fbpixel

Search icon
Search
H Emily Ratajkowski σοκάρει και πάλι τον κόσμο του Hollywood! Ή μήπως όχι;
PEOPLE & MOMENTS

H Emily Ratajkowski σοκάρει και πάλι τον κόσμο του Hollywood! Ή μήπως όχι;

Μήπως τελικά όλοι γνωρίζουν και λίγοι μιλούν;


Τα τελευταία χρόνια -ευτυχώς- συνεχώς αυξάνονται οι γυναίκες που αποφασίζουν να μιλήσουν δημόσια για τον δικό τους, προσωπικό εφιάλτη. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα μπορούν! Πασίγνωστες celebrities παίρνουν μία βαθιά ανάσα κι εξομολογούνται τις δικές τους εμπειρίες. Όλες τους, έπεσαν θύματα ανδρών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την εξουσία, τη θέση και τη φήμη τους, στιγματίζοντας για πάντα αυτές τις γυναίκες. Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα τα περιστατικά αυτά είναι πάρα πολλά. Η αρχή του τέλους έφτασε για όλους αυτούς τους... άνδρες και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Έστω και μετά από χρόνια, τα στόματα ανοίγουν κι η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια.

Τελευταίο παράδειγμα, είναι αυτό της Emily Ratajkowski. Το πασίγνωστο μοντέλο κι ηθοποιός περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ένα περιστατικό που συνέβη στα γυρίσματα του video clip του τραγουδιού Blurred Lines. Μία ακόμη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας και το Hollywood χάνει κι άλλη από τη λάμψη του.

Οι γυναίκες μοιάζουν πιο δυνατές από ποτέ!

Ο Robin Thicke κι η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

shutterstock-670585348-1.jpg

Το τραγούδι Blurred Lines κυκλοφόρησε το 2013 και πρωταγωνίστρια -μεταξύ άλλων- στο video clip, ήταν η Emily Ratajkowski. Ήταν υπέρλαμπρη και το τελικό αποτέλεσμα είχε εντυπωσιάσει τότε τους πάντες. Αρκετά χρόνια μετά ωστόσο, έρχεται μία τρομερή αποκάλυψη που προκαλεί σοκ. Η λαμπερή star μοιράζεται τη δική της εμπειρία στο βιβλίο «My Body» που κυκλοφορεί και δημοσιεύτηκε στην Sunday Times και μιλάει ανοικτά για την παρενόχληση που βίωσε στη διάρκεια εκείνων των γυρισμάτων. Όπως γράφει, ο Robin Thicke ήταν μονίμως μεθυσμένος και προχώρησε σε άσεμνες κινήσεις όχι μία, αλλά πολλές φορές.

«Ξαφνικά αισθάνθηκα ένα χέρι να με αγκαλιάζει και να μου αγγίζει το στήθος. Τραβήχτηκα. Με κοίταξε με ένα ανόητο ύφος. Δεν έδωσα συνέχεια τότε. Ήταν μεθυσμένος, η σκηνοθέτης σταμάτησε το γύρισμα και με ρώτησε αν ήμουν εντάξει. Ξαναδοκιμάσαμε να συνεχίσουμε και τότε με τα δύο του χέρια ξαναέπιασε το ίδιο σημείο. Τραβήχτηκα απότομα και ούρλιαξα πως αν δε συνέλθει, θα φύγω από το γύρισμα», είναι τα λόγια της. Η παραγωγός του video clip, Diane Martel, που ήταν μάρτυρας όταν συνέβη αυτό, επιβεβαίωσε όσα υποστηρίζει η Ratajkowski, αναφέροντας πως: «Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή. Της έπιασε το στήθος και με τα δύο χέρια. Στεκόταν από πίσω της και μόλις το παρατήρησα άρχισα να φωνάζω. "Τι κάνεις; Το γύρισμα τελείωσε" φώναξα κι αυτή είχε παγώσει». Οι δύο γυναίκες περιγράφουν όσα συνέβησαν στο γύρισμα και σοκάρουν!

Η αποκαθήλωση του Ηarvey Weinstein

1-rM9dM.jpg

Aυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η λαμπερή εικόνα του Hollywood κλονίζεται από μία τέτοια υπόθεση. Τον Οκτώβρη του 2017 οι New York Times παρουσίασαν ένα ρεπορτάζ για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Ηarvey Weinstein, μαζί με μαρτυρίες διάσημων γυναικών. Η Rose McGowan και η Ashley Judd ήταν μερικές μόνο από τις γυναίκες που μίλησαν δημόσια για την απρεπή -το λιγότερο- συμπεριφορά ενός από τους πιο γνωστούς πετυχημένους παραγωγούς των τελευταίων δεκαετιών. Το hashtag #MeToo κατέκλυσε και τότε τα social media κι έδωσε τη δυνατότητα σε πολλές γυναίκες να βγουν μπροστά και να πουν τη δική τους αλήθεια.

Η Gwyneth Paltrow και η Angelina Jolie περιέγραψαν όσα βίωσαν στα 22 και τα 18 αντίστοιχα, το ίδιο έκαναν η Cara Delevingne, η Kate Winslet κι η Uma Thurman, ενώ η Salma Hayek ήταν συγκλονιστική, όταν αποκάλυψε πως: «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα δούλευα μαζί του και με την εταιρία του. Στην αφέλειά μου, νόμιζα ότι το όνειρό μου είχε γίνει πραγματικότητα. Είχε δεχτεί να δοκιμάσει μαζί μου, που ήμουν ένα τίποτα. Είχε πει «ναι». Πόσο λίγο ήξερα ότι θα έπρεπε εγώ να πω «όχι». Στα μάτια του δεν ήμουν μια καλλιτέχνιδα, δεν ήμουν καν ένα πρόσωπο. Ήμουν ένα πράγμα, ένα σώμα». Τα λόγια της είναι ανατριχιαστικά.

Ο Kevin Spacey στο επίκεντρο

1-fpwvC.jpg

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ήταν η πρώτη φορά που είδε το φως της δημοσιότητας καταγγελία για τον Kevin Spacey. Ο Αμερικάνος ηθοποιός βρέθηκε στο επίκεντρο, όταν κατηγορήθηκε από δέκα άνδρες -ανάμεσά τους ακόμη κι έφηβοι- για σεξουαλική επίθεση, κακοποίηση κι απόπειρα βιασμού. Ωστόσο πολλές από αυτές παραγράφηκαν τελικά κι άλλες αποσύρθηκαν, καθώς οι άνθρωποι που κατέθεσαν αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν την ταυτότητά τους. Τον Ιούλιο του 2019 η Εισαγγελία απέσυρε οριστικά τις κατηγορίες σε βάρος του Spacey, σχετικά με μία από τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς ο 21χρονος που τον κατηγόρησε, δεν εμφάνισε ποτέ τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και τον περασμένο Αύγουστο, ο γνωστός ηθοποιός επέστρεψε για πρώτη φορά στο πλατό, συνεχίζοντας τη ζωή του.

Το #MeToo παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο

Βαδίζουμε προς το τέλος του 2021, ωστόσο -όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό- η κοινωνία μας δε δείχνει να αλλάζει. Δεν προοδεύει. Τα περιστατικά με θύματα γυναίκες αυξάνονται καθημερινά κι όλο και περισσότερες βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν δημόσια για το δράμα που είτε βίωσαν στο παρελθόν, είτε βιώνουν ακόμη. Και δυστυχώς, αυτές είναι οι τυχερές γυναίκες. Γιατί, υπάρχουν κι αυτές που δεν πρόλαβαν καν να το κάνουν αυτό. Ένα μεγάλο, λαμπερό χαμόγελο κι ένας κόσμος που μοιάζει ιδανικός, πολλές φορές λειτουργούν σαν μία προστατευτική μάσκα κι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο άγρια. 

Το Hollywood έχει δεχτεί χτυπήματα που δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ και το χειρότερο είναι πως πολλοί γνώριζαν, αλλά κανείς δε μιλούσε για χρόνια ατελείωτα. Η Emily Ratajkowski έστω και τώρα, βρήκε τη δύναμη να μιλήσει. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα αισθάνεται δυνατή. Σημασία δεν έχει το πότε, αλλά το να εξομολογηθούν αυτές οι γυναίκες τον σκοτεινό εφιάλτη. Κι ίσως μία ημέρα να σταματήσει όλο αυτό να υπάρχει...