fbpixel

Search icon
Search
Haute report: Τα shows των Celia Kritharioti και Armani Privé έδειξαν πραγματικά τι σημαίνει couture
TRENDS & CATWALKS

Haute report: Τα shows των Celia Kritharioti και Armani Privé έδειξαν πραγματικά τι σημαίνει couture

Δείτε τις καλύτερες στιγμές!


Η εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι βρίσκεται σχεδόν στο τέλος της, έχοντας παρουσιάσει μια ποικιλία από εντυπωσιακά shows των πιο αγαπημένων σχεδιαστών. Χθες, οι Celia Kritharioti και Giorgio Armani μας έδειξαν τι θα πει haute couture για αυτούς - και μας εξέπληξαν!

Celia Kritharioti Haute Couture SS'24

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη παρουσίασε τη συλλογή Celia Kritharioti Couture για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 με τη θρυλική Naomi Campbell να ανοίγει το show με θέμα Deep Sea. Περισσότερα διεθνή μοντέλα έκαναν επίσης εντύπωση, όπως η Candice Swanepoele που έκανε το ντεφιλέ αλλά και η Coco Rocha με το δραματικό, θεατρικό της περπάτημα. 

Το Pavillon Cambon Capucines, όπου πραγματοποιήθηκε η επίδειξη μεταμορφώθηκε σε βυθό θάλασσας, καθώς ήταν η βασική έμπνευση για τη φετινή συλλογή. Η θάλασσα έχει μεγάλη σημασία για τη σχεδιάστρια. Στοιχεία όπως τα κοχύλια, τα κοράλλια αλλά και πλάσματα του βυθού, όπως αστακοί, ιππόκαμποι και καβούρια κόσμησαν mermaid και mini dresses.

Τα flowy υφάσματα των one-of-a-kind evening gowns που αναδυκνύουν τη γυναικεία φιγούρα κυριάρχησαν στο catwalk. Μπλε, aqua, πράσινο, ροζ, μωβ, χρυσό, ασήμι και κίτρινο σε οργάντζα και μεταξωτό τούλι συνθέτουν μια συλλογή που εξυμνεί τα χρώματα της θάλασσας.

«Σε έναν κόσμο όπου η θάλασσα δεν είναι απλώς ένα σκηνικό, αλλά μια πηγή έμπνευσης, είμαστε υποχρεωμένοι να αναλογιστούμε τον αντίκτυπο των επιλογών μας. Το κάλεσμα να διατηρούμε τους ωκεανούς μας καθαρούς αντηχεί μέσα από τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής, συμβολίζοντας την αρμονία μεταξύ της ομορφιάς και του περιβάλλοντος που μας γεννά εκ νέου», αναφέρθηκε για το show του οίκου Celia Kritharioti.

Η υποβρύχια αγάπη, που εκδηλώνεται μέσω της Celia Kritharioti Couture, είναι μια γιορτή της διασύνδεσης της μόδας, της φύσης και της κοινής μας δέσμευσης για βιωσιμότητα.  Αμέσως μετά το show, η designer υποδέχτηκε τους καλεσμένους της στο Hotel de Crillon για το after party. 

Armani Privé Haute Couture SS'24

Για το Armani Privé, ο Giorgio Armani ξαναγράφει τους δικούς του κανόνες! Η συλλογή αποτέλεσε μια παρέλαση 92 συνόλων και είχε τον τίτλο Haute Couture en Jeu. Μιλώντας στον Τύπο πριν από την επίδειξη, ο Armani εξήγησε το σκεπτικό του: "Από τη μία πλευρά, σημαίνει "βάζω την υψηλή ραπτική στο παιχνίδι", ενώ από την άλλη μπορεί να μεταφραστεί ως "Η υψηλή ραπτική διασκεδάζει". Όπως και να 'χει, ήταν καιρός να γίνω θαρραλέος, να πάρω ρίσκα και, πιθανώς, να γίνω λίγο λιγότερο Armani".

armani.webp
armami-prive-3.webp

Ενώ φημίζεται για την κομψή ραπτική του και τα περίτεχνα βραδινά του ρούχα, αυτή τη φορά βγήκε από το comfort zone του, χωρίς, όμως, να αποχωρίζετε τις σιλουέτες/υπογραφές του. Έδωσε ώθηση στο ντελικάτο καθημερινό ντύσιμο που ορίζεται από μακρυά μανίκια με δίχτυ από παγιέτες που τοποθετούνται κάτω από δαντελένιες μπλούζες, κάπες κεντημένες με ανατολικές επιρροές και παντελόνια ελαφριά σαν τον αέρα, αλλά και στο συναρπαστικό βραδινό που υποστηρίζεται από αισθησιασμό.

64a5227fb87d62003777a171jpg.webp
armami-prive-13.webp

Το Armani Privé SS24 πιάνει τον Armani σε μια έκρηξη απροσδόκητης δημιουργικότητας. Γεμάτο δαντέλες, λεπτά κεντήματα, λεπτοδουλεμένα απλικέ και εξαιρετικές πτυχώσεις σε μια υδάτινη παλέτα, ακροβατεί με χάρη ανάμεσα στο να είναι όμορφο και παιχνιδιάρικο. Οι σιλουέτες ποικίλλουν όπως και η χρωματική παλέτα. Η συλλογή στο σύνολό της, ήταν λαμπερή και παιχνιδιάρικη - αλλά και τόσο πλούσια και wearable. 

Αν και κάθε θεατής παρατηρεί και ερμηνεύει τις συλλογές Couture από έναν προσωπικό φακό, οι περισσότεροι από εμάς αποζητούμε την ομορφιά και την απόδραση. Η εβδομάδα θεωρείται ως η υψηλότερη μορφή της ραπτικής, άλλωστε. Με την τελευταία συλλογή του Armani, ο αμίμητος σχεδιαστής όχι μόνο δημιουργεί το θαύμα μέσω της χειροποίητης τελειότητας - αλλά μας εμπνέει να αναλογιστούμε τη σημασία της υψηλής ραπτικής σήμερα.

Feature image source: @sarahharris, Armani