fbpixel

Search icon
Search
 Η ελληνική γαστρονομική σκηνή διαπρέπει στο εξωτερικό
#GREEKSDOITBETTER

Η ελληνική γαστρονομική σκηνή διαπρέπει στο εξωτερικό

Πέντε ονόματα που ξεχωρίζουν


Ξεχωρίσαμε πέντε ονόματα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, που έχουν στόχο να κάνουν γνωστά σε όλον τον κόσμο τη νοστιμιά και την απίθανη ποιότητα των αγνών προϊόντων της Ελλάδας!

ERGON

ergon2.jpgΤο πασίγνωστο εστιατόριο και ντελικατέσεν Ergon, με καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας –όπως Λονδίνο, Βρυξέλες, Μαϊάμι και Σιγκαπούρη, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη από τους Θωμά και Γιώργο Δούζη. Στόχος του είναι η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της ασύγκριτης αξίας των μεσογειακών προϊόντων σε όλον τον κόσμο.

DAPHNIS AND CHLOE

cooking-in-paris-herbs-on-table.jpgΜέσα από το daphnisandchloe.com, η Ευαγγελία Κουτσοβούλου προσφέρει μια εκλεκτή σειρά από εξαιρετικά βότανα και αρωματικά φυτά σε όσους αναζητούν μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα της βρίσκονται ήδη σε καταστήματα της Ευρώπης και των Η.Π.Α., ενώ κορυφαία δεθνώς μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως τα περιοδικά Conde Nast Traveller και Vogue, έχουν αναφερθεί στην επίχειρησή της, η οποία ξεκίνησε το 2013 και απογειώθηκε με τη βοήθεια του Kickstarter.

OPSO

opso-restaurant-gKYB8.jpgΤο Opso, ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στο κέντρο του Λονδίνου αποτελεί αγαπημένο στέκι ντόπιων και επισκεπτών, χάρη στις εξαιρετικές επιλογές που προσφέρει αλλά και την industrial διακόσμησή του. Ιδιοκτήτης του είναι ο Ανδρέας Λαμπρίδης, ο οποίος αποφάσισε να κάνει στροφή στη καριέρα του και να αφιερωθεί στο χώρο της εστίασης, παρά την επαγγελματική πορεία του στον τραπεζικό τομέα. Σίγουρα δεν μετάνιωσε ποτέ για την απόφασή του!

THE LIFE GODDESS

life-godess.jpgΑπό το 2013 λειτουργεί στο Λονδίνο και το The Life Goddess, ιδιοκτήτες του οποίου είναι οι Θεσσαλονικείς Νίκος και Γιώργος Νυφούδης και Ηλίας Πουλακιώτης. Εδώ, θα βρείτε όχι μόνο παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές, φιταγμένες με τα πιο αγνά υλικά, αλλά και μια εξαιρετική λίστα με ελληνικά κρασιά. Ακόμα, στο εσωτερικό του, λειτουργεί ένα πλήρως ενημερωμένο ντελικατέσεν με περισσότερα από 300 προϊόντα.

MANDOLIN AEGEAN BISTRO

mandolin-57.jpgΣ’ένα ταξίδι τους στο Μαϊάμι το 2009, η Αναστασία Κουτσιούκη κι ο σύζυγός της, Ahmet Erkaya, συνάντησαν ένα παλιό bungalow του 1940. Ο χώρος αυτός ήταν αρκετός να τους εμπνεύσει και έτσι πήραν την απόφαση να μετακομίσουν από τη Νέα Υόρκη στο Μαϊάμι για να ανοίξουν το Mandolin Aegean Bistro. Ένα χαριτωμένο στέκι για κάθε λάτρη της μεσογειακής και ανατολίτικης κουζίνας που σερβίρει ελληνικές και τούρκικες συνταγές με ολόφρεσκα υλικά, κάποια από τα οποία προέρχονται κατευθείαν από τον κήπο του ζευγαριού.