fbpixel

Search icon
Search
Η Chanel αποκάλυψε την τοποθεσία που θα διεξαχθεί το Cruise Show 2021 -και είναι φανταστική
FASHION NEWS

Η Chanel αποκάλυψε την τοποθεσία που θα διεξαχθεί το Cruise Show 2021 -και είναι φανταστική

Μάθετε όλες τις πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής


Καθώς η νέα σεζόν πλησιάζει όλο και περισσότερο και μαζί μ’ αυτή θα ξεκινήσουν και οι Εβδομάδες Μόδας αλλά και τα ξεχωριστά show των διάσημων οίκων για τις παρουσιάσεις των νέων τους συλλογών, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες κάνουν την εμφάνιση τους, κρατώντας το ενδιαφέρον μας αμείωτο και εντείνοντας την αγωνία μας για το τι επρόκειτο να δούμε τους επόμενους μήνες.

chanel-cruise.jpg
Image source: @carrieresdelumieres

Κι ενώ τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού θα διεξαχθεί χωρίς κοινό λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του COVID-19, ο διάσημος γαλλικός οίκος Chanel προέβη κι αυτός σε μία ανακοίνωση.

les-baux-de-provence.jpg
Les Baux de Provence

Η Chanel λοιπόν ενημέρωσε το κοινό της για την Cruise 2021/22 συλλογή της. Το show φέτος θα λάβει μέρος σε μία ιδιαίτερη τοποθεσία της Νότιας Γαλλίας, στο Carrières de Lumières, το λατομείο του γραφικού χωριού Les Baux-de-Provence, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί ως χώρος εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ενώ το runway θα διεξαχθεί στις 4 Μαΐου 2021.

Πρόκειται για μία τοποθεσία, η επιλογή της οποίας όπως όλα δείχνουν δεν ήταν καθόλου τυχαία. Το συγκεκριμένο μέρος αποτέλεσε σκηνικό για την ταινία του 1960 “Le Testament d'Orphée” ή αλλιώς, «Η διαθήκη του Ορφέα», την οποία σκηνοθέτησε ο ποιητής και σεναριογράφος Jean Cocteau, ο οποίος υπήρξε πολύ στενός φίλος της της Coco Chanel. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο οίκος έχει εδώ και πολλά χρόνια μία σύνδεση μ’ αυτό το καταπληκτικό μέρος.

960x0.jpg

Το Carrières de Lumières αποτελεί μία μοναδική τοποθεσία γι’ αυτό έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για ένα μοναδικό και ξεχωριστό show, το οποίο θα κερδίσει για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις όχι μόνο για τις δημιουργίες που θα παρουσιαστούν, αλλά και για ολόκληρη την αίγλη του. Κάτι, το οποίο η Virginie Viard έχει συνηθίσει να κάνει ως ηκαλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου.

Η Cruise συλλογή έχει καθιερωθεί στην ιστορία του γαλλικού οίκου Chanel εδώ και πολλές δεκαετίες και πιο συγκεκριμένα από τις αρχές τους 1920, μετράει δηλαδή έναν ολόκληρο αιώνα. Η πρώτη παρουσίαση έγινε με creative director την ίδια την Gabrielle Chanel, η οποία χάρισε στο κοινό της για πρώτη φορά ελαφριά και άνετα σχέδια για ηλιόλουστος προορισμούς διακοπών δίπλα στη θάλασσα και τη φύση, όπως η Γαλλική Ριβιέρα, οι ακρογιαλιές του Lido στη Βενετία και η ακτή του Αμάλφι. Κι έτσι γεννήθηκε η Cruise collection που συνεχίζει να μας μαγεύει και για την οποία κοινό και ειδικοί στο χώρο της μόδας ανυπομονούν να αντικρίσουν κάθε χρόνο.

cruise-fashion-show.jpg

Όσον λοιπόν αφορά για τη φετινή παρουσίαση στη Νότια Γαλλία, παρόλο που γνωρίζουμε την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής της, δυστυχώς δεν είμαστε σίγουροι για περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τελικά αν θα υπάρξει κοινό ή θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, όπως θα συμβεί με τα υπόλοιπα shows. Προς το παρόν η Γαλλία επιτρέπει να πραγματοποιούνται παραστάσεις με ακροατήριο, φυσικά με περιορισμένο αριθμό ατόμων. Αυτό μας δείχνει, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ότι είναι πιθανό να υπάρχει κάποιο κοινό στην παρουσίαση και παράλληλα να είναι μία παράσταση που θα μεταδοθεί ζωντανά για να τη δουν όλοι.

Θα είναι και μία ευκαιρία να ταξιδέψουμε έστω και νοερά μαζί με τον διάσημο οίκο στα μοναδικά μέρη της Νότιας Γαλλίας, με τα λευκά τείχη, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τους καταπράσινους λόφους, τη στιγμή που τα ταξίδια μας έχουν λείψει τόσο πολύ!