fbpixel

Search icon
Search
H Ζέττα Αντσακλή παρουσίασε την έκθεση Shades με τις συναρπαστικές mixed-media φωτογραφικές συνθέσεις
PEOPLE & MOMENTS

H Ζέττα Αντσακλή παρουσίασε την έκθεση Shades με τις συναρπαστικές mixed-media φωτογραφικές συνθέσεις

Στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας η ατομική έκθεση


Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου έγινε το "one day event" στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, για του σκοπούς του Σωματείου Elpida Youth, με τις συναρπαστικές mixed-media φωτογραφικές συνθέσεις της εικαστικού Ζέττας Αντσακλή. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Κλέας Σουγιουλτζόγλου, διοργάνωση της Kourd Gallery και χορηγία του Μουσείου Γουλανδρή.

293210.jpg
Χαΐκ Κουρντογκλανιάν, Τάκης Μαυρωτάς, Ζέττα Αντσακλή, Γιάννης Βογανάτσης

Η Ζέττα Αντσακλή σπούδασε και εργάστηκε ως μεταφράστρια στην Γαλλική, Αγγλική και Ιταλική γλώσσα ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην φωτογραφία δίπλα στον Ανδρέα Σμαραγδή και τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Το πρώτο της βιβλίο “Ματιές και Τόποι” κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Μια περιπλάνηση στους τόπους με ένα παιχνίδισμα μορφών, εικόνων, χρωμάτων, σκιών. Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε πολλές ατομικές εκθέσεις. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε στην ΜΙΑ MILAN IMAGE ART FAIR την μεγαλύτερη Διεθνή ‘Έκθεση Τέχνης αφιερωμένη στην Φωτογραφία. Επίσης, συμμετείχε μαζί με άλλους καταξιωμένους φωτογράφους στην ομαδική έκθεση “Ταξιδεύοντας στην Γη” στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Το έργο της, μια εγκατάσταση από 16 φωτογραφίες με τίτλο “ΕΛΛΑΣ” ανήκει στην συλλογή του Υπουργείου Εξωτερικών,και στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Ενώ τελευταία το έργο “together as one HELLAS-USA” βρίσκεται στην συλλογή του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών.

293220.jpg
Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, Χρυσή Βαρδινογιάννη

«Ο τρόπος που η καλλιτέχνης πλησιάζει το θέμα της και ο τρόπος που εκφράζεται είναι ταυτόχρονα διακρητικος αλλά και δυνατός. Το βλέμμα της δεν προσελκύεται από το φανερό ούτε από το γραφικό αλλά πάντοτε κατευθύνεται από τη “χρυσή τομή” του κάδρου της. Η φόρμα και το θέμα βρίσκονται σε τέτοια ισορροπία που καλούν τον θεατή να συμμετάσχει στην εικόνα.»

293209-rrAA6.jpg
Ισμήνη Παναγιωτίδη, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη
293245-rUtua.jpg
Παναγιώτης Σάκουλας, Πέγκυ Σάκουλα, Άρις Αντσακλής

293232-DubYc.jpg
Αλεξία Διβάνη, Σπύρος Διβάνης, Γεωργία Σαμαρά
293219-ievLj.jpg
Ανδρέας Τσαβλίρης, Μιλένα Τσαβλίρη, Άρις Αντσακλής

Η Ζέττα Αντσακλή διαβάζει τον κόσμο μέσα από τη φωτογραφική της μηχανή. Οι φωτογραφίες αυτές δημιουργούν ένα τοπογραφικό σενάριο που χαρτογραφεί τον κόσμο ταξιδεύοντας από το ασπρόμαυρο στο πολύχρωμο, από το γενικό στο ειδικό, από το δημόσιο στο ιδιωτικό, από την Ανατολή στη Δύση, από την ανέχεια στην πολυτέλεια, από την έρημο στη μεγαλούπολη, από το θόρυβο στη σιωπή. Ο φακός καταγράφει από διαφορετικές οπτικές γωνίες, αλλά με τον ίδιο χαρακτηριστικό τρόπο, ταξίδια πραγματικά, οπτικές διαδρομές φανταστικές. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν υπέρ του Σωματείου Elpida Youth.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery! 

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Ζέττα Αντσακλή
Φωτογραφία: Studio Panoulis