Την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ έφτασαν στο Ουίνδσορ για την έναρξη μιας τριήμερης επίσημης επίσκεψης – της πρώτης από Γάλλο πρόεδρο από το 2008. Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον υποδέχθηκαν τους επισήμους κατά την άφιξή τους στη βάση RAF Northolt στο δυτικό Λονδίνο, προτού μεταβούν στο Κάστρο του Ουίνδσορ για να συναντήσουν τον Βασιλιά Κάρολο και τη Βασίλισσα Καμίλα.
Αν και ο σκοπός της επίσκεψης είναι η ενίσχυση των αγγλογαλλικών σχέσεων φυσικά και για ακόμα μια φορά, τα βλέμματα μαγνήτισαν οι στιλιστικές εμφανίσεις, τόσο των μελών της βασιλικής οικογένειας όσο και του προεδρικού ζεύγους. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι η αμηχανία ανάμεσα στον Εμανούελ και την Μπριζίτ Μακρόν, γεγονός που μεγαλώνει τις φήμες για ρήξη στη σχέση τους.

Τόσο η Καμίλα όσο και η Κέιτ, εντυπωσίασαν με τις στιλιστικές τους επιλογές. Η Καμίλα επέλεξε ένα σμαραγδί φόρεμα της σχεδιάστριας Anna Valentine και ένα καπέλο δια χειρός Philip Treacy, το οποίο συνδύασε με μια εντυπωσιακή καρφίτσα από διαμάντια και σμαράγδια που ανήκε στην εκλιπούσα Βασίλισσα Ελισάβετ.
Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας έμοιαζε απόλυτα κομψή μέσα στο powder pink Dior deux pieces της, αποτίοντας φόρο τιμής στον αρχηγό του Γαλλικού κράτους. Είναι η πρώτη φορά που η μέλλουσα Βασίλισσα επιλέγει το εμβληματικό γαλλικό οίκο για επίσημη εμφάνισή της. Το σύνολο της από το 30 Montaigne Ros Des Vents Bar Jacket από τη συλλογή του maison για το 2024. Επανασχεδιάστηκε από τη Μαρία Γκράτσια Κιούρι, αντλώντας έμπνευση από το αρχικό σχέδιο του Christian Dior, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1947. Διαθέτει οδοντωτά πέτα και τσέπες με φερμουάρ που τονίζουν διακριτικά τη μέση. Η φούστα είναι ένα σχέδιο σε μήκος midi από τούλι.

Το εντυπωσιακό σύνολό της ολοκληρώθηκε με ένα ψάθινο καπέλο με ροζ φιόγκο τη Jess Collett και ένα clutch σε αντίστοιχες αποχρώσεις. Όσον αφορά τα κοσμήματα, η Πριγκίπισσα προτίμησε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που ανήκαν στη Lady Diana καθώς και ένα μαργαριταρένιο κολιέ από τη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ.
Απόλυτα θερμή ήταν η υποδοχή για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ, οι οποίοι πρόσφατα μίλησαν ανοιχτά για τις επιπτώσεις της διάγνωσης καρκίνου της Πριγκίπισσας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια και την ανάρρωσή της από μια προληπτική σειρά χημειοθεραπειών. Η παρουσία τους συγκίνησε το πλήθος, αποδεικνύοντας τη βαθιά υποστήριξη και αγάπη που συνεχίζουν να λαμβάνουν από το κοινό.

Η παρουσία του προεδρικού ζεύγους, θα διαρκέσει τρεις ημέρες, έπειτα από την πρόσκληση του ίδιου του Βασιλιά Καρόλου. Αναμένουμε να παρακολουθήσουμε και τις υπόλοιπες εμφανίσεις τόσο των royals όσο και της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας.