fbpixel

Search icon
Search
Harris Reed: Ποιος είναι ο gender-fluid, νέος creative director της Nina Ricci
FASHION NEWS

Harris Reed: Ποιος είναι ο gender-fluid, νέος creative director της Nina Ricci

Γνωστός για την gender-fluid demi-couture του, αναμένεται να ξεχωρίσει για την καλλιτεχνική του ελευθερία


Η θηλυκότητα υπό το πρίσμα μιας ενδιαφέρουσας μεγέθυνσης. Αυτό αποτελεί το στοιχείο - κλειδί στην κεντρική του φιλοσοφία. Strict sexy γραμμές, θεατρικότητα, πρωτότυπη γεωμετρία και εκκεντρικότητα δομούν τον προσωπικό του σχεδιαστικό πλανήτη. Ρομαντισμός που δεν είναι δυαδικός, ταυτίζεται με την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Λατρεύει να ρισκάρει, να παίζει με αντιθετικά patterns, κατασκευάζοντας μια φαντασμαγορική σύνθεση, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο μαξιμαλισμός. Ο 26χρονος Βρετανοαμερικανός fashion designer, Harris Reedσυνεχίζει να παλεύει για τη μικτή φυλετική ρευστότητα και την ομορφιά της, κάνοντας πράξη την gender-fluid demi-couture. 

Πριν λίγες ώρες, το δημοφιλές french brand, Nina Ricciανακοίνωσε στην επίσημη σελίδα του στο Instagram την καινούργια του συνεργασία με τον νεαρό σχεδιαστή. Ο πολυτελής Οίκος τον επέλεξε για να υπογράψει την καλλιτεχνική του διεύθυνση, επιθυμώντας να του προσφέρει την ελευθερία για να εκφράσει το δημιουργικό του πάθος. Στην συγκεκριμένη ανάρτηση, το brand προσθέτει: "Η πρώτη του συλλογή μόδας θα αποκαλυφθεί στις αρχές του 2023. Ο Harris Reed φοράει γάντια Haute Couture SS92 από τούλι από το αρχείο της Nina Ricci". Σύμφωνα με το "WWD", Ο Reed αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του νεότερου σχεδιαστή, ο οποίος αναλαμβάνει το δημιουργικό τιμόνι της "Nina Ricci", που ιδρύθηκε το 1932, καθώς και ο δεύτερος που μεταφέρει τη δάδα του gender-fluid fashion. Οι τρεις κύριοι χαρακτηρισμοί, με τους οποίους περιγράφει το label την προσωπικότητά του είναι: "τολμηρός, τολμηρός και εκρηκτικός". 

307017579-158029300206565-8483330999071216617-n.jpg
@harris_reed

Who is who

307717349-1240909516728812-6781902340281125142-n.jpg
Harris Reed, @ninaricci

Ένα πλάσμα που μεγάλωσε, αντλώντας συνεχώς δημιουργική έμπνευση. Είναι γιος του βραβευμένου με Όσκαρ, Βρετανού παραγωγού ντοκιμαντέρ, Nicholas Reed και του Αμερικανικού μοντέλου και κατασκευάστριας κεριών, Lynette Reed. Αποφοίτησε από την σχολή Τεχνών του "Central St. Martin's" στο Λονδίνο. Το ιδιαίτερο στοιχείο αναφορικά με τις σπουδές του είναι η διαδικασία προετοιμασίας της συλλογής του, η οποία πραγματοποιήθηκε μακριά από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω και αξιοποίησε στο έπακρο τη φαντασία του, παράγοντας από την αρχή ρούχα με τον πιο απλό και φθηνό εξοπλισμό, ακόμη και με μια κούκλα που βρήκε πεταμένη δίπλα σε κάδο απορριμάτων. Τότε έκανε το μεγάλο του ντεμπούτο στη βρετανική Vogue και παρουσιάστηκε εικονικά μέσω Instagram. 

280219472-689288945626215-4963617448223726192-n.jpg
@harris_reed


Εκείνη την εποχή, ο ίδιος ακολούθησε και μια συνεργασία με τη μητέρα του και κυκλοφόρησαν μαζί μια collection από αρωματικά κεριά. Μετά την αποφοίτησή του, ο Reed αποδέχτηκε μια πρόσκληση να είναι ο σχεδιαστής-κατοικοδεσπότης στο "The Standard Hotel" στο Λονδίνο. Σημαντικό highlight στην επαγγελματική πορεία του ήταν η επιμέλεια του ιδιαίτερου ενδύματος που φόρεσε ο δημοφιλής entertainer, Harry Styles, ως το κεντρικό πρόσωπο στο εξώφυλλο της "Vogue". Η συγκεκριμένη επιλογή του ρούχου ήταν ξεχωριστή και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, καθώς συνδύαζε κοστούμι με φόρεμα. Μια αξιόλογη συνεργασία του ήταν αυτή με τους "Dolce & Gabbana" ντύνοντας το supermodel, Iman για το Met Gala του 2021 και συνοδεύοντάς την στην εκδήλωση με ένα αντίστοιχο ρούχο. Το 2022, η δουλειά του Reed επιλέχθηκε για να συμπεριληφθεί στο Victoria and Albert Museum του Λονδίνου ως μέρος της πρώτης έκθεσης του μουσείου αφιερωμένης στην ανδρική ένδυση, "Fashioning Masculinities".