fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

H Ευγενία Χανδρή πίσω από το site “Α Magic Cabinet” μας μιλάει για όσα την ενέπνευσαν να δημιουργήσει μια επιτυχημένη διαδικτυακή πλατφόρμα από luxurious goods

Η δραστήρια επιχειρηματίας, συγγραφέας, συνιδρύτρια του ελληνικού Huffington Post και μητέρα τριδύμων, μας ανοίγει το δικό της «μαγικό ντουλάπι»


H Ευγενία Χανδρή πίσω από το site “Α Magic Cabinet” μας μιλάει για όσα την ενέπνευσαν να δημιουργήσει μια επιτυχημένη διαδικτυακή πλατφόρμα από luxurious goods

Ανήσυχη και δυναμική, καταφέρνει να συνδυάζει την αγάπη της για την οικογένεια με τη δημιουργία ενός ολόφρεσκου site με τίτλο “A Magic Cabinet”, το οποίο προσφέρει στο κοινό μια ποικιλία σε luxurious goods, από εντυπωσιακά items διακόσμησης, ρούχα και αξεσουάρ μέχρι αναγνωρισμένα προϊόντα ομορφιάς. Μέσα από αυτό εξυμνεί την βαθιά ελληνική παράδοση και το νόημα της δημιουργίας. Η ίδια καταφέρνει να «παίζει» με τις λέξεις, λατρεύει τις ιστορίες -προσωπικές και μη- και νοσταλγεί μ’ ενθουσιασμό χαμένες μνήμες...

Early Life

Από παιδί μού άρεσε να αφηγούμαι πάντα δυνατά ιστορίες, αλλά δεν ήθελα να είναι κανείς στο δωμάτιο. Η συνήθειά μου αυτή, μού δημιούργησε και το πάθος μου για τις λέξεις, ιδιαίτερα για την ετυμολογία τους, κι έτσι ξεκίνησε η αγάπη μου για το γράψιμο. Το 2014, αποφάσισα να επενδύσω στην ελληνική έκδοση της Huffington Post για δύο λόγους: η Ελλάδα έβγαινε από την κρίση χρέους κι αισθανόμουν ότι χρειαζόταν στήριξη και η Huffington Post βρισκόταν στο απόγειο της διεθνούς ανάπτυξής της, πέρα από το γεγονός ότι η Αριάννα Huffington ήταν φίλη μου από τα 16.

A Magic Cabinet

Στo “A Magic Cabinet” αποτυπώνεται και η αδυναμία μου στη γραφή, καθώς εμπλουτίζει την εικόνα των προϊόντων που διαθέτουμε. Το κάθε brand συνοδεύει μια σημαντική ιστορία: πώς ανακάλυψα το συγκεκριμένο προϊόν ή ποια ανάμνηση συνέβαλε στη δημιουργία του (π.χ. μια οικογενειακή συνταγή, μια έμπνευση ή ένα όνειρο που ανέμενε την υλοποίησή του). Το δικό μου παιδικό «μαγικό ντουλάπι» ήταν η πηγή έμπνευσης για το site μου. Ένα ιταλικό ζωγραφισμένο ντουλάπι, το οποίο κατασκευάστηκε περίπου το 1760 με ροκοκό διάκοσμο, στο πνεύμα της «chinoiserie» τεχνοτροπίας, που αποτελούσε τη μόδα εκείνης της εποχής. Μέσα από το συγκεκριμένο ντουλάπι, στην αρχή του καλοκαιριού, η μητέρα μου ανέσυρε και χάριζε μικρά δώρα σε όλους μας.

Greek Spirit

Το ελληνικό πνεύμα θ’ αποδειχθεί ανθεκτικό γι’ άλλη μια φορά σε αυτήν την περίοδο τεράστιας αβεβαιότητας που διανύουμε με την πανδημία. Το επόμενο έτος συνιστά την επέτειο των 200 χρόνων από τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία μας και είμαι βέβαιη ότι θα σηματοδοτήσει υπερηφάνεια κι έμπνευση. Με το “A Magic Cabinet” επιδιώκω να πυροδοτήσω το ενδιαφέρον στην πλούσια ποικιλία προϊόντων που προσφέρει η Ελλάδα.

Personal Interest

Tο προσωπικό μου στιλ είναι μαξιμαλιστικό: χρώματα, κοσμήματα, έμφαση στην τσάντα, όχι, όμως, τακούνια. Η μητέρα μου είναι και παραμένει η πηγή έμπνευσής μου. Τη νιώθω πάντα κοντά μου. Προσπαθώ κι εγώ να αφιερώνω χρόνο στην οικογένεια και να τη θέτω ως προτεραιότητά μου.

1

Αγαπημένο άρωμα: Gucci, Last Day of Summer

2

Καλλιτέχνης: Ο γλύπτης Tony Cragg

3

Βιβλίο: “I know this much is True” του Wally Lamb

4

Αγαπημένος Προορισμός: Μύκονος όλο τον χρόνο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020