα ψηφιακής ζωγραφικής.

Info: Nitra Gallery, Παρασκευή 17:00-20:00, Σάββατο 11:00-15:00.

Νέοι καλλιτέχνες στο επίκεντρο

unnamed-gtsoi-nCjip.jpg

Η γκαλερί Lola Nikolaou παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις της τα έργα νέων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής: Νίκος Καζόγλου, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Δημήτρης Παλάντζας, Ρεβέκκα Πρωτοπαπά, Κωνσταντίνος Τσακίρης. Έργα γεμάτα χρώματα και πρωτοπορία σάς περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Info: Γκαλερί Lola Nikolaou, καθημερινά 15:00-21:00.


Σινεμά

No Time to Die

2198.jpg

Η νέα ταινία του James Bond με πρωταγωνιστή τον Daniel Graig είναι επιτέλους εδώ, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον μας όσο λίγες παραγωγές. Όσον αφορά στην υπόθεση, ο Bond έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στη Τζαμάικα. Η γαλήνη της καθημερινότητάς του θα είναι προσωρινή και θα διακοπεί όαπότομα όταν ένας παλιός γνώριμος, ο Φίλιξ Λέιτερ της CIΑ, θα εμφανιστεί για να ζητήσει τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα τον οποίο έχουν απαγάγει θα αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι έδειχνε.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 2), Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 17:20 & 20:30.

The Ice Road

640173-WVEsw.jpg

Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 4), Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:50.

Malignant

malignant-2-1631566127.jpeg

Και για τους λάτρεις των ταινιών τρόμου, αυτό είναι το θρίλερ της χρονιάς! Σύμφωνα με το story, η Μάντισον παραλύει από συγκλονιστικά οράματα φρικτών δολοφονιών και το μαρτύριό της επιδεινώνεται καθώς ανακαλύπτει ότι αυτά τα όνειρα που βλέπει είναι στην πραγματικότητα τρομακτικές πραγματικότητες.

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 6), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:30.

Have a nice weekend!