fbpixel

Search icon
Search
Η κυριαρχία της pink διακόσμησης μας μεταφέρει στη δεκαετία του '90
INTERIORS

Η κυριαρχία της pink διακόσμησης μας μεταφέρει στη δεκαετία του '90

Νοσταλγικοί χρωματισμοί και ρομαντικά μοτίβα τονώνουν την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα της κατοικίας μας


Χρυσόσκονη, αθώες σκέψεις και ροζ φανταχτερά ημερολόγια, στα οποία καταγράφονται όνειρα για το μέλλον, αλλά και σκέψεις για τον μεγάλο έρωτα. Με αυτές τις εικόνες θυμόμαστε αρκετά κινηματογραφικά σκηνικά εφηβικών κοριτσίστικων δωματίων, τα οποία μας ταξιδεύουν στην ανέμελη εποχή του '90. Κανείς δεν ξεχνά το στιγμιότυπο του Legally Blonde, όπου η Elle Woods είναι ξαπλωμένη στην girly κρεβατοκάμαρά της, απολαμβάνοντας μισά τα σοκολατάκια και παρακολουθώντας μια από τις πιο αγαπημένες της ταινίες, απογοητευμένη από τη στάση του πρώην της. Ακόμη και στο 13 Going on 30, έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας να ταυτιζόμαστε με την Jenna Rink, η οποία κλειδώνεται στη μικρή αποθήκη του σπιτιού της και εύχεται να γίνει τριάντα χρονών, χάρη στα μαγικά υλικά του κουκλόσπιτου, που έφτιαξε για αυτήν ο κρυφά ερωτευμένος μαζί της, κολλητός της. Φυσικά από τις παραπάνω επιλογές, δεν μπορεί να απουσιάζει η πρόσφατη ταινία "Barbie", στην οποία το ονειρικό concept, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και σε παιδικές στιγμές, γεμάτες από μοιράσματα γέλιων και πειραγμάτων. 

Ο όρος «νοσταλγία» - ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας - μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς στις ζωές μας και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την αισθητική διαμόρφωση των προσωπικών μας χώρων. Η back to girly roots διακοσμητική προσέγγιση κάνει δυναμικά φέτος την εμφάνισή της, ακολουθώντας πιστά τη γενικότερη στροφή προς τον ατίθασο, αλλά και ζεστό χαρακτήρα της δεκαετίας του '90. Έντονοι pink χρωματισμοί, ρομαντικά μοτίβα, floral υφάσματα και νέον επιγραφές ενισχύουν την αίσθηση μιας ατελείωτης γιορτής, άρτια συνδεδεμένης με τη συγκεκριμένη εποχή. 

Αν κι εσείς επιθυμείτε να εντάξετε την pink φιλοσοφία διακόσμησης στις κατοικίες σας, τότε μπορούμε μαζί να δούμε τα κατάλληλα αυτά βήματα...

Fairytale in this pink piece

0496c50ec1c1668af802f0f514674f63.jpg
@directoriodeco.com

Πόσο ονειρικός είναι αυτός ο χώρος; Ένας ροζ καναπές μοιάζει με την απόλυτη απόλαυση και, με τον σωστό τρόπο, μπορεί να μεταμορφώσει οποιοδήποτε δωμάτιο αμέσως. Τολμήστε να κάνετε αυτό το βήμα και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Εκκεντρικότητα και funky διάθεση θα συντροφεύουν τις στιγμές σας στο living room η στο υπνοδωμάτιό σας, λειτουργώντας ως τα πιο εντυπωσιακά boosters της διάθεσής σας. Κομψότητα, θηλυκότητα και εφηβική ανεμελιά θα χαρίσουν ισχυρές δόσεις γοητείας, αλλά και πολυτέλειας στους πιο προσωπικούς σας χώρους, μέσα από αυτό το ενδιαφέρον flashback.

Girly food preparation 

two-toned-pink-kitchen-cabinets.jpg

Μια πινελιά, η οποία θα σας συντροφεύει σε μια γλυκιά προετοιμασία των δείπνων σας, ανεβάζοντας με τον πιο χαριτωμένο τρόπο τη διάθεσή σας. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ultra pink κουζίνα, στην οποία θα κυριαρχούν τα εξεζητημένα ντουλάπια και ράφια σε συνδυασμό με περίτεχνες μαρμάρινες επιφάνειες. Αν δηλώνετε θερμοί λάτρεις της μάξιμαλ ροζ αυτοκρατορίας, τότε η συγκεκριμένη επιλογή είναι η ιδανική για εσάς. Σε επόμενα βήματα της διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου, μπορείτε να επιλέξετε αξεσουάρ και items, τα οποία θα συμβαδίζουν αισθητικά με την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου χώρου. Είναι καλό να εστιάσετε σε γλυκές αποχρώσεις, αλλά και γεωμετρικά μοτίβα.

Sweet night sleep 

cc6c769671d90103374145bfd55c2b9b.jpg
@1stdibs.com

Velvet υφές, girly κυλινδρικά μαξιλάρια και chic κεφαλάρι, το οποίο εξασφαλίζει την απόλυτη αίσθηση χαλάρωσης, αποτελούν κεντρικά στοιχεία της ιδανικής κοριτσίστικης κρεβατοκάμαρας. Πολλές φορές ταυτίζουμε τη συγκεκριμένη εικόνα με σκηνικό παιδικού ή εφηβικού υπνοδωματίου, όμως στην πραγματικότητα, κάθε μας επιλογή στηρίζεται αποκλειστικά στη διάθεσή μας και στην προσωπική μας αισθητική. Μπορείτε να "παίξετε" με ενδιαφέρουσες χρωματικές αντιθέσεις, δομώντας μια super fresh εικόνα, βασισμένη σε ένα υπέροχο παρελθόν.

Perfect balance 

qmhu2tb7i4xqhc8jmunqq9-768-80jpg.webp

Αν θέλετε να δημιουργήστε την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν και ταυτόχρονα προτιμάτε στη δεδομένη φάση να μην ακολουθήσετε την έντονα μαξιμαλιστική φιλοσοφία του ροζ, τότε μπορείτε να κινηθείτε σε μια ενδιαφέρουσα επιλογή ταπετσαρίας. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην εικόνα της καταλαμβάνει το διαγώνιο ριγέ σχέδιο, χαρίζοντας ι την κατάλληλη σύγχρονη προσέγγιση, ειδικά για όλους όσοι αναζητάτε μια ασφαλή option. 

Follow the pink magic in your house!