fbpixel

Search icon
Search
H Breeder Gallery παρουσιάζει την έκθεση του περίφημου Luke Edward Hall, "Figs and Honey and Sailing"
ARTS & CULTURE

H Breeder Gallery παρουσιάζει την έκθεση του περίφημου Luke Edward Hall, "Figs and Honey and Sailing"

Από τις 21 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου σε πρώτο στάδιο online


«Ναύτες που χορεύουν, σκοτεινοί πρίγκιπες, ρουστίκ θεοί και εραστές. Μισοί άνθρωποι, μισοί άγρια θηρία, μοναχικοί βοσκοί και λόρδοι μυθικών νησιών. Πωλητές φρούτων, ψαράδες, στρατιώτες και αρχαία αγάλματα. Σκούρα μάτια, ροζ μάγουλα. Λουλούδια και ελιές και πιθάρια και κύματα και κρασί. Άγρια όρη, απόκρημνες ακτές, ένα μπαρ σε μια πλατεία τα μεσάνυχτα και ένα σμαραγδένιο ξέφωτο που εμφανίζεται μέσα από στροβιλιζόμενα αμπέλια. Ένα ερωτικό γράμμα για την ομορφιά και τη γη. Έναν τόπο που εύχομαι να ήξερα καλύτερα, αλλά που είναι πραγματικά ζωντανός στη φαντασία μου».

Who is Who

eri08qwwsaeitcw.jpg

Ο Luke Edward Hall είναι ένας ανερχόμενος βρετανός καλλιτέχνης που κατέχει ήδη στο ενεργητικό του πλήθος συνεργασιών σε διάφορους τομείς της τέχνης, όπως αυτόν του design, της μόδας και της αρθρογραφίας. Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα με τίτλο Figs and Honey and Sailing, η gallery "The Breeder" παρουσιάζει νέα έργα του σε χαρτί, πίνακες και κεραμικά. Η έκθεση αυτή μάλιστα επεκτείνει τις αναζητήσεις του καλλιτέχνη γύρω από ήδη υπάρχοντα ενδιαφέροντα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την ελληνική μυθολογία, την ιστορία της τέχνης, την εσωτερική διακόσμηση, την μόδα και την αρχαιότητα.

The Exhibition 

1002.jpg

Στο επίκεντρο αυτών που ο Hall επικαλείται μέσα από τα έργα του, βρίσκεται ένας χώρος κι ένας τόπος, που σχετίζονται με τις εμπειρίες του, αλλά ταυτόχρονα παραπέμπουν σε αναμνήσεις ενός άλλου, εξωπραγματικού κόσμου. Στο νέο «σώμα» δουλειάς του, αναμιγνύει συνειδητά την ιστορία και τα αρχέτυπα, γεμίζοντας τις επιφάνειες των έργων του, τόσο με ελληνικές βουκολικές σκηνές, όσο και με κλασικές αγγλικές επιτομές του ναύτη ή του ψαρά. Τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές του σε ένα κόσμο γεμάτο χρώμα και ξεχωριστά μοτίβα, τα έργα του φαίνονται να αφηγούνται μικρές ιστορίες, δίχως τέλος, τις οποίες οι θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο...

1001.jpg

Η ρομαντική αισθητική των δημιουργιών του, αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και κατακλύζεται από πλήθος αναφορών, από το Bloomsbury Group, που πίστευε στα ρευστά σύνορα μεταξύ τέχνης και design, στον Cecil Beaton και τη χρωματική αισθητική του Wes Anderson. Συχνά, σχεδιάζει τους φίλους του, τους γνωστούς και τους φανταστικούς του χαρακτήρες, με ένα διακριτό και ρευστό τρόπο, παραπέμποντας στον εκκεντρικό τρόπο ζωής της δεκαετίας του 1920 και του 1930. Ο Luke Edward Hall εμπνέεται σημαντικά από τον Jean Cocteau, τα γραμμικά σχέδια του οποίου -χρονολογημένα στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα- φέρνουν στον νου την οικειότητα του ρομαντισμού, ενώ οι πρωταγωνιστές των πιο απομονωμένων του σκηνών, διαποτίζονται από την ίδια συναισθηματική ασάφεια που χαρακτηρίζει το έργο του Patrick Procktor ή του John Craxton.

Ο Luke Edward Hall διαθέτει άλλωστε στο βιογραφικό του ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών, από την εσωτερική διακόσμηση και τη μόδα, μέχρι τοιχογραφίες κι εικονογραφήσεις για βιβλία, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Έχει συνεργαστεί με ένα πλήθος εταιριών και οργανισμών, όπως τις Gant, Burberry, Lanvin, Christie’s, Royal Academy of Arts, Richard Ginori, Svenskt Tenn και Habitat. 

1004.jpg

Το Σεπτέμβριο του 2020, το πρώτο μεγάλων διαστάσεων έργο εσωτερικής διακόσμησης του Luke, εγκαινιάστηκε στο Παρίσι: ένα ξενοδοχείο και ένα bistrot. Έχει συνεισφέρει σε ένα ευρύ φάσμα περιοδικών και τον Μάρτιο του 2019 εντάχθηκε στους Financial Times ως εβδομαδιαίος αρθρογράφος στο FT Weekend, απαντώντας σε ερωτήσεις των αναγνωστών σχετικά με την αισθητική, την εσωτερική διακόσμηση και τον τρόπο ζωής. Τον Σεπτέμβριο του 2019 δημοσιεύτηκε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Greco Disco: The Art & Design of Luke Edward Hall», από τον εκδοτικό οίκο teNeues.

0617-lukeedwardhall-homepage.jpg

Ιnfo

Η έκθεση θα παρουσιαστεί από τις 21 Ιανουαρίου έως 27 Φεβρουαρίου σε πρώτο στάδιο διαδικτυακά στο site της gallery, με την ελπίδα να υπάρξει η δυνατότητα να την επισκεφτεί και το κοινό δια ζώσης.

THE BREEDER, Ιάσονος 45, Αθήνα, www.thebreedersystem.com