fbpixel

Search icon
Search
Η Victoria Beckham στέλνει μήνυμα αλλαγής: Είναι όμως η κατάλληλη;
PEOPLE & MOMENTS

Η Victoria Beckham στέλνει μήνυμα αλλαγής: Είναι όμως η κατάλληλη;

Τελικά έχουν όντως αλλάξει τα γυναικεία πρότυπα;


Ο κόσμος προχωράει, εξελίσσεται και -προσπαθεί- να αλλάξει. Κάπως έτσι, εξελισσόμαστε κι εμείς και τα πρότυπά μας. Μαθαίνουμε να αισθανόμαστε ελεύθεροι, να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, να τον αγαπάμε και να τον θαυμάζουμε για όσα καταφέρνει. Η εικόνα είναι σημαντική, ωστόσο, δεν είναι αρκετή για να καθορίσει έναν άνθρωπο και τα τελευταία χρόνια, το έχουμε αντιληφθεί όλοι μας αυτό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο -εξάλλου- το γεγονός ότι κορυφαία brands και οίκοι μόδας έχουν αλλάξει τη φιλοσοφία τους και στέλνουν το δικό τους body positive μήνυμα, επιλέγοντας μοντέλα με πολλές, διαφορετικές αναλογίες, που καλύπτουν όλες τις γυναίκες. Που δε δημιουργούν μία συγκεκριμένη ιδεατή εικόνα και πάνω από όλα, δεν μας περιορίζουν.

Υπάρχει μία αλλαγή στα πρότυπά μας; Η απάντηση είναι και πρέπει να είναι, ναι! Δεν υπάρχει το φυσιολογικό, το ιδανικό, το ωραίο, υπάρχουν όλα αυτά μαζί και πολλά περισσότερα και μία γυναίκα που ήρθε να μας το υπενθυμίσει αυτό, είναι η Victoria Beckham, που πήρε θέση ξεκάθαρα για το συγκεκριμένο θέμα. Στο χέρι μας είναι -λοιπόν- να φέρουμε την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα.

Είναι πράγματι αυτό το άλλο πρόσωπο της Victoria;

Η τοποθέτηση κι η αμφισβήτηση

shutterstock-1139279510.jpg

Αν κάτι έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια όλες οι γυναίκες, είναι ότι πρέπει να μιλάμε για όλα. Να μη διστάζουμε, να μη σταματάμε και να καταπιεζόμαστε. Η Victoria Beckham έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες μία συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό της, έχοντας μιλήσει ακόμη και για τις ακραίες διατροφικές της συνήθειες, που σίγουρα δεν μπορούν να αποτελούν πρότυπο για κανέναν άνθρωπο. Αυτή τη φορά όμως, έκανε τη διαφορά και -πράγματικά- μας άρεσε πολύ. «Το να θέλεις να είσαι πολύ αδύνατη, είναι πασέ. Οι σύγχρονες γυναίκες θέλουν να φαίνονται υγιείς και με καμπύλες. Θέλουν να έχουν στήθος και οπίσθια», σημείωσε μεταξύ άλλων η Victoria κι είναι αλήθεια, πως πολλοί έσπευσαν να την κρίνουν -ξανά- θεωρώντας πως πρόκειται για λόγια που δεν τα πιστεύει πραγματικά. 

278528144-163068709428352-7423083271027225926-n.jpg
Harper Beckham | Image source: @victoriabeckham

«Είναι πάρα πολλές οι ζουμερές γυναίκες στο Μαϊάμι και περπατούν στην παραλία με ελάχιστα ρούχα και μοιάζουν υπέροχες. Δείχνουν το σώμα τους με αυτοπεποίθηση. Ως μητέρα, λατρεύω το γεγονός ότι η Harper περιβάλλεται από γυναίκες που απολαμβάνουν τις καμπύλες τους. Πάντα φοβόμουν το βάρος αλλά πλέον το αγαπώ», πρόσθεσε στη συνέχεια της συνέντευξής της, για να καταλήξει: «Δεν έχει να κάνει με το μέγεθος που φοράς, αλλά με το να ξέρεις ποιος είσαι και να χαίρεσαι με αυτό που είσαι. Εγώ βρήκα την ισορροπία μεταξύ του να περνάω καλά και του να έχω πειθαρχία και να τρώω υγιεινά και να γυμνάζομαι. Όταν είσαι νεότερος, πολεμάς αυτήν την ισορροπία, αλλά όσο μεγαλώνω, φτάνω σε ένα σημείο που ξέρω πώς μοιάζει αυτή. Ξέρω τι λειτουργεί για εμένα». Είναι πράγματι αυτό που πιστεύει ή αντιλαμβανόμενη ότι ο κόσμος πραγματικά αλλάζει, έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις, θέλοντας να δείξει ένα διαφορετικό, πιο προσιτό, πρόσωπο; Κανείς δε γνωρίζει την απάντηση, ωστόσο, σε μία εποχή όπου κυριαρχεί παντού ο αρνητισμός κι ο σκεπτικισμός ίσως δεν έχει και καμία απολύτως σημασία. 

Ψάχνουμε πραγματικά νέα πρότυπα;

Είναι ξεκάθαρο πως οι γυναίκες, αλλά κι οι άνδρες αυτού του κόσμου αισθάνονται την ανάγκη να απελευθερωθούν και να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, τις πραγματικές τους σκέψεις. Να είναι ελεύθεροι, μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια, γεμάτα με στερήσεις κι απαγορεύσεις. Κάπως έτσι, έρχεται να αλλάξει κι ο χώρος της μόδας, ο χώρος της ομορφιάς, του θεάματος και φυσικά, των social media. Μεγάλοι οίκοι μόδας και διάσημα brands δημιουργούν extra sizes, για να ικανοποιήσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να φορούν τα δικά τους pieces, αλλά ενδεχομένως δεν έβρισκαν τα κατάλληλα νούμερα στο παρελθόν. Στις πασαρέλες συναντά κανείς top-models με πολλούς, διαφορετικούς σωματότυπους, οι celebrities επιλέγουν minimal looks, θέλοντας να δείξουν τη φυσική τους ομορφιά κι οι influencers μιλούν καθημερινά για το δικό τους, healthy lifestyle, στέλνοντας το δικό τους body positive μήνυμα.

279701450-143524751546307-7170488809877755992-n.jpg
Image source: @victoriabeckham

Επιστρέφοντας -συνεπώς- και σε όσα ανέφερε η Victoria Beckham, η ώρα της αλλαγής έχει φτάσει και το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Σημασία δεν έχει πώς θα αποκτήσει μία γυναίκα το κορμί των ονείρων της, αλλά να αγαπήσει το δικό της σώμα, με τις ατέλειες και τα προτερήματά του. Σημασία έχει να μιλήσουν δημόσια κι άλλες διάσημες γυναίκες, που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής, που σίγουρα δεν εκδείκνυται για όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. Για πολλούς η Βρετανίδα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα δημόσια, δεδομένου ότι το δικό της brand διαθέτει κατά βάση small sizes που προφανώς εξυπηρετούν περιορισμένο αριθμό γυναικών κι είναι κι αυτή μία πραγματικότητα, όμως έστω κι έτσι, περνάει ένα σημαντικό μήνυμα, που πρέπει να το ακούσουν όλοι κι όλες. Τα πρότυπα τα καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι κι όχι αυτά εμάς κι όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε όλα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα στη ζωή μας...