fbpixel

Search icon
Search
H Demy μιλάει για τα δικά της ιδανικά, τη βαθιά ηθική κρίση του καλλιτεχνικού χώρου & εξηγεί γιατί δεν παύει να πιστεύει στην αγάπη
MAGAZINE

H Demy μιλάει για τα δικά της ιδανικά, τη βαθιά ηθική κρίση του καλλιτεχνικού χώρου & εξηγεί γιατί δεν παύει να πιστεύει στην αγάπη

Η Ελληνίδα pop star αποκαλύπτεται σε μία από τις πιο ώριμες συνεντεύξεις της


Η Demy είναι ένα φωτεινό πλάσμα, που θυμίζει ηρωίδα από μιούζικαλ. Ίσως από τη «Μελωδία της Ευτυχίας». Παρά τη 10ετή επιτυχημένη πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο, διατηρεί τις ισορροπίες της και μεγαλώνει γλυκά, μέσα σε μια ζωή που χτίζει με τις προσωπικές της επιλογές. Φέτος είναι «Στα Κόκκινα», επιστρέφοντας μ’ ένα single που ήδη όλοι άρχισαν να κινούνται στον ρυθμό του.

demy1.jpg
Λινό φόρεμα Zimmermann, Grigio & Luisa World | Σουέντ πέδιλα Saint Laurent, Κalogirou

Aπό την τελευταία μας συνάντηση έχει ωριμάσει, έχει κάνει επιτυχίες, έχει αποδεχθεί τις αλήθειες της, δε διστάζει να εκφραστεί ελεύθερα και είναι ενθουσιασμένη, γιατί μόλις κυκλοφόρησε το νέο της single, «Στα κόκκινα», με τον trapper FY. Το κομμάτι παρουσίασαν στη σκηνή του Madwalk, κάνοντας ένα από τα εντυπωσιακότερα opening acts, και σκαρφάλωσε αμέσως στα Top 50 Trends του YouΤube. Παράλληλα, ετοιμάζει τις επόμενες κυκλοφορίες στο στούντιο, διοχετεύοντας δημιουργικά όλη της την ενέργεια. Αναρωτιέμαι πώς προέκυψε η συνεργασία, κι αν σκέφτηκε ότι αυτή η «μείξη» θα περιορίσει την απήχηση του κομματιού σε συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό. «Ακούγοντας το τραγούδι με τους συνεργάτες μου νιώσαμε ότι θα μου πήγαινε μια ραπ συνεργασία και σκεφτήκαμε αμέσως τον FY. Μου αρέσει όταν οι καλλιτέχνες συνεργαζόμαστε, γιατί βάζει ο καθένας κάτι από το στιλ του και αλληλεπιδρούμε μ’ έναν τρόπο εποικοδομητικό. Όσον αφορά στο κοινό, από τη στιγμή που μας άρεσε το αποτέλεσμα και το αισθανόμασταν σωστό, είναι στο χέρι του να το αγαπήσει ή όχι», μου εξηγεί.

Η ίδια παραμένει καλλιτεχνικά ανήσυχη, αφού βλέπει μόνο θετικά την περίπτωση να εμπλουτίσει την ελάχιστη κινηματογραφική της εμπειρία, συνεχίζοντας να θέλει να συνδυάζει το τραγούδι με το μιούζικαλ, που τόσο αγαπάει, ενώ αποκλείει το γεγονός να έβρισκε επαγγελματικό καταφύγιο στη Νομική, όσο κι αν οι σπουδές της τη θωράκισαν νοητικά και ψυχικά. Έχει αδυναμία στα κατοικίδιά της, θυμώνει όταν συζητάει για περιστατικά κακοποίησής τους, έχει δηλώσει ανοιχτά ότι πάσχει από σύνδρομο OCD (Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή), αλλά τη διαχειρίζεται με ψυχοθεραπεία, βιώνει μια ευτυχισμένη περίοδο στην προσωπική της ζωή και ονειρεύεται, όπως οι περισσότεροι, απλά, καθημερινά πράγματα που της έχουν λείψει, όπως η επιστροφή στη ρουτινιάρικη καθημερινότητα με περισσότερες αγκαλιές. Η Demy ίσως να είναι το νέο είδωλο της ποπ μουσικής, πιο σοφιστικέ και πιο cool απ’ όσα έχουμε αγαπήσει.

The talented Demy

demy2.jpg
Top Alice McCall, NoMa Concept Store

Όντας στον χώρο από το 2012 και μετρώντας αρκετές πρωτιές, αυτό που κατάφερε κυρίως είναι να χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων και της αγάπη του κοινού. Η ίδια αποδίδει το γεγονός στην αλήθεια της. «Ήταν πάντα σημαντικό για μένα να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό σίγουρα μ’ έχει βοηθήσει, μου έχει δημιουργήσει, όμως, και προβλήματα. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο κόσμος το εκτιμάει». Κι αν υπάρχει κάτι από τη μέχρι τώρα πορεία της που διατηρεί στη μνήμη της με μια γλυκιά αίσθηση, αυτό είναι όλες οι «πρώτες» της: η πρώτη συναυλία, το πρώτο μουσικό βραβείο στη σκηνή των Mad, τα πρώτα της στούντιο. Η Demy δεν έχει μόνο ταλέντο στο τραγούδι και το μιούζικαλ, το οποίο υπηρέτησε επί έξι χρόνια με απόλυτη επιτυχία, αλλά έκανε και τα πρώτα βήματα στην υποκριτική με το «Περιμένοντας τη Νονά», κάτι που την έχει ενθουσιάσει, ανυπομονώντας για την επόμενη πρόκληση της Μεγάλης Οθόνης. «Τα γυρίσματα αυτής της ταινίας είναι μια από τις πιο όμορφες περιόδους που έχω να θυμάμαι στην καριέρα μου. Ήταν μια μαγική εμπειρία, ειδικά επειδή είχα την τύχη στην πρώτη μου κινηματογραφική δουλειά να συνεργαστώ μ’ εξαιρετικούς ανθρώπους και ηθοποιούς. Είναι κάτι που αγάπησα απρόσμενα πολύ, μιας και δεν ήταν το όνειρό μου μεγαλώνοντας. Είναι σίγουρα κάτι που θέλω να συνεχίσω να κάνω», παραδέχεται.

The point

demy3.jpg
Μεταξωτό φόρεμα Valentino Red, Grigio | Σουέντ πέδιλα Saint Laurent, Κalogirou

Με αφορμή τα κινηματογραφικά, ζητάω την άποψή της για τη βαθιά ηθική, εκτός από οικονομική, κρίση που διέρχεται ο χώρος. Πώς αισθάνεται για όλα αυτά, ως νέα γυναίκα; «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ δρόμο για να είμαστε εκεί που μας αξίζει. Είναι βαθιά ριζωμένες οι αντιλήψεις που πρέπει ν’ αλλάξουν για να υπάρχει πραγματική ισότητα και πάνω απ’ όλα, σεβασμός στη γυναίκα. Η κρίση δε θεωρώ ότι τον χαρακτηρίζει συνολικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έπεσα από τα σύννεφα. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν παντού γύρω μας, όχι μόνο στο θέατρο. Το σπουδαίο σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι να καταλάβουμε όλοι, θύματα και θύτες, ότι δε ζούμε σε μια κοινωνία ατιμωρησίας και συγκάλυψης, αλλά ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Αυτό θα βοηθήσει τα θύματα να μιλάνε πιο άφοβα και τους θύτες να φοβούνται».

Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν παντού γύρω μας, όχι μόνο στο θέατρο. Το σπουδαίο σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι να καταλάβουμε όλοι, θύματα και θύτες, ότι δε ζούμε σε μια κοινωνία ατιμωρησίας και συγκάλυψης, αλλά ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Αυτό θα βοηθήσει τα θύματα να μιλάνε πιο άφοβα και τους θύτες να φοβούνται.

The life ahead

demy4.jpg
Toπ από τούλι Valentino Red, Grigio

Την παρακολουθώ να μιλάει και βγάζει τόση ειλικρίνεια, που αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο και αν η πορεία της από τόσο νεαρή ηλικία στη μουσική βιομηχανία την έχει διαμορφώσει ως άνθρωπο. Η ίδια μου εξομολογείται: «Κοιτώντας τώρα πίσω, βλέπω ότι έχω αλλάξει αρκετά. Στα 20 μου, ήμουν ένας πολύ εξωστρεφής άνθρωπος και σίγουρα πιο καλόπιστος, που με τα χρόνια όλο και μαζευόταν. Σίγουρα έχω χάσει κομμάτια του εαυτού μου, όμως, έχω βρει άλλα». Όπως και με την πανδημία, που θεωρεί πως από τη μια την έχει δυσκολέψει, και από την άλλη, θέλει να ποντάρει στην επόμενη μέρα. «Μετράμε ήδη έναν χρόνο κι έχουμε μέλλον. Αυτό κάποιες στιγμές ήταν δύσκολο ψυχολογικά. Αλλά και προσωπικά, είχα να διαχειριστώ το στρες και τον φόβο από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Νομίζω ότι η πανδημία έκανε ξεκάθαρο, πιο πολύ από ποτέ, ότι αδιαφορούμε για τον πλανήτη, ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ένα, ότι οι πράξεις μας δυνητικά επηρεάζουν όλο τον κόσμο, αλλά και πόσο πολύτιμη είναι αυτή η “κανονικότητα” και ρουτίνα, που ενίοτε μας κούραζε. Μακάρι όλο αυτό να μας αφήσει κάτι καλό. Πέρα απ’ όλα τα αρνητικά που έφερε, να μπορέσουμε να πούμε ότι μας έκανε πιο συνειδητοποιημένους, πιο υπεύθυνους απέναντι στον πλανήτη και τα ζωντανά του, πιο ουσιαστικούς και καλούς ανθρώπους». Κι αν υπάρχει κάτι που της έχει λείψει περισσότερο, είναι οι άνθρωποι, τα «μαζέματα» και οι αγκαλιές. «Αλλά περισσότερο απ’ όλα, η ανεμελιά που δεν ξέραμε καν ότι είχαμε...»

The private living

extra1.jpg
Top Alice McCall, NoMa Concept Store

Η Demy μεγαλώνει, και από μικρό κορίτσι που τη γνώρισα, με σιγουριά μπορώ να πω πως μεγαλώνει υπέροχα και μεταμορφώνεται σε μια όμορφη και λαμπερή γυναίκα. Ποια είναι τα μυστικά της; «Τους τελευταίους μήνες, η καλή κατάσταση της επιδερμίδας μου οφείλεται στον καλό ύπνο», μου λέει γελώντας και προσθέτει: «Κοιμάμαι και ξυπνάω νωρίς, που σωματικά και ψυχικά μου κάνει πολύ καλό. Επίσης, τηρώ πάντα τη βραδινή μου skincare ρουτίνα. Κάνω μεγάλη προσπάθεια να διατηρώ ένα πρόγραμμα γυμναστικής, έστω μερικές φορές την εβδομάδα -αν και δεν τα καταφέρνω πάντα-, κι όταν ζορίζομαι με το άγχος, επιστρέφω στον διαλογισμό». Τα τελευταία χρόνια βιώνει την προσωπική ευτυχία στο πλευρό του συντρόφου της, με τον οποίο συζούν, κι αυτό που σίγουρα δεν αισθάνεται είναι άγχος για το αν θα επισημοποιηθεί η σχέση αυτή. «Η οικογένεια είναι ένα κεφάλαιο πολύ σημαντικό. Δε θεωρώ τον γάμο προαπαιτούμενο για να κάνεις οικογένεια, ούτε, όμως, είμαι κατά του θεσμού. 

extra2.jpg
Μεταξωτό φόρεμα Valentino Red, Grigio

Τα ιδανικά που πρεσβεύει νιώθω ότι μπορείς να τα έχεις στη σχέση σου κι εκτός γάμου κι αυτό είναι το σημαντικό. Είμαι, πάντως, ρομαντικός άνθρωπος και... πιστεύω στην αγάπη». Η ευτυχία για εκείνη είναι ένα παζλ, πολύπλοκη, αλλά που ανακαλύπτει τελικά στην απλότητα. Όλα εξαρτώνται από τη φιλοσοφία κάθε ανθρώπου. «Νιώθω ότι όσο προχωρούν οι γενιές γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Κάποιες στιγμές τη βρίσκεις στα πιο απλά πράγματα, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι θέμα νοοτροπίας κι αυτό θέλει διαρκή δουλειά, για να μπορέσεις μέσα από τις δυσκολίες του σύγχρονου τρόπου ζωής να διατηρείς μια ουσιαστική ευτυχία», τονίζει. Προς το παρόν, το πρώτο πράγμα που ονειρεύεται για το άμεσο μέλλον είναι ένα πιο ξέγνοιαστο και ασφαλές καλοκαίρι και η επιστροφή σε μια κανονικότητα. Τη ρωτάω αν μπορούσε να παγώσει τον χρόνο σε μια στιγμή, ποια θα διάλεγε; «Την τωρινή», μου απαντάει χωρίς πολλή σκέψη και μου εξηγεί: «Επειδή δεν μπορώ να σταματήσω τον χρόνο, γι’ αυτό ακριβώς επιδιώκω να είμαι πραγματικά παρούσα στην κάθε στιγμή που ζω».

Info: Το νέο single της Demy «Στα κόκκινα» κυκλοφορεί από την Panik Records. Ακολουθήστε την Demy στο Instagram @demy_official και μάθετε ό,τι θέλετε για την αγαπημένη σας καλλιτέχνιδα.

Credits

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ

STYLING: ΑΝΤΑ ΜΙΣΘΟΥ

MAKE UP: ΡΟΥΛΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

HAIR: ΤΟΜ ΖΩΗΣ

Κεντρική Φωτογραφία: Toπ από τούλι Valentino Red, Grigio

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021