Το food design studio Bompas & Parr δημιούργησε την πρώτη vegan σουίτα στον κόσμο, μέσα σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο του Λονδίνου, παραλείποντας ολοκληρωτικά τη χρήση δέρματος, μαλλιού και φτερών σε όλους τους εσωτερικούς της χώρους. Σύμφωνα με την ομάδα που κρύβεται πίσω από το φιλόδοξο και πρωτοποριακό αυτό πρότζεκτ, η guest suite στην Great Suffolk Street δημιουργήθηκε με σκοπό να δείξει στο κοινό ότι, ο βιγκανισμός «δεν είναι πλέον μόνο μια τάση της διατροφής, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει μια ευρύτερη επιλογή τρόπου ζωής».
Πιο συγκεκριμένα, η σουίτα βρίσκεται μέσα στο πεντάστερο Hilton London Bankside, σε μικρή απόσταση από το σταθμό του μετρό Southwark και περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι και μεγάλο μπάνιο.Κατά κύριο λόγο, οι περισσότερες επιφάνειες των επίπλων έχουν καλυφθεί με Piñatex, ένα εναλλακτικό ύφασμα δέρματος που ξεκίνησε αρχικά από την εταιρεία Ananas Anam, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τις ίνες που βρίσκονται στα φύλλα των ανανάδων. Επιτέλους το υλικό αυτό έκανε το ντεμπούτο του στο χώρο της φιλοξενίας! Καλύπτει τα ανοιχτόχρωμα γκρι καθίσματα του δωματίου, τα λαμπερά κόκκινα μαξιλάρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το χώρο καθώς και το κεφαλάρι με τα κεντημένα λουλούδια σχεδιασμένο από την καλλιτέχνιδα Emily Potter.Η χρήση του υλικού είχε επίσης σκοπό να προσφέρει στον χώρο μία νότα της τοπικής ιστορίας του Λονδίνου, όπως τότε που οι ανανάδες έφτασαν για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Αγγλίας και πωλήθηκαν στην αγορά Borough, η οποία είναι μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο.
Ο σχεδιασμός έχει μελετηθεί προσεκτικά και όλα τα αντικείμενα έχουν κατασκευαστεί ώστε να είναι animal-friendly. Τα φτερά που βρίσκονται μέσα στα περισσότερα μαξιλάρια, στην προκειμένη περίπτωση έχουν αντικατασταθεί με βιολογικό φαγόπυρο και σπόρους κεχρί. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι για την ραφή του χαλιού χρησιμοποιήθηκε βαμβάκι αντί για μαλλί. Επιπροσθέτως, όλα τα σνακ που βρίσκονται στο minibar καθώς και τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στη σουίτα από το προσωπικό είναι επίσης απαλλαγμένα από ζωικά προϊόντα.Το βρετανικό στούντιο προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να πείσει γνωστούς σχεδιαστές να δημιουργήσουν προϊόντα και αντικείμενα φιλικά προς τους vegan τα οποία φυσικά ξεπερνούν τα τρόφιμα. Παραδείγματος χάρη, οι άνθρωποι του studio Crème στο Brooklyn χρησιμοποίησαν πρόσφατα τοπικά λαχανικά με σκοπό να δημιουργήσουν οικολογικά φλιτζάνια καφέ, ενώ το studio Sebastian Cox ξεκίνησε ήδη να παράγει έπιπλα φτιαγμένα από... μανιτάρια!Δεν είναι η πρώτη φορά που η Bompas & Parr δούλεψε με υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον - από το 2016 ο οργανισμός είχε ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί βιοφωσφορίζοντα φύκια με σκοπό να φτιάξει μία glow-in-the-dark συλλογή κοσμημάτων.
Οι εικόνες προσφέρθηκαν από το Hilton London Bankside.