fbpixel

Search icon
Search
Η ιδρύτρια του ταξιδιωτικού διεθνούς περιοδικού YOLO Journal, Yolanda Edwards αφιέρωσε στην Ελλάδα το καλοκαιρινό της τεύχος
MAGAZINE

Η ιδρύτρια του ταξιδιωτικού διεθνούς περιοδικού YOLO Journal, Yolanda Edwards αφιέρωσε στην Ελλάδα το καλοκαιρινό της τεύχος

Μας εκμυστηρεύεται όσα αγαπάει στη χώρα μας


Παθιασμένη με τα ταξίδια, τη φωτογραφία και τις ωραίες ιδέες, η Yolanda Edwards υπήρξε creative director στην Condé Nast Traveler πριν αποφασίσει να εκδώσει το εξαιρετικά προσεγμένο και με μαγευτικές φωτογραφίες τριμηνιαίο αγγλόφωνο, ταξιδιωτικό περιοδικό YOLO Journal, που πήρε την ονομασία του από τα αρχικά των λέξεων της φράσης “You Only Live Once”. Το πρώτο τεύχος είχε ως πηγή έμπνευσης την Ιταλία και κυκλοφόρησε πέρσι τον Ιούνιο, ενώ η καινούρια έκδοση για το καλοκαίρι του 2020 είναι εξoλοκλήρου αφιερωμένη στη χώρα μας, με μια υπέροχη φωτογραφία από την Κρήτη, διά χειρός Κώστα Σπαθή, να κόβει την ανάσα των αναγνωστών από το εξώφυλλο ακόμη! 

1-194.jpg

Όπως η ίδια η Yolanda μού λέει, η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ πιο πλούσια και με μεγαλύτερη ποικιλία απ’ όσο αντιλαμβάνονται πολλοί άνθρωποι που δε ζουν σε αυτήν. «Ήθελα να δείξω μια πλευρά της που πολύς κόσμος δεν έχει δει. Δεν είναι απλώς λευκοί τοίχοι, μπλε θόλοι και γάτες, ακόμη κι αν δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό!» εξηγεί. «Γι’ αυτό κι επέλεξα να χωρίσω το τεύχος σε διαφορετικές ενότητες: τα Βουνά, τα Νησιά, το Φαγητό, η Διαμονή και ζήτησα από πολλούς Έλληνες και λάτρεις της χώρας να μου πουν τ’ αγαπημένα τους μέρη. Νομίζω ότι έχουμε σίγουρα κάποιες ωραίες εκπλήξεις στο τεύχος!».

You Only Live Once!
dodecanese-in-yolo-page-3.jpg

Αλλά τι σημαίνει η Ελλάδα γι’ αυτήν; Και γιατί το ελληνικό καλοκαίρι τής έχει κλέψει την καρδιά; «Είναι ένα μέρος όπου η ζωή “αποστάζεται” στην πιο απλή και τέλεια ουσία. Είναι η αίσθηση του αλμυρού, του υγρού δέρματος, των γυμνών ποδιών όλη μέρα, της γλυκιάς ζάλης του ούζου. Αλλά είναι και η γενέτειρα των πιο θεμελιωδών πραγμάτων που αγαπάμε - από πού προερχόμαστε και γιατί είμαστε εδώ. Πιστεύω πραγματικά ότι η Ελλάδα ζει μέσα μας, ακόμη κι αν δεν την έχουμε επισκεφθεί ποτέ, μέσα από τη μυθολογία, τη φιλοσοφία, την ιατρική, την τέχνη. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της συλλογικής μας ιστορίας. Κι όταν βρεθείς εδώ, αυτή η συνειδητοποίηση -ότι αυτό ήταν από πάντα μέσα σου- ζωντανεύει», περιγράφει με τα πιο κολακευτικά λόγια.Φανατική οπαδός των ταξιδιών, επισκέφθηκε τη χώρα μας για πρώτη φορά το 1985, όταν την προσκάλεσε μία καλή φίλη της σε οικογενειακές διακοπές στη Μύκονο. Τον επόμενο χρόνο, επέστρεψε μαζί της για έναν μήνα και μετά πήγε στην Κάλυμνο. Όπως παραδέχεται, λατρεύει τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων, «τα οποία προσελκύουν κυρίως ταξιδιώτες και όχι τουρίστες. Η Μήλος είναι μαγική! Και νομίζω ότι η Πελοπόννησος είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στη Γη», αναφέρει με ενθουσιασμό.

Συζητώντας για την περιπέτεια της πανδημίας και της καραντίνας, που μοιραία εξακολουθεί ν’ αφήνει το βαρύ αποτύπωμά της στον Τουρισμό, μου αποκαλύπτει ότι στην αρχή ένιωσε να παραλύει, καθώς δε γνώριζε πώς να χειριστεί τη συζήτηση για τα ταξίδια με τους οπαδούς της στο Instagram. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποίησε ότι ο κόσμος έψαχνε κάτι να του αποσπάσει την προσοχή και ν’ αποδράσει νοερά. Άρχισε τότε να γράφει για «φανταστικά ταξίδια» με διαφορετικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σε μέρη που αυτοί είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν. 

milos-yolo-page-2.jpg

Όπως τονίζει, «ήταν μια εξαιρετική απόδραση και για μένα!» Τον καιρό που κάναμε τη συζήτηση αυτή -και καθώς ζει στη Νέα Υόρκη- η Yolanda περίμενε με ανυπομονησία να της επιτραπεί η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως λέει: «Όταν ακούσουμε τα καλά νέα, θα πάμε πρώτα στο σπίτι μας στη Γαλλία, στη συνέχεια στην Ιταλία για να δούμε φίλους και μετά -κρατάμε το καλύτερο για το τέλος- στην Ελλάδα! Σίγουρα στην Πάτμο και στη Μήλο, κι ελπίζω και σ’ ένα νησί που δεν έχω ξαναδεί». Άλλωστε, «Ζεις Μόνο Μια Φορά», παραδέχεται γελώντας! Σημειώστε ότι το YOLO συμβαίνει, επίσης, να είναι και το ψευδώνυμό της.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες ονειρικές φωτογραφίες του περιοδικού! 

Info: www.yolojournal.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020