fbpixel

Search icon
Search
H καλύτερη & πιο ανανεωμένη ατζέντα της Θεσσαλονίκης γι' αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

H καλύτερη & πιο ανανεωμένη ατζέντα της Θεσσαλονίκης γι' αυτήν την εβδομάδα

Χαρείτε κάθε στιγμή ακολουθώντας τις καλύτερες προτάσεις


Ακόμα μια εβδομάδα του Σεπτέμβρη είναι εδώ και η Θεσσαλονίκη σας καλεί να βιώσετε ξεχωριστές εμπειρίες ψυχαγωγίας, μέσα από εκδηλώσεις που έχουν τον τρόπο να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, cinema nights και μουσικές σκηνές βρίσκονται υπό τον παλμό του city life και χαρίζουν ζωή στο αστικό τοπίο.

Get informed για όλα όσα «τρέχουν» αυτήν την εβδομάδα & βάλτε τα στη λίστα σας για να περάσετε όμορφες στιγμές!

Δευτέρα 21/09

Θεατρική παράσταση

Info: Θέατρο Γης, στις 21:00.

H Music & Drama Productions του Μαυρίκιου Μαυρικίου μετά την τεράστια επιτυχία της αναβίωσης της αγαπημένης ταινίας «Η Παριζιάνα», ανεβάζει υπό τη μορφή μουσικής κωμωδίας «Το Κλουβί με τις Τρελές». Υπόθεση: Στο Σαιν Τροπέ της Κυανής Ακτής, ο Μπαλντί διευθύνει το πολυτελές night club «Το Κλουβί με τις Τρελές», στο κεντρικό show του οποίου πρωταγωνιστεί ο Αλμπέν, ως Drag Queen, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ζαζά Napoli. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάζει ο κομπέρ και τον πλαισιώνουν οκτώ εντυπωσιακές Drag Queens γαζέλες. Πρωταγωνιστούν: Λάκης Γαβαλάς, Τάκης Μπινιάρης, Πέτρος Ξεκούκης, Βίκυ Κουλιανού, Κώστας Φραγκολιάς, Μελίνα Μακρή, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Τέτα Καμπουρέλη, Κωνσταντίνος Τσερκάκης. Σκηνοθεσία: Βασίλης Πλατάκης.

Τρίτη 22/09

Μουσική σκηνή

Info: Μύλος Open Air, Ανδρέου Γεωργίου 56, στις 21:00.

 

Η Λιζέτα Καλημέρη, γνωστή για το ταλέντο της και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να αποδείξει για ακόμα μια φορά την ικανότητά της να συνεπαίρνει το κοινό με τα τραγούδια της, όπως κάνει εδώ και τριάντα χρόνια. Μαζί της θα βρεθεί επί σκηνής και ο Θωμάς Πέτρου που θα επιμεληθεί το πρόγραμμα σολιστικά, ερμηνευτικά κι ενορχηστρωτικά.

Τετάρτη 23/09

Έκθεση




Info: Επταπύργιο, ώρες λειτουργίας: 10:00 - 15:00.


Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μια πρωτότυπη έκθεση με τίτλο «Επταπύργιο: Βιώματα – Μνήμες – Κατοικήσεις». Η έκθεση αποτελεί καρπό της συλλογικής έρευνας της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Επταπυργίου με αντικείμενο τη σύγχρονη ιστορία του μνημείου και τη χρήση του Επταπυργίου ως φυλακής.

Μουσική σκηνή

Info: Θέατρο Γης, στις 21:30.

Η αγαπημένη Νατάσα Θεοδωρίδου έρχεται και πάλι στην πόλη μας για άλλη μια ξεχωριστή συναυλία μαζί με την Ήβη Αδάμου και τον Παντελή Καναράκη. Η ίδια δήλωσε μεταξύ άλλων γεμάτη ενθουσιασμό για το μεγάλο αυτό event: «Θα παραδοθώ στη χαρά και στα ωραία τραγούδια με σκοπό να γίνουμε όλοι μια παρέα. Με τις μελωδίες μου θέλω να ερωτευτούμε, να νοσταλγήσουμε τραγουδώντας για ένα φεγγάρι... να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή και όλα να γίνουν ένας χαρτοπόλεμος».

Πέμπτη 24/09

Μουσική σκηνή

Info: Μονή Λαζαριστών, στις 21:30.

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Δήμητρα Μπουλούζου ενώνουν τις φωνές τους με σκοπό να διασκεδάσουν τον κόσμο και να χαρίσουν ξεχωριστές ερμηνείες, μέσα από κομμάτια της πορείας τους αλλά και άλλων καλλιτεχνών που έχουν αναδειχθεί μέσα στα χρόνια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2020.

Παρασκευή 25/09

Μουσική σκηνή

Info: Θέατρο Δάσους, στις 21:00.



Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος επί σκηνής θα παίξει και θα τραγουδήσει τα κομμάτια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας στο κοινό το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.

Σάββατο 26/09

Έκθεση



Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ώρες λειτουργίας: 08:00 – 20:00.



Η εικαστική έκθεση φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. με τίτλο «Αχαρτογράφητοι τόποι», είναι εμπνευσμένη από την περιοδική έκθεση του Α.Μ.Θ., «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο». Η ανεξάντλητη εξερεύνηση στον πλούσιο κόσμο της φαντασίας, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην ιδέα μιας καινούριας αρχής σε έναν νέο τόπο, προβάλλονται τρισδιάστατα στα γλυπτά των εκκολαπτόμενων νέων καλλιτεχνών. Μια σύγκλιση έργων της αρχαιότητας με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις, σας καλεί να την ανακαλύψετε στην πιο εντυπωσιακή 3D μορφή.

Κυριακή 27/09

Φιλανθρωπική εκδήλωση

Info: «Το Αίθριο» της ΧΑΝΘ, για περισσότερα πατήστε εδώ.



Ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Σκοπός Ζωής» διοργανώνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη μια φιλανθρωπική εκδήλωση με κεντρικό άξονα το Recycling Fashion και την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση, υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα αποτελέσει το αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων αποσκοπώντας στη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη της Πνευμονολογικής κλινικής Α.Π.Θ του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου» με υγειονομικό υλικό.

Enjoy!