fbpixel

Search icon
Search
Η Kelly Wearstler έδωσε νέα πνοή σε ένα beach house στο Malibu
INTERIORS

Η Kelly Wearstler έδωσε νέα πνοή σε ένα beach house στο Malibu

Με σκοπό να περάσει το lockdown


Η αμερικανίδα interior designer, Kelly Wearstler, διακόσμησε το παραθαλάσσιο σπίτι της στο Malibu με κομμάτια από την εκτενή και εκλεκτική design συλλογή της. Αυτή η κατοικία του 1953 αποτελεί ένα σπάνιο εύρημα με ξύλινη δομή που ξεχωρίζει μεταξύ των πιο σύγχρονων γειτόνων της και διαθέτει γενναιόδωρο κήπο στο ένα άκρο και ευρύχωρο deck με ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό. Έχει επίσης ιστορία στο Hollywwod: θεωρείτε ότι χτίστηκε από τον Frank A Garbutt, συνιδρυτή της Paramount Pictures, για την κόρη του, το οποίο αποκτήθηκε αργότερα από τον ηθοποιό Carroll O'Connor, star της κωμικής σειράς του 1970, "All in the Family". Ωστόσο, πριν αγοραστεί από την περίφημη Wearstler την περασμένη άνοιξη, το σπίτι βρισκόταν στην αγορά για τρία χρόνια, προσελκύοντας μικρό ενδιαφέρον.

Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, αναζητούσε ένα παραθαλάσσιο σπίτι, όπου θα μπορούσε η οικογένειά της να περάσει τους μήνες της πανδημίας. Έτσι, εντόπισε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και ρώτησε αν θα μπορούσε να το έχει για λίγους μήνες και συμφώνησαν, με την προϋπόθεση ότι θα εκείνος θα είχε ακόμη τη δυνατότητα να το δείχνει το σπίτι σε πιθανούς αγοραστές.

1-Atatu.jpg

Η γνώση αυτής της περιορισμένου χρόνου διαμονής δεν εμπόδισε την Wearstler να δώσει στην κατοικία μια νέα πνοή. Πρόσθεσε ένα μείγμα από κομμάτια Καλιφορνέζικης και Ευρωπαϊκής αισθητικής διατηρώντας τις αυθεντικές ξύλινες πόρτες και τις οροφές: στο σαλόνι, για παράδειγμα, έβαλε καθίσματα της δεκαετίας του 1970 των Afra και Tobia Scarpa της Cassina, και μια λάμπα «Control» της δεκαετίας του 1950, από τον Αμερικανό σχεδιαστή Mitchell Bobrick, που είχε για 12 χρόνια.

Πολλά από αυτά πάρθηκαν από την εκτεταμένη συλλογή της από vintage κομμάτια, μια αντανάκλαση της ανατροφής της Wearstler (η μητέρα της εργάστηκε ως έμπορος σε αντίκες) και το μακροχρόνιο πάθος της. «Ψωνίζω σε όλο τον κόσμο και όποτε βλέπω κάτι ασυνήθιστο, το αγοράζω και το αποθηκεύω στη συλλογή μου», εξηγεί. H Wearstler χρησιμοποίησε επίσης έργα ανερχόμενων ταλέντων για να φέρει έναν νέο εκλεπτυσμένο αέρα στο σπίτι: στην είσοδο, ο μαύρος δερμάτινος πάγκος του Καλιφορνέζου σχεδιαστή Chuck Moffit έρχεται σε αντίθεση με την κονσόλα του LA studio Base 10, φτιαγμένη από διάστικτο κόκκινο ξύλο. Ένα side table που αποτελείται από τρεις κωνικούς κυλινδρικούς όγκους, είναι ένα σύγχρονο τραπέζι, φτιαγμένο από τον Βέλγο σχεδιαστή Arno Declercq, ενώ μια ατσάλινη καρέκλα με κάθισμα, πλάτη και μπράτσα σε λευκό γύψο, που δίνει την εντύπωση ότι είναι γλυπτό σε εξέλιξη, είναι του αυστριακού σχεδιαστή Lukas Gschwandtner. Από τον κεραμίστα καλλιτέχνη Angeleno Caroline Blackburn, η Wearstler επέλεξε ένα δοχείο με πλούσια υφή που συμπληρώνει όμορφα τις οργανικές μορφές των επίπλων του καθιστικού.

2-peXCS.jpg

Σε συνεργασία με τον landscape designer, Art Luna και τους Inner Gardens, η Wearstler πρόσθεσε πλούσιο τροπικό φύλλωμα μέσα και γύρω από το κτίριο. Τα φυτά είναι ιδιαίτερα άφθονα στην τραπεζαρία, και με τα παράθυρα ανοιχτά, «ταλαντεύονται» στην αύρα του ωκεανού, θολώνοντας περαιτέρω τα όρια μεταξύ εξωτερικών χώρων και εσωτερικών. Tο σπίτι διαθέτει μια προφανώς αβίαστη ποικιλία σχεδιαστικών στιλ, πλούσια σε υφή και με προσοχή στο περιβάλλον.

Οι χώροι εδώ δημιουργήθηκαν σκόπιμα, με την προσδοκία ενός εκτεταμένου lockdown, δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα και ταιριάζουν στην αίσθηση χαλάρωσης και το παιχνίδι. Το γραφείο, με το πράσινο μαρμάρινο τραπέζι του Mario Bellini, είναι διαμορφωμένο για να χρησιμοποιείται μόνο για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, όταν η Wearstler θα εργαζόταν από το σπίτι. Ένα family room περιλαμβάνει καθίσματα με χαμηλή κλίση για μόλις τέσσερα άτομα: έναν ιταλικό δερμάτινο καναπέ κι ένα ζευγάρι φινλανδικές σεζλόνγκ, ιδανικές για βραδινά παίζοντας χαρτιά και επιτραπέζια παιχνίδια. Οι αρετές του σπιτιού έγιναν εμφανείς με την πάροδο του χρόνου. H Wearstler βρήκε ευχαρίστηση στο μαγείρεμα, καθώς απολάμβανε τον τρόπο που η κουζίνα του σπιτιού άνοιξε και πλέον ανήκει στο οικογενειακό δωμάτιο. 

3-xziti.jpg
Kelly Wearstler

Η οικογένεια έκανε επίσης άφθονη χρήση των υπαίθριων χώρων, δημιουργώντας ένα μεγάλο δίχτυ βόλεϊ και ένα μέρος για χαλάρωση γύρω από τη φωτιά. Όπως αποδεικνύεται, η «επανεφεύρεση» του σπιτιού εντυπωσίασε με διάφορους τρόπους. Έκπληκτη από τη νέα αύρα του, η ιδιοκτήτρια παρουσίασε νέες φωτογραφίες σε έναν ιστότοπο με καταχωρίσεις ακινήτων και βρήκε έναν αγοραστή σε μόλις ένα μήνα -έναν νεαρό από το Silicon Valley με αγάπη για surf, ο οποίος άντλησε έμπνευση από την Wearstler και θέλησε να αποκτήσει το midcentury κτίσμα. Κοιτάζοντας πίσω τις μέρες της στην Broad Beach, απόλαυσε την ευκαιρία να «δώσει ζωή» σε ένα κτίριο που ήταν διαφορετικό από οπουδήποτε είχε ζήσει στο παρελθόν.

Aνατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!