fbpixel

Search icon
Search
Η Caroline Rush αποχωρεί από CEO του British Fashion Council
FASHION NEWS

Η Caroline Rush αποχωρεί από CEO του British Fashion Council

Κι ό,τι άλλο μας κέντρισε το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα


Αυτήν την εβδομάδα όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Milan Fashion Week, όπου διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι παρουσιάζουν την νέα τους συλλογή για την SS25 season. Ωστόσο τα νέα στον χώρο της μόδας δεν σταματούν ποτέ. Αποχωρήσεις από καίριες θέσεις, καινούριες συλλογές αλλά και νέες συνεργασίες κεντρίζουν για ακόμα μία φορά το ενδιαφέρον μας. 

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε και μας κέντρισαν το ενδιαφέρον!

Caroline Rush - Out of British Fashion Council 

caroline-web-version.jpg

Μετά από 15 χρόνια γεμάτα δράση, η Caroline Rush σκοπεύει να αποχωρήσει τον Ιούνιο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας και η αναζήτηση του διαδόχου της έχει ξεκινήσει. Ο Egon Zehnder με έδρα το Λονδίνο ηγείται της αναζήτησης, με την υποστήριξη του προέδρου του BFC David Pemsel, ο οποίος έχει παρατείνει τη θητεία του έως το 2025 για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση.

Η Rush εντάχθηκε στο BFC τον Απρίλιο του 2009 και η δουλειά της εξελίχθηκε ραγδαία από μάνατζερ και μάρκετερ σε χρηματοδότη, λομπίστα και crisis controller. Η θητεία της κάλυψε επτά πρωθυπουργούς, πέντε εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια σειρά από προκλήσεις που ακολούθησαν το Brexit και την πανδημία.

Θα αφήσει πίσω της έναν ισχυρό οργανισμό, ο οποίος δεν εξαρτάται πλέον από τις περιουσίες ανθρώπων του fast fashion ή από χορηγούς. Η σημερινή BFC βασίζεται σε μια ευρύτερη ομάδα μελών που καλύπτουν συνδρομές, δωρητές, συνεργάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Κατά το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος, η BFC, μια μη κερδοσκοπική οντότητα που γιορτάζει φέτος την 40ή επέτειό της, είχε κύκλο εργασιών άνω των 12 εκατομμυρίων λιρών.

OMEGA - Regatta Watch

omegajpg.webp

Το πάθος της OMEGA για την εξερεύνηση των ωκεανών ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από πολλά από τα πιο καινοτόμα ρολόγια της. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του χρονομέτρη στην πιο διάσημη ρεγκάτα του κόσμου, το ελβετική brand κυκλοφόρησε αμέτρητα ρολόγια, σχεδιασμένα ειδικά για να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις των αγώνων σκαφών υψηλής ταχύτητας. Το τελευταίο ρολόι της OMEGA συνεχίζει αυτή την παράδοση.

Το Seamaster Regatta 46,75 mm της OMEGA, που παρουσιάστηκε με αφορμή το 37ο America’s Cup, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεται ένας ιστιοπλόος. Ένα ρολόι με διάφορα όργανα για ιστιοπλόους με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις.

Με κάσα από τιτάνιο κατηγορίας 5, το Seamaster Regatta είναι γεμάτο με ανεκτίμητα εργαλεία, όπως ένδειξη των φάσεων της σελήνης, χρονογράφο, ημερολόγιο ιστιοπλοΐας, μετρητή θερμοκρασίας, μετρητή επιτάχυνσης, 3 ειδοποιήσεις και, φυσικά μια λειτουργία ιστιοπλοϊκών αγώνων.

Για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της OMEGA, κ. Raynald Aeschlimann, το νέο Seamaster είναι μια σύγχρονη προσθήκη στην εντυπωσιακή σειρά ρολογιών με όργανα της μάρκας. «Το νέο μας Seamaster Regatta ανήκει στην ίδια οικογένεια ρολογιών με το Speedmaster X33. Είναι ουσιαστικά ένα πολύ-λειτουργικό εργαλείο που μπορείτε να φορέσετε στον καρπό σας. Όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι το τέλειο ρολόι για ιστιοπλόους και τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να κυκλοφορήσει. Ο μεγάλος αγώνας σκαφών στη Βαρκελώνη είναι βέβαιο ότι θα εμπνεύσει τους ιστιοπλόους σε όλο τον κόσμο και αυτό το ρολόι θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες τους».

Sisley - Hello Stranger 

hello-stranger-01.jpg

Η Sisley παρουσιάζει το «Hello Stranger», την καμπάνια της νέας συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 που γιορτάζει την απόλυτη οικειότητα που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ δύο αγνώστων.

Το σκηνικό είναι το Λονδίνο, η κατ' εξοχήν κοσμοπολίτικη μητρόπολη όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν μέσα σε μόλις 24 ώρες, ακόμη και να ερωτευτείς κάποιον που δεν έχεις ξαναδεί ενώ γυρνάς από τη δουλειά. Από το Bankside σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, η Sisley επιστρέφει στο αστικό σκηνικό για να αφηγηθεί μια ιστορία αποπλάνησης, ηδονής και μοιραίας έλξης.

Εκείνη είναι η Alex Consani, μοντέλο από την Αμερική και influencer. Εκείνος είναι ο João Knorr, γεννημένος στη Βραζιλία, γερμανο- ολλανδικής καταγωγής. Η μαγνητική γοητεία αυτών των δύο αντιπροσωπευτικών προσώπων της Gen-Z αποτυπώνεται από το άμεσο, προκλητικό στυλ του Pierre-Ange Carlotti, ενός παριζιάνου φωτογράφου που φωτογράφισε τις τελευταίες συλλογές της Sisley.

Η νέα συλλογή της Sisley Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2024 περιλαμβάνει κομψές, αισθησιακές εμφανίσεις. Οι μίντι φούστες συνδυάζονται με πουκάμισα, δερμάτινα παλτό και παντελόνια που βρίσκονται στο επίκεντρο της συλλογής. Για εκείνον, η έμφαση δίνεται στα denim και τα εφαρμοστά παντελόνια, τα κοστούμια και τα ζιβάγκο πουλόβερ. Το μαύρο κυριαρχεί σε όλα τα ρούχα, όπως ορίζει το DNA της μάρκας, όμως το γκρι και άλλοι δροσεροί χρωματικοί τόνοι συνδυάζονται με τις αποχρώσεις της πόλης.

Η καμπάνια «Hello Stranger» συνεχίζει την εξερεύνηση της απόλαυσης σε όλες τις μορφές της, μια εξερεύνηση που ξεκινά από την κληρονομιά της Sisley, την ανανεώνει και την υπερβαίνει. Εκτός από την προβολή στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εκστρατεία θα υποστηριχθεί από μια σειρά εκδηλώσεων στα φυσικά καταστήματα Sisley αλλά και offline σε όλη την Ιταλία.

The North Face X Comme Des Garçons

the-north-face-x-comme-des-garconsjpg.webp

Η The North Face συνεργάζεται και πάλι με την εμβληματική ιαπωνική εταιρεία μόδας Comme des Garçons (CDG) για να λανσάρει μια αποκλειστική συλλογή που συνδυάζει την outdoor αισθητική με το διαχρονικό σχεδιασμό. Αυτή η συνεργασία είναι μια γιορτή της εξερεύνησης και της έκφρασης, συγκεντρώνοντας τα καλύτερα στοιχεία των δύο εμπορικών σημάτων για τη δημιουργία μιας σειράς με έμφαση στα υλικά υψηλής απόδοσης και τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό.

Η νέα συλλογή αποτελεί απόδειξη του κοινού ήθους των δύο brands: δέσμευση στην εξερεύνηση και στον επαναπροσδιορισμό των προτύπων. Η collection είναι σχεδιασμένη για όσους αναζητούν να χαράξουν το δικό τους δρόμο. Το λογότυπο της συνεργασίας και τα σλόγκαν «Η ενέργειά μου προέρχεται από την ελευθερία και το επαναστατικό πνεύμα» και «Wear your freedom» είναι τυπωμένα σε διάφορα αντικείμενα, προσκαλώντας σας να αγκαλιάσετε το πνεύμα της ελευθερίας και της ενέργειας καθώς εξερευνάτε.

Η νέα συλλογή The North Face x CDG διατηρεί τα σχεδιαστικά στοιχεία των εμβληματικών προϊόντων της The North Face, ενώ παράλληλα ενσωματώνει το επαναστατικό πνεύμα της Comme Des Garçons, διαταράσσοντας τα όρια της μόδας. Η συλλογή διαθέτει vintage σιλουέτες εμπνευσμένες από την outdoor ζωή σε ήπιους μαύρους και πράσινους τόνους, εκφράζοντας ένα μείγμα των street aesthetics και των outdoor concepts. Τα North Dome Wind Jacket, Belay Liner Jacket, North Dome Pullover Fleece, Icon Short Sleeves και Long Sleeves T-Shirt και Packable Ripstop Bucket Hat είναι μερικά από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν στη συλλογή.