fbpixel

Search icon
Search
H Dior έφερε την Avenue Montaigne σε ένα pop-up store στην Κίνα από γυαλί
FASHION NEWS

H Dior έφερε την Avenue Montaigne σε ένα pop-up store στην Κίνα από γυαλί

Για 1η φορά το γαλλικό luxury brand κατασκεύασε μια boutique με την τεχνική γλυπτικής στον πάγο


Ο Dior έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε το luxury shopping έως τώρα. Λίγες μέρες πριν, αποκάλυψε ένα pop up store για τη νέα ski collection του, το οποίο πρόκειται για μια μινιατούρα - φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από πάγο - της ναυαρχίδας του, Avenue Montaigne, στο πολυτελές ξενοδοχείο Lake Songhua Seibu Prince στην Jinling της Κίνας.

1-LjbDO.jpg
Μια πλήρης σειρά από συλλογές σκι Dior και για τα δύο φύλα εκτίθεται στο lobby του Lake Songhua Seibu Prince Hotel.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο παριζιάνικος οίκος ραπτικής κατασκεύασε μια pop up boutique από την αρχή, χρησιμοποιώντας την τεχνική γλυπτικής στον πάγο. Πρόκειται για μια παραδοσιακή πρακτική σε ορισμένα μέρη της Βόρειας Κίνας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με άλλα λόγια χτίζουν μινιατούρες-ορόσημα από όλο τον κόσμο με πάγο και τα διακοσμούν με πολύχρωμο φωτισμό για να ενισχύσουν τους εορτασμούς τους κατά την περίοδο της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

erl-pop-up-lake-songhua-4.jpg

Η συλλογή που θα ανακαλύψει κανείς στη μοναδική pop-up boutique είναι αφιερωμένη στις capsule collection, εμπνευσμένες από τον κόσμο του σκι, που ονειρεύτηκαν οι Maria Grazia Chiuri και Kim Jones. Τα κομμάτια πρωταγωνιστούν σε ένα εκλεπτυσμένο σκηνικό, συνδυάζοντας τη φυσικότητα του ξύλου με την καθαρότητα του λευκού.

erl-pop-up-lake-songhua-24.jpg

Η γυναικεία συλλογή DiorAlps αποτελείται από στολές σκι, πουπουλένια jackets και ασορτί παντελόνια, όλα διακοσμημένα με το iconic pied de poule αλλά και τα Diorstar, Mizza ή Dior Oblique. Αυτές οι συμβολικές αναφορές στα prints του οίκου διακρίνουν επίσης την εμβληματική Dior Book Tote, τις μπότες και τα εποχιακά αξεσουάρ, όπως καπέλα, κασκόλ, γυαλιά ηλίου και μάσκα σκι.

Για τους άνδρες, o Kim Jones συνεχίζει τον «ανοικτό διάλογο» που ξεκίνησε με τη σουηδική μάρκα POC, δημιουργώντας προστατευτικό εξοπλισμό σκι που συνδυάζει την τεχνική καινοτομία και τον μοντέρνο σχεδιασμό. Ένα όραμα που εκφράζεται επίσης μέσω των ρούχων που δημιουργήθηκαν με την Descente – μια Ιάπωνα ειδικό σε αθλητικά ρούχα – και ένα νέο snowboard με υπερσύγχρονα γραφικά, αποτέλεσμα μιας νέας δημιουργικής συνεργασίας με την AK Ski.

erl-pop-up-lake-songhua-19.jpg

Στο νέο εντυπωσιακό pop up store θα βρείτε ένα καφέ Dior, το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες στους πρόποδες των πλαγιών, ενώ κάθε βράδυ ένα μεγαλοπρεπές γλυπτό από πάγο - που παρουσιάζει το iconic λογότυπο του οίκου - ανάβει, ρίχνοντας φως στη νύχτα.

erl-pop-up-lake-songhua-2.jpg

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τη γυάλινη boutique έως τις 28 Φεβρουαρίου, και να θαυμάσει ένα χειμερινό παλάτι σαν «Frozen» με τα επώνυμα είδη της μάρκας - όπως το μπουφάν Bar, την τσάντα Lady D. και το άρωμα Miss Dior - εκτίθενται με τη μορφή γλυπτών από πάγο. 

erl-pop-up-lake-songhua-31.jpg

Μια σκηνή έχει στηθεί απέναντι από την εγκατάσταση πάγου ως το υπέροχο coffee shop, που σερβίρει ζεστή σοκολάτα με την επωνυμία Dior, μπισκότα και macarons για τους επισκέπτες!

Μια γιορτή για το όνειρο του Dior και τις μαγικές στιγμές του χειμώνα!