fbpixel

Search icon
Search
Η Villa Agapanthus στη Λευκάδα μας καλεί να ζήσουμε τo απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο
DESIGN

Η Villa Agapanthus στη Λευκάδα μας καλεί να ζήσουμε τo απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο

Yπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Revergo Architecture


Το σπίτι είναι χτισμένο στο υψηλότερο σημείο της Νικιάνας, στην ανατολική πλευρά της Λευκάδας, πάνω από έναν καταπράσινο λόφο με πανοραμική θέα στα πριγκιπονήσια, τα γύρω νησιά. Η εξοχική κατοικία των 200μ² επανασχεδιάστηκε τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους καθώς υπήρχε ένα έτοιμο πλαίσιο, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες βρήκαν ήδη κατασκευασμένο τον φέροντα οργανισμό, τις εξωτερικές τοιχοποιίες και τον σκελετό της πισίνας.

1-abZSb.jpg

H κατοικία έχει διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα και λειτουργεί σαν σπίτι διακοπών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ισόγειο φιλοξενεί τους χώρους καθιστικού, όπως την κουζίνα και το σαλόνι, καθώς και ένα υπνοδωμάτιο. Τα άλλα δύο υπνοδωμάτια βρίσκονται στον πρώτο όροφο, ενώ στο υπόγειο στεγάζεται ένα μικρό γυμναστήριο με κέντρο ευεξίας, εξοπλισμένο με χαμάμ και όργανα γυμναστικής.

Το interior design του φανταστικού σπιτιού ακολουθεί την αισθητική μιας εξοχικής κατοικίας, δημιουργώντας έναν ζεστό, ανοιχτό και καθαρό χώρο όπου κυριαρχεί η αίσθηση χαλαρότητας και ανάλαφρης διάθεσης, όπως το ελληνικό καλοκαίρι. Το λευκό χρώμα των τοίχων συνδυάζεται με φυσικά υλικά, όπως ξύλο, μπαμπού, καλαμιές και ψάθα, στα έπιπλα και στα διακοσμητικά στοιχεία.

3-Lf39e.jpg

Οι εξωτερικοί χώροι διαμορφώθηκαν επίσης με τον ίδιο τρόπο. Εδώ ο ωφέλιμος χώρος οργανώνεται σε επιμέρους ζώνες με υπαίθρια καθιστικά σε διαφορετικά επίπεδα, που ακολουθούν το ανάγλυφο του εδάφους, διατηρώντας ταυτόχρονα άμεση σχέση με τα στοιχεία νερού και το φυσικό τοπίο. Ανάμεσά τους οργανώνονται ζώνες φύτευσης δημιουργώντας ένα ιδανικό σύνολο για ένα καλοκαιρινό σπίτι που απολαμβάνει τη θάλασσα, το τοπίο και την πιο ξένοιαστη εποχή του χρόνου.

Το στούντιο Revergo Architecture αφορά το σχεδιασμό και την προσαρμογή σε διαφορετικές συνθήκες, δημιουργώντας ένα νέο περιβάλλον, μοναδικούς χρήστες και προσαρμοσμένες ανάγκες. Το Revergo είναι ένα βραβευμένο Architecture & Design Studio με έδρα την Ελλάδα, το οποίο ιδρύθηκε το 2015 από τη Βασιλική Ασπρογέρακα και τη Julie Fradelou. Δύο διαφορετικές προοπτικές σχεδιασμού «ενώνονται», προσαρμόζονται μεταξύ τους και αναζητούν ευκαιρίες για τη δημιουργία μοναδικών δηλώσεων σχεδίων.

2-YRzTX.jpg

Τα έργα της Revergo κυμαίνονται από μικρές ιδιωτικές κατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών έως γραφεία, χώρους αναψυχής, δημόσιους και εμπορικούς χώρους. Καταφέρνουν να δημιουργούν μοναδικές ιδέες, εμπνευσμένους χώρους και καινοτόμες λεπτομέρειες. Παρέχουν ολοκληρωμένες προτάσεις σχεδιασμού από ιδέες και σκίτσα πρώιμου σταδίου, έως σχέδια κατασκευής, έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα και επιμελημένους εσωτερικούς χώρους. Σχεδιάζουν εξατομικευμένες χωρικές εμπειρίες με βάση τις ανάγκες των πελατών τους, που απασχολούνται πάντα με την ανθρώπινη πτυχή της αρχιτεκτονικής.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας στη gallery!

Φωτογραφία: Στέλιος Κυριάκης