fbpixel

Search icon
Search
Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με απίθανα events που μας είχαν λείψει
AGENDA

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με απίθανα events που μας είχαν λείψει

Κρατήστε σημειώσεις & δώστε ενδιαφέρον στις πρώτες ημέρες του νέου μήνα


Η τελευταία ημέρα του καλοκαιριού που σημάνει και το τέλος της φετινής -τελείως διαφορετικής- summer season, αλλά και η άφιξη του Σεπτεμβρίου που είναι πιο κοντά από ποτέ, φέρνουν μαζί τους updated ψυχαγωγικά δρώμενα και υπόσχονται να σας κάνουν να περάσετε όμορφα κάθε στιγμή και να τη ζήσετε στο έπακρο. Εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές σκηνές, αποκορυφώνουν το city life της Θεσσαλονίκης και του προσφέρουν παλμό, τον οποίο εσείς μπορείτε να απολαύσετε.

Ακολουθήστε το παρακάτω week guide & βιώστε τις ιδανικότερες ψυχαγωγικές εμπειρίες!

Δευτέρα 31/08

Θερινό σινεμά

1-2ts7W.jpg

Αφιερώστε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας σε έναν από τους θερινούς κινηματογράφους της πόλης, παρακολουθώντας την προβολή της ταινίας θρίλερ «Ο Έκπτωτος», που αφορά στη ζωή του ανερχόμενου στελέχους του κυβερνώντος κόμματος. Μέσα από την πολιτική του πορεία, παλεύει να σώσει την καριέρα του όταν εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο τον απειλεί με πολιτικό αφανισμό. Καθώς συνειδητοποιεί ότι το κόμμα του τον προορίζει για «αποδιοπομπαίο τράγο», ο Manuel ρίχνεται με λύσσα στον αγώνα για πολιτική επιβίωση και προσπαθεί με όλα του τα μέσα να βρει τρόπους να πετύχει όλους τους στόχους. Το πολιτικό αυτό θρίλερ αποτελεί ωδή στα μυστικά μονοπάτια του χώρου, αλλά και στους αδίστακτους τρόπους για την επίτευξη σκοπών και την απόκτηση της αμείωτης φήμης.

Info: Σινέ Τζένη Καρέζη, Πάρκο Κρύας Βρύσης Δήμου Πολίχνης, προβολή στις 21:15.

Τρίτη 01/09

Θεατρική παράσταση

2-0Ggvs.jpg

Στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δάσους, καλωσορίστε τον Σεπτέμβριο με τη «Μήδεια» του Μποστ. Ένα ανατρεπτικό και σατιρικό έργο με έντονο το κωμικό στοιχείο και σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη, βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και αφορά στη συναρπαστική ζωή της πανούργας πρωταγωνίστριας, η οποία πορεύεται μαζί με το κακό και στοχεύει να ζει αποκλειστικά με τις δικές της απαιτήσεις. Στον ρόλο της Μήδειας, ο Μάκης Παπαδημητρίου. Μουσική επιμέλεια: Monika. Η τελευταία φορά που ανέβηκε στη χώρα μας η συγκεκριμένη παράσταση ήταν το 2015, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριανδρίας, στις 21:00.

Τετάρτη 02/09

Διήγημα

3-nAh0G.jpg

Το θρυλικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο «Έρως-Ήρως», θα παρουσιαστεί σε μια διασκευή από το ΚΘΒΕ και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας. Το έργο αφορά σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, με κεντρικό χαρακτήρα ένα νεαρό ναύτη που αναγκάζεται να μεταφέρει με τη βάρκα του τον κρυφό του πόθο και τον πλούσιο γέρο, με τον οποίο την ανάγκασε η μητέρα της να παντρευτεί. Παίζουν οι: Ιωάννα Γεωργαντά, Ηλίας Κουγιουμτζής, Σταυρούλα Κουλούρη, Κωνσταντίνος Λιάρος.

Info: Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας (προαύλιος χώρος), πλατεία Αγίας Σοφίας, στις 20:30.

Μουσική σκηνή

4-Q5hmP.jpg

Η Γλυκερία, η αγαπημένη τραγουδίστρια που έχει αφήσει το στίγμα της στην ελληνική μουσική, θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020» που διοργανώνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου με μια μοναδική συναυλία, «ντύνοντας» με την ξεχωριστή χροιά της φωνής της την πόλη μας, μέσα από τις σπουδαίες επιτυχίες της αλλά και διάφορα άλλα κομμάτια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από το νέο της άλμπουμ που έχει τίτλο «Ακολούθησα ένα αστέρι».

Info: Γήπεδο ποδοσφαίρου Ωραιοκάστρου, Σταδίου, Ωραιόκαστρο, στις 19:00.

Πέμπτη 03/09

Έκθεση

5-z0Z3O.jpg

Η Myró Gallery φιλοξενεί την έκθεση της Γαλήνης Εξαδακτύλου, «Λεκτικές Κινήσεις», στον χώρο του Main Room. Σε αυτήν μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε τα σπουδαία έργα ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο και πιο ρεαλιστικό τρόπο την ανθρώπινη ύπαρξη, την πληθώρα συναισθημάτων που διακατεχόμαστε σε διάφορες φάσεις της ζωής μας, καθώς και στις σχέσεις που διατηρούμε με τους άλλους ανθρώπους.

Info: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, ώρες λειτουργίας 17:00 - 21:00.

Παρασκευή 04/09

Θεατρική παράσταση

6-OhPz3.jpg

Το έργο του μεγάλου σατιρικού ποιητή Αριστοφάνη, οι «Όρνιθες», είναι μια παραγωγή του ΚΘΒΕ σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020. Το έργο πραγματεύεται την επιθυμία και, τελικά, τη φυγή δύο ηλικιωμένων Αθηναίων, του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, οι οποίοι απογοητευμένοι από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή στην πόλη τους αναζητούν μια ιδανική πολιτεία. Στους κεντρικούς ρόλους συναντάμε τον Ταξιάρχη Χάνο και τον Χρήστο Στέργιογλου, με έναν πολυπληθή θίασο ηθοποιών και χορευτών να τους πλαισιώνουν.

Info: Θέατρο Δάσους, δάσος Σέιχ Σου, στις 21:15.

Σάββατο 05/09

Κινηματογραφική προβολή

2-scaled.jpg


Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στο σινεμά! Παρακολουθήστε την προβολή της ταινίας «Καπόνε» που παρουσιάζει τη ζωή ενός αδίστακτου επιχειρηματία και λαθρεμπόρου του Σικάγο, του Αλ Καπόνε, που προσπαθεί να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο, όπου είναι μπλεγμένος. Ο ίδιος ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής, ενώ η ταινία εστιάζει στα τελευταία χρόνια της ζωής του, έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης και τότε που η θρυλική αυτή προσωπικότητα παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν επιστρέφουν. Πρωταγωνιστούν: Tom Hardy, Linda Cardellini, Matt Dillon, Noel Fisher, Jack Lowden, Kyle MacLachlan.

Info: Για να μάθετε περισσότερα για την προβολή της ταινίας επισκεφθείτε το επίσημο site της Odeon, ή τηλεφωνήστε στο 14560.

Κυριακή 06/09 

Μουσικό αφιέρωμα

7-20knU.jpg

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Μανώλη Ρασούλη διοργανώνει ο ΟΜΜΘ, στο πλαίσιο της σειράς καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στο Μέγαρο», εντός της πλατείας του Μεγάρου. Τα αγαπημένα τραγούδια που συνέθεσε ο ίδιος και ξεχώρισαν χωρίς να ξεχαστούν ούτε στιγμή, θα ερμηνευτούν από τους εξής καλλιτέχνες: Δώρος Δημοσθένους, Λιζέτα Καλημέρη, Γιώργος Λίζος, Σοφία Παπάζογλου, Κωνσταντίνος Στεφανής, Ναταλία Ρασούλη. Αφήγηση: Θωμάς Κοροβίνης.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία, στις 21:00.

Have fun!