fbpixel

Search icon
Search
Η Chanel προσέφερε μία «παιχνιδιάρικη» νότα στην Haute Couture Fashion Week στο Παρίσι
TRENDS & CATWALKS

Η Chanel προσέφερε μία «παιχνιδιάρικη» νότα στην Haute Couture Fashion Week στο Παρίσι

Για ακόμα μία φορά κέρδισε τις εντυπώσεις


Η Εβδομάδα Μόδας Υψηλής ραπτικής συνεχίζεται στο Παρίσι και σήμερα την βλέμματα και το ενδιαφέρον ήταν στραμμένα στον εμβληματικό οίκο Chanel και στην καλλιτεχνική του διευθύντρια Virginie Viard, η οποία παρουσίασε σ' ένα μαγικό σκηνικό παρουσίασε την haute couture collection για την Άνοιξη 2023.

befunky-collage-12.jpg

Το σκηνικό αποτελούταν από ένα μεγάλα και ογκώδη ξύλινα ζώα, έργα του Xavier Veilhan, μέσα στα οποία έπαιρναν θέση τα μοντέλα πριν ξεκινήσουν το catwalk τους.  Μια υπέροχη, διαχρονική στιγμή, όπως και τις προηγούμενες φορές που ο Γάλλος εικαστικός συνεργάστηκε με τον οίκο, για τα σόου υψηλής ραπτικής άνοιξη-καλοκαίρι 2022 και φθινόπωρο-χειμώνα 2022-2023. Στη συνέχεια τα μοντέλα εμφανιζόντουσαν μέσα σε φουσκωτές, μίνι φούστες, λουλουδάτες ολόσωμες φόρμες και γυαλιστερά tweed σακάκια.

To αποτέλεσμα της συλλογής ήταν εμφανές από την αρχή. Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ένα ιβουάρ double breasted παλτό, το οποίο ήταν κουμπωμένο κι από κάτω ξεπρόβαλαν τα κρόσσια μιας mini φούστας. Το σύνολο ολοκληρώθηκε με μαύρο καπέλο και black slingbacks. Η Viard περιόρισε τα περιττά που συχνά συνδέονται με την υψηλή ραπτική, προσφέροντας κυρίως καθαρές σιλουέτες, με ιδιαίτερη κίνηση όταν αφορούσε τις «γεμάτες» φούστες ή περιορίζοντας τη χρωματική παλέτα όταν επρόκειτο για εντυπωσιακές δημιουργίες με ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

befunky-collage-13.jpg

Το άσπρο και το μαύρο κυριάρχησαν στη συλλογή, είδαμε μοτίβα ζώων διακριτικά στα ρούχα ενώ η Viard για μία ακόμη φορά τίμησε τους κώδικες του οίκου με τα tweed και τα πολυτελή στοιχεία της Chanel. Υπήρχαν επίσης pieces, εμπνευσμένα από τον κόσμο της διασκέδασης, όπως ένα καπέλο, παπιγιόν, λευκά γάντια ή κάπες, που συμβάλλουν στη μαγική ατμόσφαιρα αυτού του show. Τα μακριά βραδινά φορέματα και οι άψογες σιλουέτες σε δαντέλα, ταφτά ή ζωρζέτα κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Όσον αφορά τις νέες τάσεις φαίνεται πως το παπιγιόν γίνεται το νέο it accessory, καθώς εμφανίστηκε στα περισσότερα σύνολα, όπως και το καπέλο ενώ τα χρυσά και λευκά lace up δερμάτινα μποτάκια μαζί με τα λουστρίνι loafers σίγουρα θα είναι το απόλυτο shoe trend της επόμενης σεζόν. Coatdress, ταγέρ, tailored παντελόνι υπέροχα μεταξωτά top δημιούργησαν το σύμπαν της Couture συλλογής που μας ταξίδεψε σε ένα υπέροχο κόσμο Υψηλής αισθητικής.

befunky-collage-14.jpg

Για το τέλος του show η Virginie Viard ακολούθησε τη πεπατημένη οδό. Ένα νυφικό εμφανίστηκε στην πασαρέλα, αποδεικνύοντας την άρτια δεξιοτεχνία των εργαστηρίων της Chanel. H φετινή νυφική ​​σιλουέτα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 αποτελείται από ένα άψογο φόρεμα, κεντημένο με χελιδόνια, ένα παπιγιόν και ένα ζευγάρι χρυσά μποτάκια. Η Anna Ewers έμοιαζε φανταστική καθώς το φορούσε και περπατούσε στην πασαρέλα, με τον μικρό αριθμό των παρευρισκομένων να παρακολουθούν με «κομμένη την ανάσα». 

Ανακαλύψτε περισσότερα looks στη gallery!

Κεντρική φωτογραφία: The impressions