fbpixel

Search icon
Search
Μόλις κυκλοφόρησε το trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία της “Barbie”
ARTS & CULTURE

Μόλις κυκλοφόρησε το trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία της “Barbie”

Aστραφτερές νέες αφίσες επιβεβαιώνουν το ντεμπούτο της Dua Lipa στην υποκριτική


Η επερχόμενη ταινία “Barbie” της Greta Gerwig εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς στο πιο πολυαναμενόμενο έργο της χρονιάς! Κάθε σπιθαμή νέων πληροφοριών ή εικόνων που λαμβάνουμε —όπως τα looks του Ryan Gosling και της Margot Robbie— μας κάνει να αναρωτιόμαστε: τι πρόκειται να δούμε; Τώρα, το τρέιλερ επιβεβαίωσε ότι αυτή η χαοτική, φαινομενικά «χωρίς πλοκή- παρά μόνο vibes» ταινία μάλλον πρόκειται για το magnum δημιούργημα της Greta.

Η ταινία - η οποία διαθέτει ήδη ένα all-star cast- αποτελεί πηγή σύγχυσης και γοητείας για όλους μας εδώ και αρκετό καιρό. Άραγε πώς κατάφερε η Universal να πείσει την υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτη πίσω από τις «Μικρές Γυναίκες» να σκηνοθετήσει και να γράψει μια ταινία για μια πλαστική κούκλα και το soft αγόρι της; Έχει επιχειρήσει κάποιος άλλος στη θέση της μια στροφή 180 μοιρών;

Η ίδια η σκηνοθέτης εξέφρασε την ανησυχία της, εκμυστηρευόμενη πως λίγο πριν υπογράψει το συμβόλαιο σκέφτηκε: «Αυτό θα μπορούσε να τελειώσει μια καριέρα». Την περασμένη εβδομάδα, η ταινία προβλήθηκε για ένα δοκιμαστικό κοινό στο New Jersey λαμβάνοντας ενθουσιώδεις κριτικές, με μια πηγή να την αποκαλεί «μία από τις καλύτερες ταινίες στούντιο εδώ και χρόνια».

1-JRWpW.jpg
Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα γνωρίζουμε για την ταινία μέχρι στιγμής!

Ποια είναι η πλοκή της ταινίας;

«Αφού εξορίστηκε από τη "Barbieland", επειδή είναι μια λιγότερο από τέλεια κούκλα, η Barbie ξεκινά για τον ανθρώπινο κόσμο με στόχο να βρει την αληθινή ευτυχία», αναγράφεται στην περιγραφή κάτω από το πρώτο teaser trailer. Εκτός του παραπάνω δεν είναι γνωστά πολλά για την πλοκή, αλλά από τα σχόλια της Greta φαίνεται ότι αυτή η ταινία δεν θα είναι τόσο απλή όσο φαίνεται! «Αποδομεί τη φεμινιστική εικονογραφία της Barbie και την επανασυνθέτει για μια νέα γενιά», είπε μια ανώνυμη πηγή στο World of Reel. «Η Margot υποδύεται τη Barbie διαφορετικά, καθώς αμφισβητεί τη θέση της στη "Barbieland" και συγκρούεται με τον Ken για την πατριαρχία. Ο Gosling είναι εξαιρετικός ως Ken, ίσως η καλύτερη του ερμηνεία. Κλέβει την παράσταση και μπορεί να τραγουδήσει και να χορέψει», συμπλήρωσαν, προβλέποντας ότι ο ηθοποιός θα λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο. Όσο για τον Will Ferrell τα σχόλια ήταν: «Δεν έχει υπάρξει τόσο αστείος εδώ και χρόνια».

Ποιοι θα πρωταγωνιστήσουν;

Μαζί με τον Will Ferrell, την Kate McKinnon, την Alexandra Shipp και την America Ferrera, οι Emma Mackey και Michael Cera από τη σειρά “Sex Education” και η pop star Dua Lipa έχουν προστεθεί στο καστ. Υπάρχουν επίσης φήμες ότι η Issa Rae και η Hari Nef θα αναπαραστήσουν διαφορετικές εκδοχές της Barbie στο πλάι της Margot Robbie και ότι ο Ncuti Gatwa και ο Simu Liu θα έχουν παρόμοιους διπλούς ρόλους στο πλευρό του Ken του Ryan Gosling.

Η σταρ του “Ladybird”, Saoirse Ronan επρόκειτο να κάνει ένα cameo ως μια ακόμη Barbie στην ταινία, όμως δήλωσε στο περιοδικό People ότι το σχέδιο δεν ήταν πλέον βιώσιμο λόγω του προγράμματος των γυρισμάτων της. «Σχεδιαζόταν να κάνω ένα cameo γιατί ζω στο Λονδίνο και έκαναν γύρισμα εκεί», είπε η ηθοποιός. «Υπήρχε ένας ολόκληρος χαρακτήρας που επρόκειτο να υποδυθώ - μια άλλη Barbie. Ήμουν απογοητευμένη που δεν μπορούσα να το κάνω», συνεχίζει. Ωστόσο, η 28χρονη ηθοποιός τρέφει ακόμη ελπίδες. «Έχω στείλει μήνυμα στη Margot και στην Greta και λέω: “Αν κάνετε pick-up shots, ίσως μπορώ απλώς να περπατήσω στο παρασκήνιο;”».


Η Greta —η οποία συνέγραψε το σενάριο με τον συνεργάτη της Noah Baumbach— είχε υπογράψει από νωρίς τη Margot στο έργο. Σύμφωνα με το Deadline, ο Ryan ήταν η μόνη επιλογή για τον ρόλο του Ken, τον οποίο αρχικά είχε απορρίψει, μέχρι που η προ-παραγωγή διήρκησε περισσότερο από το αναμενόμενο και ξαφνικά μπόρεσε να υπογράψει.

Η Margot Robbie αναγνωρίζει το φορτίο που συνοδεύει το ρόλο της

Σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue, η Robbie επιβεβαίωσε ότι η ταινία - η οποία, επίσης, παράγεται από την εταιρεία της, LuckyChap - αποκτά μια αμφιλεγόμενη φιγούρα από ορισμένες απόψεις. «Ο ρόλος της Barbie συνοδεύεται από μεγάλο φορτίο!» αναφέρει στο δημοσίευμα. «Και πολλές νοσταλγικές συνδέσεις. Αλλά μαζί με αυτό υπάρχουν πολλοί συναρπαστικοί τρόποι για να του επιτεθούν». «Οι άνθρωποι ακούνε γενικά τη «Barbie» και σκέφτονται, «Ξέρω ποια θα είναι αυτή η ταινία» και μετά μαθαίνουν ότι η Greta Gerwig τη γράφει και τη σκηνοθετεί, και λένε: «Ω, καλά, ίσως να μην…», συμπληρώνει η Margot.

barbie-trailer-embed1-1.webp

Η εμβληματική κούκλα χρησιμεύει ως προπύργιο για ξεπερασμένα και μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς. Επομένως, μπορούμε τουλάχιστον να υποθέσουμε ότι τα σχόλια της ηθοποιού (και, σε μεγαλύτερο βαθμό, η εμπλοκή της Greta) σημαίνουν ότι η Barbie θα λάβει κάτι σαν μεταμοντέρνα αποκατάσταση στη νέα ταινία.

Και τι γίνεται με τον Ken;

Κατά τη διάρκεια ενός press tour για τη νέα του ταινία “The Gray Man”, ο Ryan Gosling μοιράστηκε στο Entertainment Tonight ότι η ζωή του χαρακτήρα του στην ταινία “Barbie” ήταν «ακόμη πιο δύσκολη» από αυτή του μισθοφόρου της CIA που υποδύεται στο θρίλερ δράσης. «Ο Κεν δεν έχει χρήματα. Δεν έχει δουλειά. Δεν έχει αυτοκίνητο. Δεν έχει σπίτι. Ξέρεις, περνάει κάποια πράγματα». Ο συγγραφέας του Variety Zack Sharf βλέπει τη λεπτομέρεια ως απόδειξη ότι η ταινία είναι μια «ψάρι-εκτός νερού κωμωδία», που ακολουθεί τους χαρακτήρες καθώς προσπαθούν να περιηγηθούν στον «πραγματικό κόσμο».

«Δεν είναι αυτό που νομίζεις, εκτός κι αν είναι», εξέφρασε ο Ryan για το αινιγματικό έργο. «Και μετά ξέρεις τι είναι, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό που νομίζεις ότι είναι. Περίμενε, για τι πράγμα μιλάμε;».

Υπάρχει τρέιλερ για την “Barbie”;

Ναι! Λάβαμε το πρώτο μας πολυαναμενόμενο teaser για την ταινία τον Δεκέμβριο του 2022. Σε αυτό, πολλά παιδιά κοιτάζουν τη γιγάντια Barbie της Margot Robbie, να αναδύεται από πάνω τους σε ένα ήσυχο τοπίο, καθώς αναπαράγεται το εμβληματικό κομμάτι από τη παρτιτούρα του 2001. Στη συνέχεια, καθώς τα παιδιά συνθλίβουν τις βαρετές κούκλες με τα χέρια τους στο έδαφος, αυτές θρυμματίζονται. Το τρέιλερ, έπειτα, μας μεταφέρει στα χρωματιστά τοπία που αναμέναμε από την ταινία και βλέπουμε πιο προσεκτικά τη Barbie και τον Ken που χορεύουν.


Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το δεύτερο teaser trailer, στο οποίο το τι είναι στην πραγματικότητα η ταινία παραμένει εικασία του καθενός. Ωστόσο, συναντάμε διάφορες ακόμη Barbie και Ken στη Barbieland - συμπεριλαμβανομένων των Emma Mackey, Issa Rae και Simu Liu. Μια σκηνή όπου ο Ken προσκαλεί την Barbie στο σπίτι του για να περάσουν μαζί τη νύχτα, αλλά δεν είναι σίγουρος, επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί υπέθεσαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν αντίκρισαν για πρώτη φορά την αναιδή, πλατινέ ξανθιά, με ανοιχτό πουκάμισο εμφάνισή του - ο Ken είναι player!

Τα poster που συγκλόνισαν τα πλήθη

Με την κυκλοφορία του δεύτερου teaser trailer, αποκαλύφθηκαν και οι σταρ που πρόκειται να εμφανιστούν στην ταινία μέσα από μια σειρά αφισών που είναι πλέον viral. Τα πολύχρωμα γραφικά τοποθετούν πορτρέτα του καστ σε ένα κυκλικό πλαίσιο που μιμείται το λογότυπο της Mattel. Στο πάνω μέρος τους, μια γραμμή ετικέτας συνοψίζει κάθε χαρακτήρα. Για παράδειγμα: "He's just Ken" πάνω από τον Ryan Gosling. "Αυτή η Barbie είναι μια γοργόνα" πάνω από την Dua Lipa. «Είναι ένας ακόμη Κεν» πάνω από τον Simu Liu.


Τα posters έφτασαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμπνέοντας το κοινό να εφαρμόσει τις δικές του πινελιές στο διαφημιστικό υλικό. Εν ολίγοις: Η αφίσα της ταινίας Barbie αποτελεί πλέον meme.

Ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να συνεχίσουν να «ξετυλίγονται», οι συντελεστές της ταινίας δημιούργησαν το “Barbie Selfie Generator”, ένα site, το οποίο επιτρέπει σε όσους είναι τόσο ενθουσιασμένοι να φτιάξουν τις δικές τους εκδοχές του poster της Barbie. Μια πολύ ιδιοφυής κίνηση, κατά την άποψή μας!