fbpixel

Search icon
Search
Heidi Klum: Η ηχηρή απάντηση στον ηλικιακό ρατσισμό που τόσο καιρό περιμέναμε
PEOPLE & MOMENTS

Heidi Klum: Η ηχηρή απάντηση στον ηλικιακό ρατσισμό που τόσο καιρό περιμέναμε

Μία γυναίκα που δε φοβάται να μιλήσει και δείχνει το δρόμο σε όλες εμάς


Όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο, όσες προσπάθειες κι αν έχουν γίνει, δυστυχώς, όπως φαίνεται ο ρατσισμός, ο σκοταδισμός και τα στερεότυπα είναι βαθιά ριζωμένα στην κοινωνία μας κι ορισμένοι άνθρωποι δεν αλλάζουν τρόπο σκέψης. Θεωρητικά, ο χώρος της μόδας θα έπρεπε να αποτελεί εξαίρεση, καθώς σε αυτόν βρίσκονται πρόσωπα με έντονη δημιουργική πλευρά, που όμως, μάλλον δεν είναι ικανά να κάνουν τη διαφορά. Ο ηλικιακός ρατσισμός υπήρχε κι υπάρχει μέχρι και σήμερα κι η Heidi Klum, ήρθε να μας το θυμίσει.

Η γυναίκα αυτή που έχει γράψει τη δική της ιστορία στις πασαρέλες, που αποτελεί πρότυπο για εκατομμύρια νεαρά -κι όχι μόνο- μοντέλα και που τα καταφέρνει εξίσου καλά ακόμη και στον τομέα της παρουσίασης, έχει βιώσει τον ρατσισμό μεγαλώνοντας από ανθρώπους του χώρου, όμως -όπως λέει- δε λύγισε ποτέ! Με υπομονή κι επιμονή, κατάφερε να πετύχει όλα όσα ήθελε και τώρα, δίνει τη δική της απάντηση σε όλους αυτούς που την αμφισβήτησαν.

Μία ισχυρή γυναίκα που δε φοβάται τίποτα!

Who is who

10385416-0166-4c45-a119-f3d757426786.jpeg

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1973 στο Bergisch Gladbach, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στην Cologne της δυτικής Γερμανίας. Όντας ένα κορίτσι πολύ ψηλό, με έντονα χαρακτηριστικά, δεν περνούσε απαρατήρητη και ξεκίνησε την καριέρα της στο modeling σε μικρή ηλικία. Ένας κοντινός της άνθρωπος, που την παρότρυνε να δηλώσει συμμετοχή στον εθνικό διαγωνισμό «Model 92» και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα! Αναδείχθηκε νικήτρια μέσα από 25.000 συμμετέχοντες και σταδιακά οι προτάσεις από κορυφαίους οίκους μόδας και μεγάλα brands διαδέχονταν η μία την άλλη. Το 2018 έγινε η πρώτη Γερμανίδα που μπήκε στο team της Victoria's Secret κι είδε την καριέρα της να απογειώνεται. Ακολούθησαν πολλές επιδείξεις μόδας, εξώφυλλα, διαφημίσεις και μεγάλες συμφωνίες με διάσημα brands, με την Klum να αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα, που όλοι ήθελαν να συνεργαστούν μαζί του.

Μεταξύ άλλων, συμμετείχε σε αμέτρητες beauty campaigns πασίγνωστων brand, όπως ο Bobbi Brown κι ο οίκος Givenchy, ενώ συνεργάστηκε με τον Marc Jacobs, τον Jean-Paul Gaultier και τη Vera Wang, γράφοντας τη δική της ιστορία στις πασαρέλες. Πάλεψε σκληρά, αναγκάστηκε να αφήσει στην άκρη ακόμη κι ανθρώπους που ήταν πολύ σημαντικοί γι' αυτήν κι όπως έχει παραδεχθεί, για αρκετά χρόνια είχε βάλει σε προτεραιότητα τη δουλειά της. Για την Heidi, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. Αγαπούσε τη μόδα -την λάτρευε για την ακρίβεια- κι ήθελε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Η ιστορία έδειξε πως τελικά τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετώπισε λίγες δυσκολίες...

The next step

a03d7e03-0919-483c-8fd1-a60d25e1fc5c.jpeg

Μεγαλώνοντας, η Klum έψαξε το επόμενο βήμα στην καριέρα της κι έκανε δυναμική είσοδο σε έναν διαφορετικό χώρο, χωρίς πάντως να αποχαιρετήσει οριστικά τον κόσμο της μόδας. Τον Δεκέμβριο του 2004, ανέλαβε ένα νέο ρόλο, καθώς εκτός από παρουσιάστρια, ήταν κριτής κι executive producer του Project Runway, με το συγκεκριμένο show να γνωρίζει τεράστια επιτυχία και τα φώτα να στρέφονται επάνω της. Το 2006, είπε το «ναι» στο Germany’s Next Top Model, όπου και πάλι είχε έναν σύνθετο ρόλο και κάπως έτσι, το κοινό της Γερμανίας -κι όχι μόνο- γνώρισε την άλλη πλευρά της. Την πιο δημιουργική. Την πραγματική, Heidi! Tον Μάιο του 2005, το πασίγνωστο top model κι ο αγαπημένος της, Seal ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, στην εξοχική κατοικία του τραγουδιστή, στο Mexico. Το μοντέλο είχε ήδη αποκτήσει μία κόρη από τη σχέση της με τον Flavio Briatore, ενώ μαζί με τον Seal απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την 11χρονη Leni, την 6χρονη Lou, τον 10χρονο Henry και τον 8χρονο Johan.

Ο ρόλος της μητέρας της ταίριαξε πολύ, ωστόσο, η σχέση της με τον Seal δεν εξελίχθηκε καθόλου ομαλά. Μετά από επτά χρόνια γάμου, το top model κατέθεσε αίτηση διαζυγίου λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα του, ενώ εκείνος από τη μεριά του, την κατηγόρησε για απιστία και παράνομη σχέση με τον Martin Kristen. «Προφανώς τα πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά δεν έχουν αλλάξει δραστικά. Θέλω να πω ότι ο Seal δεν ήταν ποτέ o τυπικός μπαμπάς που έφευγε για τη δουλειά το πρωί με το χαρτοφύλακά του και θα γυρνούσε κάθε βράδυ. Ταξίδευε πολύ. Τα παιδιά ήξεραν ότι ήταν μέρος της δουλειάς του. Για τα παιδιά μου, είμαι και η μαμά και ο μπαμπάς ταυτόχρονα», δήλωσε λίγο μετά το διαζύγιό της η Klum. Το πασίγνωστο μοντέλο βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του Tom Kaulitz, με το ζευγάρι να μοιράζεται πολλές στιγμές από την καθημερινότητά του μέσα από τα social media τα τελευταία χρόνια. 

Τhe dark side

cb2ff19b-5fa1-4872-bbee-5bb30f4cef04.webp

Ένα ένα από τα πιο hot μοντέλα, μία πετυχημένη παρουσιάστρια και παραγωγός... Θα έλεγε κανείς, πως τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά για την Heidi Klum, αλλά η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, η Γερμανίδα προχώρησε σε μία εξομολόγηση, που έρχεται να μας υπενθυμίσει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, σε αυτή τη ζωή... Μίλησε για τον ηλικιακό ρατσισμό που βίωσε για αρκετά χρόνια, αλλά και το τοξικό περιβάλλον των social media, στο οποίο θέλησε να βάλει ένα... stop! «Όταν έκλεισα τα 40, ο κόσμος και πολλοί στον χώρο με ρωτούσαν πότε θα σταματήσω το modeling. Μου έλεγαν ότι γερνάω, ότι είμαι 40 χρονών και συνεχώς μεγαλώνω». Τα λόγια της είναι ενδεικτικά. Δεν ήταν μία εύκολη κατάσταση, αλλά η Klum προτιμούσε πάντα να δίνει τις δικές της απαντήσεις μέσα από τη δουλειά της. Αυτό έκανε πάντα κι αυτό συνεχίζει να κάνει μέχρι και σήμερα.

«Έχω μάθει πως σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, πρέπει να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι και να θέτεις στόχους. Στα 40 δεν έχεις γεράσει, σε λίγο θα κλείσω τα 50 κι έχω πολλά ακόμα να κάνω», συνέχισε, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα, ενώ μίλησε και για το καυτό θέμα των social media. Haters υπάρχουν παντού, ωστόσο, η Γερμανίδα δεν αφήνει κανέναν να παρέμβει στη ζωή και την καθημερινότητά της και δεν είναι τυχαίο, ότι έγινε από τις πρώτες celebrities που αποφάσισαν να κλείσουν τα σχόλιά τους στο Instagram. «Έκλεισα τα σχόλια στο Instagram γιατί οι άνθρωποι γίνονταν πολύ κακοί ο ένας με τον άλλο και τσακώνονταν. Δεν ήθελα να βάζω παραπάνω λάδι στη φωτιά», εξήγησε μιλώντας γι' αυτή την απόφασή της. Είναι γεγονός ότι πίσω από ένα χαμόγελο, μπορεί να κρύβονται πολλά και στην περίπτωση της Heidi Klum, συνέβη ακριβώς αυτό. Το λαμπερό μοντέλο και παρουσιάστρια -όμως- είναι εδώ για να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα. Καμία γυναίκα, κανένας άνδρας, κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να σιωπά μπροστά στο bullying και τον ρατσισμό! Η ίδια τα κατάφερε, έκλεισε τα αυτιά της σε όλους και σε όλα και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μας εντυπωσιάζει...