fbpixel

Search icon
Search
Η ζωή και το έργο του Leonardo Da Vinci σε μια τριπλή έκθεση στην Αθήνα
ARTS & CULTURE

Η ζωή και το έργο του Leonardo Da Vinci σε μια τριπλή έκθεση στην Αθήνα

Μη χάσετε τη σπουδαία διοργάνωση με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του


Η πολυμήχανη προσωπικότητα του, του χάρισε τον τίτλο Homo Universalis, δηλαδή του πιο ιδανικού και ολοκληρωμένου ανθρώπου την περίοδο της Αναγέννησης. Ο Leonardo Da Vinci ήταν ζωγράφος, αρχιτέκτονας, γλύπτης, μηχανικός, εφευρέτης, γιατρός, μουσικός, γιατρός και ανατόμος. Αυτό το ολοκληρωμένο μοντέλο ανθρώπου μας κάνει να μένουμε άναυδοι και να τον θαυμάζουμε. Άλλωστε ήταν ο ίδιος που χάρισε στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό χάρτη κάποια από τα πιο σημαντικά έργα τέχνης στην ιστορία, όπως ο Μυστικός Δείπνος, η Μόνα Λίζα κι ο Άνθρωπος του Βιτρούβιου. Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που κάνουν την πολυαναμενόμενη έκθεση "Leonardo Da Vinci – 500 years of a genius", η οποία χωρίζεται σε τρεις επιμέρους, μεγαλειώδεις εκθέσεις και θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα τον επόμενο Νοέμβριο, πολύτιμη για τους θεατές της.

Μετά την άκρως επιτυχημένη διαδραστική εμπειρία του περσινού χειμώνα, Van Gogh Alive - The experience, όπου προβάλλονταν τρισδιάστατα έργα και λόγια του ιστορικού καλλιτέχνη, η εταιρεία παραγωγής Λάβρυς σε συνεργασία με την εταιρεία Grande exhibitions και το Ινστιτούτο Lumiere Technology στο Παρίσι, παρουσιάζουν την εκπληκτική αυτή διοργάνωση, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως το πολιτιστικό γεγονός του φετινού χειμώνα.

Το έργο και η ζωή του Da Vinci θα παρουσιαστούν στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι. Οι υπέροχες διαδραστικές εμπειρίες που επιφυλάσσουν στους επισκέπτες οι τρεις εκθέσεις, θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να θαυμάσουν πάνω από 200 εκθέματα, που δημιουργούν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την απίστευτη και τεράστια συμβουλή του μεγάλου δημιουργού στο παγκόσμιο στερέωμα, τιμώντας παράλληλα τα 500 χρόνια από τον θάνατό του.

leonardo-da-vinci-photo-3.jpg

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το μουσείο Leonardo Da Vinci στη Ρώμη και πρόκειται για μία μαγική οπτικοακουστική εμπειρία, η οποία θέτει σε πρώτο πλάνο όλες τις πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητας της εμβληματικής αυτής φιγούρας. 

Οι τρεις εκθέσεις που ενώνονται δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν:

1. Τις μηχανικές εφευρέσεις του Da Vinci. Μεταξύ αυτών 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές τους σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το μουσείο Leonardo Da Vinci της Ρώμης δίνουν μια γεύση για την πορεία του ως μηχανικός που άφησε ανεξίτηλο στο στίγμα του στον χώρο και έθεσε τις βάσεις για τη διαμόρφωσή του όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

2. Την Da Vinci Alive–The Experience. Μία μοναδική διαδραστική εμπειρία η οποία παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη, συνδυάζοντας ψυχαγωγία και γνώση. Θα προβάλλονται σε τρισδιάστατη μορφή έργα και λόγια του ιδιοφυούς αυτού δημιουργού, τα οποία θα δώσουν μια μόνο γεύση για την πολυδιάστατη φύση του και την απίθανη ιδιοσυγκρασία του, που όμοιά της σπάνια συναντά κανείς και είναι συγκρίσιμη μόνο μ' εκείνη ιστορικών ονομάτων -όπως του Michelangelo.

3. Τα μυστικά της Μόνας Λίζα. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση του σπουδαίου πίνακα, που αποκαλύπτει τα μυστικά που κρύβονται γύρω από το πιο διάσημο αριστούργημα του κόσμου και το αινιγματικό χαμόγελό της, που έχει γίνει αντικείμενο αμέτρητων μελετών κατά καιρούς. Ένα έργο τέχνης αμύθητης αξίας.

leonardo-da-vinci-photo-6.jpg

Info: Η έκθεση θα λάβει χώρο στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, από τις 30 Νοεμβρίου 2018 και μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει διαδικτυακά, αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία προπώλησης στην Αθήνα. Μία έκθεση σταθμός που δεν πρέπει να χάσει κανένας. http://www.leonardodavinci.gr/...