fbpixel

Search icon
Search
Η tutu της Carrie Bradshaw βγαίνει σε δημοπρασία: Πόσο κοστολογείται το iconic item του Sex and the City;
FASHION NEWS

Η tutu της Carrie Bradshaw βγαίνει σε δημοπρασία: Πόσο κοστολογείται το iconic item του Sex and the City;

Όλες οι λεπτομέρειες


Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ρούχα της Carrie Bradshaw βγαίνει προς πώληση στο πλαίσιο της έκθεσης "Unstoppable: Signature Styles of Iconic Women in Fashion", που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου. Η απόλυτη δημοπρασία μόδας που θα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εκθαμβωτικά fashion statement κομμάτια που φορέθηκαν από την πριγκίπισσα Diana, την Elizabeth Taylor, την Audrey Hepburn, τη Cher, την Kim Kardashian και άλλα style icons, καθώς και κομμάτια μόδας υψηλών προδιαγραφών που σχεδιάστηκαν από τα πιο θρυλικά fashion houses.

Στην iconic σειρά, η Bradshaw φοράει μια λευκή τούλινη φούστα, που έκτοτε έχει γίνει συνώνυμο της εκκεντρικής γκαρνταρόμπας της, που έχει δημιουργήσει τάσεις που επιλέγουμε μέχρι και σήμερα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Patricia Field, η οποία διετέλεσε σχεδιάστρια ρούχων και στιλίστρια της σειράς, αγόρασε τη φούστα για μόλις πέντε δολάρια. «Έψαχνα σε μια έκθεση μόδας στο κέντρο μιας πόλης όταν τη βρήκα: το τέλειο κομμάτι για τη Sarah Jessica Parker που θα φορούσε στους τίτλους αρχής της νέας της σειράς στο HBO", έγραψε η Field στο βιβλίο της του 2023, "Pat in the City: My Life of Fashion, Style, and Breaking All the Rules". «Φαντάστηκα να τη συνδυάζω με ένα μικροσκοπικό μπλουζάκι για μια εικόνα που ήταν τόσο σύγχρονη όσο και διαχρονική. Η φούστα σε στιλ tutu ήταν ιδιόρρυθμη, "περιπετειώδης" και απροσδόκητη - κάπως σαν αυτή Sex and the City.

screen-shot-2023-06-06-at-11-20-58-am-647f4ee686620.png


To πλέον εμβληματικό κομμάτι, το οποίο διαθέτει σατέν ζώνη στη μέση, εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι και τα 12.000 δολάρια στη δημοπρασία. Αυτό το item δεν ήταν το μόνο που είχε σκεφτεί η Field για την Parker. Είχε προγραμματίσει να της φορέσει ένα φόρεμα από την ανοιξιάτικη συλλογή του Marc Jacobs το 1998. Αργότερα αντάλλαξε το φόρεμα, που αρχικά είχε φορέσει η Kate Moss, με την tutu, θεωρώντας ότι θα ήταν η πιο διαχρονική επιλογή.

Μια άλλη αξιοσημείωτη εμφάνιση της Carrie Bradshaw, ένα φόρεμα με print από εφημερίδες του Christian Dior, σχεδιασμένο από τον John Galliano, περιλαμβάνεται επίσης στη δημοπρασία "Unstoppable" του Julien. Το strapless σιφόν κομμάτι από τούλι, είναι παρόμοιο με αυτό που φορούσε η Parker στην τρίτη σεζόν του "Sex and the City".

Αυτό το item του Galliano εμπνεύστηκε από τη συνάδελφό του και θρύλο της μόδας, Elsa Schiaparelli, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά ένα φόρεμα από χαρτί εφημερίδας το 1935. Η εκδοχή της Schiaparelli περιείχε πραγματικά αποκόμματα άρθρων που γράφτηκαν για τη δουλειά της. Ο Galliano εμπνεύστηκε από αυτό το ρούχο για να δημιουργήσει μέρος της φθινοπωρινής συλλογής του Dior το 2000.

Οι ηλεκτρονικές προσφορές για τη δημοπρασία "Unstoppable" της Julien είναι ανοιχτές τώρα και ολοκληρώνονται στις 18 Ιανουαρίου. Άλλα σημαντικά items από το "Unstoppable" περιλαμβάνουν τζιν με bedazzled τζιν και τακούνια που φορούσε η Cher στο Vanity Fair Oscar Party του 1999, το φόρεμα Louis Verdad της Paris Hilton που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του ομώνυμου άλμπουμ της, καθώς κι ένα ασπρόμαυρο στράπλες φόρεμα Catherine Walker που φορούσε η πριγκίπισσα Diana σε μια private εκδήλωση. Πέρυσι, ο οίκος Julien's έσπασε τα ρεκόρ με την πώληση ενός άλλου σχεδίου που φορούσε η εκλιπούσα βασίλισσα: ένα κομμάτι του Jacques Azagury με χάντρες πούλησε 1,1 εκατομμύριο δολάρια, καθιστώντας το το πιο ακριβό από τα φορέματα της Diana που πωλήθηκε σε δημοπρασία.