fbpixel

Search icon
Search
Η Lidl Ελλάς έθεσε στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα στο Sani Gourmet
PEOPLE & MOMENTS

Η Lidl Ελλάς έθεσε στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα στο Sani Gourmet

Υπήρξε στρατηγικός εταίρος για 5η συνεχόμενη χρονιά στο απόλυτο summer event υψηλής γαστρονομίας


Ο επιτυχημένος θεσμός υψηλής γαστρονομίας Sani Gourmet, που πραγματοποιήθηκε από τις 20 ως τις 24 Μαΐου, στον εμβληματικό χώρο του Sani Resort, κορυφώθηκε με ένα εντυπωσιακό party την Κυριακή 22 Μαΐου. Στον μαγευτικό κόλπο της Sani Marina, εκεί που χτυπάει η καρδιά του 5* Resort, το Sani Gourmet υποδέχτηκε στο Sea You Bar από νωρίς το μεσημέρι εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον δημοσιογραφικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο όπου γιόρτασαν παρέα την 15η επέτειο του, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές απόλαυσης και διασκέδασης.

Γι' άλλη μια φορά, η Lidl Ελλάς υποστήριξε τη διοργάνωση του Sani Gourmet, που διεξάγεται στον  εμβληματικό χώρο του Sani Resort, στη Χαλκιδική, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ως στρατηγικός εταίρος προσφέροντας προσεκτικά διαλεγμένα, ολόφρεσκα και ποιοτικά υλικά, από την ελληνική γη και θάλασσα και από επιλεγμένες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές και συνεχείς ελέγχους ποιότητας.

lidl-sanigourmet-2.jpg


Ενώνοντας τις δυνάμεις της με το περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής και τη διακεκριμένη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, η Lidl Ελλάς παρουσίασε παράλληλες δράσεις και δραστηριότητες βιωσιμότητας, όπου η γεύση και η ενημέρωση είχαν το πρώτο λόγο. Με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια του φετινού θεσμού εφαρμόστηκαν πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων για την πρόληψη, μείωση και κομποστοποίηση των αποβλήτων.

lidl-sanigourmet-3.jpg


Στο πλαίσιο αυτό, η Lidl Ελλάς σε συνεργασία με το περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής\ και τη διακεκριμένη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, μια από τις πρώτες σεφ που εφάρμοσαν πρακτικές μηδενικών αποβλήτων στις κουζίνες, παρουσίασε ένα εμπειρικό μάθημα βιωσιμότητας με τίτλο «Βιωσιμότητα στο πιάτο».

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος εκπρόσωποι των μέσων αλλά και συνεργάτες της Lidl Ελλάς και του Sani Resort είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν δημιουργικά με πρώτες ύλες εφαρμόζοντας στην πράξη πρακτικές που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων.

lidl-sanigourmet-6.jpg
Βασιλική Αδαμίδου -Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς, Νένα Ισμυρνόγλου –Σεφ, Πέπη Σιούτη -Group Brand Strategy Director SANI/Ikos


Στη συνέχεια, οι παρασκευές από το μάθημα βιωσιμότητας συνάντησαν τα εκλεκτά υλικά από τη νέα σειρά τοπικών προϊόντων γεωγραφικής προέλευσης « Νώμα» της Lidl Ελλάς, σε ένα γεύμα πέντε πιάτων με την υπογραφή της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου, όπου τίποτα δεν πήγε χαμένο.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος μίας σειράς ενεργειών της Lidl Ελλάς και του περιοδικού «Γαστρονόμος» της Καθημερινής προκειμένου να δημιουργηθεί σταδιακά μια σφαιρική πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης, παιδιών και ενηλίκων, πάνω στη σημασία των σωστών πρακτικών παραγωγής και συνηθειών διατροφής.

lidl-sanigourmet-4.jpg


Για τη Lidl Ελλάς, η βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι απλά ένας στόχος, αλλά κυρίαρχη συνιστώσα της εταιρικής της κουλτούρας για ένα καλύτερο αύριο και υπόσχεσή της απέναντι στην κοινωνία του σήμερα.

Στο party παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Media από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συντάκτες γεύσης, επιχειρηματίες και συνεργάτες του Ομίλου Sani/Ikos. Οι καλεσμένοι που έδωσαν το παρόν έζησαν ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι αισθήσεων με κάθε λεπτομέρεια να αντανακλά τις υψηλές προδιαγραφές του Sani Resort.

lidl-sanigourmet-7.jpg
Άγγελος Ρέντουλας -Αρχισυντάκτης γαστρονομικών εκδόσεων της Καθημερινής, Βασιλική Αδαμίδου -Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς, Martin Brandenburger -Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς
Ένα party γεμάτη λάμψη, που απογείωσε την έννοια της γαστρονομικής εμπειρίας, πάντα με σεβασμό στις αξίες του περιβάλλοντος!