fbpixel

Search icon
Search
Η Βίκυ Τζίκα του "Organize That" μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα πιο αξέχαστα γαμήλια concepts
MAGAZINE

Η Βίκυ Τζίκα του "Organize That" μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα πιο αξέχαστα γαμήλια concepts

Σε μια εποχή που σκορπά μαγεία παντού και η αίσθηση του παραμυθιού κυριαρχεί


Καθώς βρισκόμαστε σε μια εποχή που σκορπά μαγεία παντού και η αίσθηση του παραμυθιού κυριαρχεί, είναι η τέλεια στιγμή να συναντήσουμε τη Βίκυ Τζίκα του ‟Organize That”, του wedding planning agency που δημιουργεί εξαίσιους γάμους, οι οποίοι ξεπερνούν κάθε προσδοκία και μας ταξιδεύουν σ’ έναν κόσμο ονείρων.

Χριστούγεννα, και η αγάπη γίνεται πιο δυνατή από ποτέ, για να μοιραστεί παντού, για να αγγίξει καρδιές. Ξεπερνώντας, όμως, την εποχή, στον κόσμο υπάρχουν πάντα αυτές οι ιστορίες αγάπης δύο ανθρώπων, οι οποίοι συναντήθηκαν μαγικά, ερωτεύτηκαν παράφορα, μοιράστηκαν δυνατές στιγμές και είπαν τελικά το μεγάλο «ναι» ο ένας στον άλλον. Και τώρα μαζί σχεδιάζουν το επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους - ένα βήμα στο οποίο η Βίκυ Τζίκα είδε πως διαθέτει το ιδιαίτερο ταλέντο να χαρίζει ξεχωριστές ιδέες, πασπαλισμένες με άπειρη χρυσόσκονη. Η ταλαντούχα wedding planner και ιδιοκτήτρια του ‟Organize That” επιμελείται τους πιο ονειρεμένους γάμους που μπορεί κανείς να φανταστεί, βάζοντας τη μοναδική της υπογραφή στην ιδιαίτερη στιγμή κάθε ζευγαριού και κάνοντας τις αναμνήσεις να κρατούν για πάντα. Αυτήν την εποχή, λοιπόν, που είναι ιδανική για παραμύθια, η ίδια μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα πιο αξέχαστα γαμήλια concepts. Η συνέχεια δική της!

Ανακαλύψαμε πως πίσω από μια σειρά εκπληκτικών γάμων που έχουν διοργανωθεί από επαγγελματίες κρύβεται το στούντιο ‟Organize That”. Τι σας ώθησε στο να δημιουργήσετε αυτό το δυναμικό agency και να δραστηριοποιηθείτε σε αυτόν τον χώρο; 

Καταρχάς, στην παρατήρησή σας υπάρχει ένα υπέροχο κομπλιμέντο για τη δουλειά μας και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό! Ως προς την ιστορία, αυτή ξεκινάει σχεδόν μια δεκαετία πριν, όταν η δουλειά αυτή απλώς… με βρήκε. Ξεκινώντας, εντόπισα πως όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονται γι’ αυτό το επάγγελμα «κούμπωναν» με έναν τρόπο με τις δεξιότητες που είχα -κι έχω- ως προσωπικότητα, οπότε όλα τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους. Οτιδήποτε πάντως και να έκανα, είμαι σίγουρη πως θα εμπεριείχε επικοινωνία με τον κόσμο, δημιουργική ένταση, εναλλαγές περιβάλλοντος και μπόλικη φαντασία.

Ποια είναι αυτή η ιδιαίτερη ματιά που έχετε να χαρίσετε στο κομμάτι του wedding planning; Τι διακρίνει τη φιλοσοφία σας; 

Γενικά, το στιλ μου είναι mix & match με eclectic στοιχεία. Μου αρέσει πολύ να δημιουργώ “wow factors”, για να νιώθει ο καλεσμένος αλλά και ο πελάτης ότι «χάνονται» σ’ έναν διαφορετικό κόσμο. Βασική προϋπόθεση και προτεραιότητα αποτελεί το κομμάτι της διοργάνωσης και του προγραμματισμού. Δεν υπάρχει παρθενογένεση σήμερα - με τόση εισροή πληροφορίας και εικόνας, θα φαντάζεστε πως όλα μπορούν να παρουσιαστούν ως πρόταση. Η ουσία είναι στο πώς οι ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν και στο κατά πόσο ο πελάτης θα νιώσει από καθόλου έως ελάχιστα αγχωμένος για το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά, η εμπειρία μας βοηθάει στο να σκορπίζουμε ευκολότερα χρυσόσκονη και στον πιο απλό σε απαιτήσεις γάμο και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό!

Έχετε επιμεληθεί πολλά γαμήλια concepts, αλλά φαντάζομαι πως κάποια από αυτά τα ξεχωρίζετε για το αποτέλεσμά τους. Τι στοιχεία κάνουν τελικά έναν γάμο ιδανικό και ονειρεμένο; 

Θα ήθελα πολύ να ξέρω ακριβώς αυτήν την απάντηση, αλλά νομίζω πως όλα ξεκινούν από τη διάθεση του ζευγαριού να το ζήσει όπως το έχει φανταστεί! Έχουμε δει projects “think big” που τα έχουν όλα και βιώνεις την ονειρική ατμόσφαιρα από το πρώτο λεπτό, όπως και μινιμαλιστικές εκδηλώσεις που καταλήγουν να είναι τόσο μαγικές λόγω του vibe και της διάθεσης του ζευγαριού και της παρέας του. Υπάρχουν, ωστόσο, μυστικά που, όταν τα ακολουθείς, δεν μπορεί κάτι να πάει λάθος: άψογη οργάνωση, ένας καλός dj, καλαισθησία, κάποιο entrance happening…
Εσείς ποια είναι τα πρώτα βήματα που ακολουθείτε όταν αναλαμβάνετε τον σχεδιασμό ενός γάμου; Χαίρομαι που με ρωτάτε για τα μυστικά του επαγγέλματος! Τρεις λέξεις μόνο θα σας πω και είναι οι βασικότερες για τον σχεδιασμό: χρονοδιάγραμμα, deadlines, moodboard.

tzika-004.jpg


Πώς
συνεργάζεστε με τα ζευγάρια για να διασφαλίσετε ότι ο γάμος τους αντανακλά πραγματικά την προσωπικότητά τους; 

Επικοινωνώ ουσιαστικά με όλα τα ζευγάρια. Ξέρετε, η επικοινωνία, για να είναι αποτελεσματική, αφενός πρέπει να είναι αμφίδρομη. Αφετέρου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα πρώτα ραντεβού παρουσιάζουμε τις γνώσεις και το portfolio μας μεν, αλλά κυρίως ακούμε τι έχει να μας πει το ζευγάρι. Είναι απαραίτητο συστατικό η καλή χημεία μεταξύ μας, ώστε να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη και κάθε βήμα του σχεδιασμού να βασίζεται στις επιθυμίες του ζευγαριού γι’ αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα του. Μότο μας είναι άλλωστε το “You dream it, we plan it”.

Με ποια κριτήρια επιλέγετε τους συνεργάτες σας; 

Οι ανάγκες των πελατών είναι βασική προτεραιότητα. Οι συνεργάτες επιλέγονται για τον επαγγελματισμό τους, δηλαδή τη συνέπεια, την ταχύτητα ανταπόκρισης στα διάφορα requests, με βάση τη ευελιξία τους και τη διάθεσή τους να έρθουν αντιμέτωποι με κάθε πρόκληση που απαιτεί η δουλειά μας. Με τα χρόνια δημιουργούνται σχέσεις επαγγελματικές με αυτούς τους οποίους ταιριάζει η δυναμική μας.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας λεπτομέρειες τις οποίες και συμπεριλαμβάνετε συχνά στους γάμους που διοργανώνετε; 

Λατρεύω τα λουλούδια σε ελεύθερο στιλ, τη μίξη των patterns, μου αρέσει πολύ το εφέ που δημιουργεί ο καθρέφτης, τα neon signs, τα όμορφα δημιουργικά πράγματα που αναδεικνύουν την ταυτότητα του γάμου σε όλες τις εφαρμογές. Ωστόσο, κάθε χρόνο βγαίνει και κάποιο νέο trend που στριφογυρίζει στο μυαλό μας και σίγουρα υλοποιείται συχνά! Κάποιες φορές παίρνει θέση στην καρδιά μας και κάποιες φορές, όπως γρήγορα εμφανίζεται, έτσι εξαφανίζεται.

Τι ισχύει για τις τάσεις στους γάμους τον φετινό χειμώνα; 

Φέτος, βλέπουμε ότι η τάση είναι τα κεριά κάθε είδους σε πολλές ποσότητες. Είναι ένα πολύ όμορφο trend που θα «παίξει» πολύ. Βλέπουμε, επίσης, τις θεματικές αλλαγές των venues και πιστεύω πως και τη χρονιά αυτή θα δούμε αρκετά concepts σε στιλ “Secret Gardens”, “Seabed”, “Sparkling Black & White”, “Great Golden Gatsby” και διάφορα άλλα.

Υπάρχουν δημοφιλείς τάσεις στον τρόπο διοργάνωσης της γαμήλιας τελετής που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον σας; 

Υπάρχουν Instagram λογαριασμοί και agencies που παρακολουθώ ευλαβικά, αλλά δεν έχουν πάντα σχέση με τη διοργάνωση γάμων. Είναι ιδιαίτερες περσόνες -άλλοι εξαιρετικά δημοφιλείς, άλλοι όχι τόσο- που με εμπνέουν και μου δίνουν ώθηση να γίνομαι καλύτερη και να εξελίσσομαι. Λατρεύω, επίσης, τα destination events στα υπέροχα νησιά της Ελλάδας μας αλλά και σε άλλους wedding προορισμούς.

Ένας γάμος που ονειρεύεστε να έχει την υπογραφή σας; 

Ποτέ δεν ξέρεις που σε πάει η ζωή και οι επαγγελματικές προκλήσεις! Σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ ικανοποιημένη με όσα μου συμβαίνουν στο κομμάτι της δουλειάς μου και δίνω αξία σε κάθε πελάτη που με τιμάει με την εμπιστοσύνη του. Άλλωστε, αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και δε θα μπορούσα να με σκεφτώ με άλλη ιδιότητα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ - POV STUDIO

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024