fbpixel

Search icon
Search
Η life coach Νάνσυ Μαλλέρου αποκαλύπτει τα μυστικά της γυναικείας αυτοπεποίθησης
#GREEKSDOITBETTER

Η life coach Νάνσυ Μαλλέρου αποκαλύπτει τα μυστικά της γυναικείας αυτοπεποίθησης

Στο event της Bobbi Brown Cosmetics μάθαμε πώς να κάνουμε restart και να βλέπουμε τη ζωή μας από μια διαφορετική οπτική


Η αλήθεια είναι πως ως γυναίκες αναζητάμε -σε αρκετές φάσεις της ζωής μας- μια διαφορετική προσέγγιση. Στις σχέσεις μας με τους άλλους, στα καθημερινά μας άγχη και πάνω από όλα στην αντίληψη που έχουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό. Με αφορμή το λαμπερό event της δημοφιλούς εταιρίας προϊόντων ομορφιάς Bobbi Brown με σκοπό την ανάδειξη του Confident Beauty και σε συνεργασία με το περιοδικό GLOW, υποδεχτήκαμε μερικές από τις πιο δημιουργικές γυναίκες την πόλης στον υπέροχο χώρο του Ύψιλον. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η Bobbi Brown Cosmetics, μέσα από την καμπάνια Confident Beauty, εξυμνεί την αυτοπεποίθηση των γυναικών, αλλά και την ατομική ομορφιά της καθεμίας ξεχωριστά. Είναι πραγματικά σημαντικό η κάθε γυναίκα να νιώθει άνετα με τον εαυτό της, αφού η αληθινή ομορφιά πηγάζει από μέσα της. 

Η Dr. Νάνσυ Μαλλέρου βρισκόταν εκεί, για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της πραγματικής γυναικείας αυτοπεποίθησης, σε ένα μοναδικό life coaching masterclass. Γεμάτη παραγωγική αισιοδοξία, ευγενική και με μια αποστομωτική ειλικρίνεια η επιτυχημένη life coach έχει αφιερώσει τις στιγμές της στο να διδάξει σε όσους περισσότερους μπορεί πως ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον είναι μέσω της προσωπικής μας εξέλιξης. Φιλόδοξη και τελειομανής αποδεικνύει πως οι γυναίκες διαθέτουμε μια δύναμη την οποία οφείλουμε να εκμεταλλευόμαστε σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Έχοντας κάνει σπουδές σε Ελλάδα κι εξωτερικό και καταγράφοντας περισσότερες από 1000 ώρες coaching στο βιογραφικό της δεν ξεχνάει ποτέ να αναφέρει πως η παρακίνηση και η πίστη στο όνειρο που μετατρέπεται σε πραγματικότητα είναι οι μεγαλύτερες δυνάμεις που κατέχουμε. 

Και ποτέ μην ξεχνάτε... πως «Καλύτερα Γίνεται». 
dsc-6475-gsNec.JPG

1. Τι είναι το confident beauty και πώς συνδέεται με τη δράση σας;

Confident beauty σημαίνει να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου με το να είσαι όμορφος από μέσα προς τα έξω. Αυτό συνεπάγεται το να είσαι δυνατός, να έχεις όμορφα συναισθήματα, όμορφες σκέψεις, να είσαι καλός με τον εαυτό σου. 

2. Θεωρείτε πως η εσωτερική ομορφιά καλλιεργείται έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται προς τα έξω;

Για εμένα πάνω από όλα όταν είσαι ευθυγραμμισμένος με τις αξίες σου και δεν ξεφεύγεις από αυτές μπορείς να εκπέμπεις κάτι διαφορετικό. Όταν δηλαδή αυτό που κάνεις είναι αυτό που πιστεύεις, αυτό που λες και αυτό που θέλεις να εισπράξεις. 

3. Μπορεί το confident beauty να έχει αρνητικό πρόσημο; Πώς και αν ναι, πότε;

Εάν υπάρχει υπερβολική προσπάθεια για ένα αποτέλεσμα, τελικά οδηγείσαι στο να χάσεις την αυθεντικότητά σου. Γιατί μέσα σε οτιδήποτε κάνεις οφείλεις να είσαι ο εαυτός σου, η καλύτερη εκδοχή του. Ποτέ κάποιος άλλος. Για να φτάσεις εκεί που θέλεις πρέπει να κάνεις μικρά βήματα καθημερινά, και όχι μια υπέρμετρη προσπάθεια. Έτσι, μόνο διατηρείται η φυσιολογική «ροή» και η ισορροπία και εξαλείφονται τα αρνητικά πρόσημα. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως είμαστε και πνευματικά και ψυχικά όντα πέρα από τη φυσική παρουσία μας. 
Παρόλα αυτά το να είναι κάποιος confident είναι κάθε άλλο παρά στενάχωρο και σε κάθε περίπτωση διαφέρει από την υπεροψία. Κάνοντας συχνά reality check και αναλύοντας αν υπερεκτίμησες τις δυνάμεις σου μαθαίνεις κι εκπαιδεύεσαι. 
dsc-7030-zIiPJ.JPG

4. Μέσα από την καθημερινή σας εμπειρία πόσο έτοιμος πιστεύετε πως είναι ο Έλληνας να δεχτεί το Life coaching και την αλλαγή;

Θεωρώ πως δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερη στιγμή για τον Έλληνα να δεχτεί την αλλαγή. Ούτως ή άλλως δέχτηκε τόσες μεταβολές στην καθημερινότητά του οι οποίες δεν του άρεσαν που τελικά αναζητά μια αλλαγή προς το καλύτερο. Μια αλλαγή μέσα του. Ο κόσμος είναι πολύ πιο ανοιχτός με 10 χρόνια πριν αναμφίβολα. 

5. Τι qualities χρειάζεται να έχει μια γυναίκα για να αποτελεί πρότυπο;

Πρέπει να έχει έναν ωραίο μεγάλο καθρέφτη, να κοιτάζει τον εαυτό της κάθε μέρα προσπαθώντας να τον βελτιώσει και να βάλει από πάνω μια ταμπέλα που να λέει «Πρότυπο». Να γίνει με απλά λόγια το πρότυπο του εαυτού της. Όσο όμορφο και αν είναι το να εμπνέεσαι από άλλους και να βάζεις check στα «σωστά» qualities η κάθε γυναίκα οφείλει να γίνει ο guru του εαυτού της. Όλα είναι προς συζήτηση -καθημερινά- με τον εαυτό μας, για να δούμε εάν αυτά που κάνουμε βρίσκονται σε αρμονία με εμάς. Τα πρότυπα ας παραμείνουν για τους άλλους. 

6. Υπάρχει κάτι το οποίο ζητούν περισσότερο οι πελάτες σας; 

Τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους ανθρώπους είναι η σχέση με τον εαυτό τους και οι σχέσεις με τους άλλους. Τόσο στο επιχειρηματικό όσο και στο προσωπικό κομμάτι. Η αίσθηση της μοναξιάς και η έλλειψη επικοινωνίας ακόμη και όταν είναι περικυκλωμένος κάποιος από ανθρώπους εμφανίζεται συχνά. Το τρίτο είναι το υπερβολικό stress και το burnout και το βλέπω σε όλα τα επαγγέλματα.
dsc-8296-0IRXk.JPG

7. Πετυχαίνετε να εφαρμόσετε στη ζωή σας τη φράση που χρησιμοποιείται συχνά: «Έχουμε το δικαίωμα να τα θέλουμε όλα;». Πώς;

Εφαρμόζω για εμένα σημαίνει να το επαναλαμβάνω συνέχεια. Θεωρώ πως ο κόσμος είναι αυτός που είναι σήμερα επειδή κάποιος ήθελε να πετάξει, κάποιος ήθελε να δει τηλεόραση και αυτό πριν γίνει έμοιαζε σαν να θέλεις τον ουρανό με τα άστρα. Το θέμα για εμένα είναι να μη σταματήσεις να θέλεις, γιατί αν συμβεί αυτό καταλήγεις να παρασιτείς στον εαυτό σου και στην κοινωνία. Το θέλω δε σημαίνει πως θέλω κάτι του άλλου. Σημαίνει πως θέλω να δημιουργήσω, να νιώσω, να ταξιδέψω.

Προσωπικά, κοιτάζω αρκετά συχνά τη ζωή μου και κάνω τον απολογισμό μου, ακόμη και μια φορά μέσα στην εβδομάδα. Αναρωτιέμαι που βρίσκομαι, τι κάνω. Πάντα υπάρχει ένα επόμενο project κι επιλέγω να καλλιεργώ στον εαυτό μου το πρέπει, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που εφησυχαζόμαστε. Το θέλω δεν είναι ευσεβής πόθος. Θέλω σημαίνει «θέλω» να κάτσω, να παλέψω και να αποκτήσω. 

Bonus Tips:

  • Ισορροπία στην επαγγελματική και προσωπική ζωή: Δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει. Το θέμα είναι ανά πάσα στιγμή -όπου και αν βρίσκεστε- να είστε αυθεντικοί, κύριοι του εαυτού σας και να διαλέγετε τις προτεραιότητές σας. Στην απόλυτη ισορροπία, εκεί δηλαδή όπου όλα είναι μοιρασμένα, χάνεται το πάθος. Πάντα σε κάποια πράγματα θα βάζετε περισσότερο από τον εαυτό σας.
  • Ισορροπία στα social media: Αποτελούν τον νέο τρόπο να συνδιαλέγεστε, να φλερτάρετε, να δουλεύετε. Υπήρχαν πάντα οι άνθρωποι που κοιτούσαν το τι φοράει η διπλανή γυναίκα για να το φορέσουν και αυτοί. Στα social media το μόνο που θα έθετα σαν υγιή ισορροπία είναι πως στο screentime βρίσκεται ο χρόνος που σας λείπει για να κάνετε ό,τι θέλετε. Εάν μάλιστα, επιθυμείτε να το πάτε ένα βήμα παρακάτω, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τουλάχιστον 10 unfollow την εβδομάδα.