fbpixel

Search icon
Search
Η food stylist, Χριστίνα Βλαχούλη, δημιουργεί μικρά γαστρονομικά «θαύματα»
TASTE

Η food stylist, Χριστίνα Βλαχούλη, δημιουργεί μικρά γαστρονομικά «θαύματα»

Και εντυπωσιάζει με τις προτάσεις της


Η Χριστίνα Βλαχούλη είναι μία αυτοδίδακτη μαγείρισσα, η οποία όμως έχει καταφέρει να κάνει γαστρονομικά «θαύματα». Μια πολυμήχανη γυναίκα που παρά τις σπουδές της στη Ιστορία Τέχνης, στην Αρχιτεκτονική, τη Μόδα και της Επιχειρήσεις, αντιλήφθηκε ότι το νόημα της ζωής της βρίσκεται μέσα στην κουζίνα. Η πλέον, ταλαντούχα private chef, food stylist & photographer μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο και θεωρεί τον μοναδικό κόσμο των γεύσεων ένα βασικό μέσο επικοινωνίας κι έκφρασης - τουλάχιστον στη δική της ζωή! 

Let's get to know her better! 

About you: Χριστίνα, πες μας 2 λόγια για σένα...

Είμαι μια αυτοδίδακτη μαγείρισσα, μ' ένα τεράστιο, άσβεστο πάθος για οτιδήποτε βρώσιμο. Αν και το background μου ήταν εντελώς διαφορετικό, ανακάλυψα τον σκοπό της ζωής μου μέσα στην κουζίνα. Μαγειρεύοντας, μαθαίνοντας, διαβάζοντας, «παίζοντας», δημιουργώντας, δουλεύοντας σκληρά στην κουζίνες ξύπνησε μέσα μου η σπίθα της γαστρονομικής έμπνευσης που εκφράζεται πια μέσα από το food styling, το food photography και, κυρίως, το food consulting και private cheffing.

img-0343.jpeg

Interaction: Ποιο μήνυμα θέλεις να περάσεις σε όποιον επισκέπτεται το προφίλ σου;

Θέλω να αντιληφθεί πως το μεγαλύτερο πάθος και σκοπός μου είναι το να δημιουργώ, να παράγω ομορφιά. Η καλαισθησία είναι ο οδηγός μου σε ο,τιδήποτε κάνω στην ζωή, είτε είναι η αναζήτηση φρέσκων πρώτων υλών από επιλεγμένους παραγωγούς, είτε το στήσιμο ενός εντυπωσιακού τραπεζιού. Μου αρέσει κάποιος, παρακολουθώντας τη δουλειά μου να αποκτά την επιθυμία να του μαγειρέψω ένα λαχταριστό φαγητό.

Flavor hunting: Με εξιτάρει γιατί...

Γιατί, πάνω από όλα, είναι το μέσον για να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Για να φάμε καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι. Έτσι, καθώς «ρίχνουμε τις άμυνές μας», κατορθώνουμε να επικοινωνήσουμε, να συνδεθούμε και να «ανοίξουμε» τις καρδιές μας. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που το αγαπώ τόσο!

Inspiration & Creativity: Αυτό που με εμπνέει και με παρακινεί σε αυτήν τη δουλειά είναι…

Το φαγητό -είναι πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας και, πάνω από όλα, «σύνδεσης» και επικοινωνίας. Μέσω αυτού δεν τρέφεται μόνο το σώμα αλλά και το βλέμμα, η ψυχή και η καρδιά μας. Μέσα από τη μαγειρική και τη δημιουργικότητα που γεννήθηκε από αυτήν ανακάλυψα πάρα πολλά πράγματα, κυρίως για μένα.

f093de28-0112-436f-8c24-b4475d8cbac6.jpg

Trend: Ποιο είναι το πιο hot food trend αυτή τη στιγμή στο γαστρονομικό box office; Τι παρατηρείς ότι ψάχνει o κόσμος στα social media;

  • Potato milk
  • Τα bottled and canned cocktails
  • Τα μανιτάρια
  • Τα «ρετρό» επιδόρπια
  • Τα (ιδιαίτερα) spicy φαγητά
  • Τα CBD προϊόντα

Dine out: Δώσε μου μερικά top «κρυμμένα» μέρη για foodies στην Ελλάδα που ανακάλυψες τελευταία και στα οποία θα επέστρεφες;

Εξαιτίας της πανδημίας δεν έχω ταξιδέψει πολύ τα τελευταία δυο χρόνια στην Ελλάδα, εκτός από την Κεφαλλονιά που είναι το νησί μου, οπότε θα σας προτείνω με χαρά κάποια μέρη στην Αθήνα. Μερικά που μου έρχονται σχεδόν αυθόρμητα στο μυαλό:

  • Ατλαντικός – Ελληνική κουζίνα
  • Ruan Thai – Ταϊλανδέζικη κουζίνα
  • Dosirak – Κορεάτικη κουζίνα
  • Lallibela - Αιθιοπική κουζίνα
  • Falafel Al Shark – Λιβανέζικη κουζίνα

Do it yourself: Θα μας προτείνεις μια value for money, “comfort” συνταγή που έχεις αγαπήσει τελευταία;

Δύσκολα μπορώ να σκεφτώ κάτι που να είναι ταυτόχρονα λαχταριστό και «εύκολο», παρά ένα καλοφτιαγμένο Grilled Cheese Sandwich.

The recipe 

Grilled Cheese Sandwich με Ελβετικό τυρί, σαλάμι και πίκλες 

cb7a352e-b853-4b1a-8edb-d5d1b5ae64a4.jpg

Υλικά:

  • 4 κ.γ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φέτες ψωμί (ιδανικά με προζύμι ή ψωμί του τοστ ή χωριάτικο)
  • 3 φέτες τυρί Emmental ή Gruyère
  • 4 φέτες σαλάμι Μιλάνο
  • 1 πίκλα τουρσί, κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση: 

Σε ένα πιάτο αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά και τις δύο φέτες ψωμιού με το μισό βούτυρο. Στη μια ακουμπάμε επάνω τις δυο φέτες τυριού μετά προσθέτουμε το σαλάμι, μετά τις πίκλες και τελειώνουμε πάλι με την τρίτη φέτα τυριού. Απαλά, ακουμπάμε τη δεύτερη φέτα ψωμιού και σκεπάζουμε το sandwich. Πιέζουμε λίγο ώστε να κολλήσουν οι στρώσεις όλων των υλικών. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αφού λιώσει ακουμπάμε επάνω το grilled cheese και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει, να γίνει τραγανό και να λιώσει το τυρί. Αφήνουμε να σταθεί γι' ένα λεπτό, για να σταθεροποιηθεί λίγο το τυρί, και το κόβουμε στη μέση. 

Καλή απόλαυση!