fbpixel

Search icon
Search
Η Athena Calderone, γνωστή ως Εyeswoon δίνει τη δική της design ματιά στο οικογενειακό της σπίτι στο Brooklyn
INTERIORS

Η Athena Calderone, γνωστή ως Εyeswoon δίνει τη δική της design ματιά στο οικογενειακό της σπίτι στο Brooklyn

Αποδράστε στους προσωπικούς της χώρους


Η Athena Calderone έχει καθιερωθεί πλέον ως μια lifestyle «θεά» μέσα από τα βιβλία της Cook Beautiful and Live Beautiful, το blog της EyeSwoon, καθώς και την πρόσφατη ανακαίνιση του αρχοντικού σπιτιού της οικογένειάς της.

Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της από τον προσωπικό της χώρο και βοήθησε τους 490.000 ακολούθους της στο Instagram να κάνουν το ίδιο. Το ταλέντο και το πάθος της για να το μοιραστεί είναι πιο πολύτιμο από ποτέ, καθώς τα σπίτια μας γίνονται πραγματικά ιεροί χώροι εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης για την υγεία. «Κατέληξα να έχω ένα μωρό αρκετά νέα στα 20 μου και δεν είχα ακόμη κάποια ενασχόληση», λέει η Calderone. «Ήμουν μόνη στο σπίτι με το νεογέννητο μου και ο σύζυγός μου ταξίδευε πολύ. Ήμουν ουσιαστικά βασική ανάγκη μου να βρω τη δημιουργικότητά μου και το ποια είμαι.» Εκείνη την εποχή ζούσε στη γειτονιά Dumbo του Brooklyn, η οποία ήταν δεν θύμιζε σε τίποτα τη σύγχρονη αισθητική που αναδεικνύει τώρα. Η Calderone και ο σύζυγός της άρχισαν να επενδύουν σε ακίνητα και μετακινούνται στο δήμο κάθε δύο χρόνια καθώς οι ανάγκες τους συνέχιζαν ν' αλλάζουν. Η ίδια λέει ότι αυτό τη βοήθησε να ανακαλύψει την αγάπη της για το design καθώς έκανε κάθε ένα από αυτά τα σπίτια «δικό τους». Ένας φίλος που έτυχε να είναι interior designer την ενθάρρυνε να μελετήσει τον κόσμο του σχεδιασμού κι έτσι το ζευγάρι ξεκίνησε μαζί μια εταιρία.

3-RJZHL.jpg

«Μεταξύ των πελατών και των σπιτιών μου, απέκτησα μόρφωση και άρχισα να τελειοποιώ τη ματιά μου, ανακαλύπτοντας τις περιόδους που μου αρέσουν και αναζητώντας vintage έπιπλα», τονίζει. «Ένιωσα σαν να μαθαίνω τη δουλειά και πραγματικά άρχισα να με εμπιστεύομαι. Βρήκα ότι πλησιάζω το design με τον ίδιο τρόπο που προσέγγισα τη μόδα και τη μαγειρική, καθώς μου άρεσε η τριβή που δημιουργεί η αντίθεση.

Η Calderone λέει πως ό τι κάνει τώρα, από το design μέχρι την δημιουργία συνταγών, επεκτείνει το εύρος των γνώσεων της από τους τέσσερις τοίχους της κατοικίας της. Tο εξαιρετικά δημοφιλές blog της και το βραβευμένο με βραβείο "James Beard Foundation Cook Book", ήταν ο λόγος που σε αυτά τα μοναχικά χρόνια πέρασε στην αυτοανακάλυψη, αναπτύσσοντας τα πάθη της και ακονίζοντας τις δεξιότητές της. Και το πιο πρόσφατο βιβλίο της, "Live Beautiful", επισημαίνει την αισθητική της στην εσωτερική διακόσμηση και την έμφυτη ικανότητά της να βοηθά τους άλλους να καλλιεργούν τη δική τους.

1-3eGnT.jpg

Το πρώτο σπίτι που εμφανίζεται στο "Live Beautiful" είναι το αρχοντικό Greek Revival του 1800 της Calderone, στη γειτονιά Cobble Hill του Brooklyn. Η designer υποστηρίζει στο βιβλίο της ότι αυτό το αρχοντικό της επέτρεψε να ζήσει τα όνειρά της, να μάθει πως να συνδυάζει την παλιά αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη, λειτουργική ζωή σε έναν απίστευτο χώρο.

Τhe House

«Φαντάστηκα πως εισάγω τις λεπτομέρειες ενός vintage design από τα πολλά διαμερίσματα της Κοπεγχάγης και του Παρισιού που είχα ζήσει, με τις μεγάλες διπλές πόρτες, συνδυάζοντάς τα με την ευαισθησία του Brooklyn και το μεγαλείο του παρελθόντος της πόλης», γράφει η Calderone. «Ήξερα ότι μια σύγκρουση πολιτισμών στο decor ήταν απαραίτητη γι' αυτό το σπίτι -ένα μείγμα από κυρίως ιταλικές και γαλλικές αντίκες που κυμαίνονται από τη δεκαετία του '40 έως τη δεκαετία του '70.»  Αυτό το όραμα οδήγησε την Calderone να θέσει έναν στόχο να σχεδιάσει την κατοικία της με περισσότερα από 90% vintage κομμάτια, γεγονός που έκανε αυτό το ταξίδι αργό και σχολαστικό, αλλά συναρπαστικό και ικανοποιητικό ταυτοχρόνως. 

2-JQMoC.jpg

«Πιστεύω πραγματικά ότι οι χώροι μας είναι τόσο οικείοι και προσωπικοί, που μόνο με τα ίδια τα μάτια μας μπορούμε να δούμε τα κομμάτια που κάνουν τις καρδιές μας να τραγουδούν. Και όταν αναμιγνύετε δύο ή περισσότερα vintage κομμάτια μαζί, δεν υπάρχει κανένας άλλος στον κόσμο που θα έχει κάνει ακριβώς το ίδιο. Άρα μιλάμε για πραγματική μοναδικότητα!»

Η πολυμήχανη σχεδιάστρια και συγγραφέας  αγαπά να παίζει με την αντίθεση, την τονικότητα, την υφή και ότι η ευκαιρία να ταξιδέψει στον κόσμο υπήρξε ουσιαστικός λόγος για να ασχοληθεί με το design. «Μου αρέσει η αντίθεση και η ανάμειξη διαφορετικών υλικών, και το τέλειο παράδειγμα είναι το μαρμάρινο τραπεζάκι μου σε συνδυασμό με τον βελούδινο καναπέ», λέει. Συμβουλή της: Aν ένα vintage κομμάτι είναι πολύτιμο και ακριβό, συνδυάστε το με κάτι που θα βρείτε σε ένα κατάστημα με παλιά μεταχειρισμένα ίσως έπιπλα -που διαφορετικά μπορεί να μην είχαν αξία. 

Περιηγηθείτε στη gallery για να απολαύσετε περισσότερες εντυπωσιακές φωτογραφίες της κατοικίας!