fbpixel

Search icon
Search
Gucci: Επέκτεινε την αυτοκρατορία του με τη νέα διώροφη boutique στη Νέα Υόρκη
FASHION NEWS

Gucci: Επέκτεινε την αυτοκρατορία του με τη νέα διώροφη boutique στη Νέα Υόρκη

Στην περιοχή Meatpacking, η πολυτελής προσθήκη μεταφέρει την αισθητική κληρονομιά του διαχρονικού brand με βιώσιμες πρωτοβουλίες


Η ταυτότητά της ξέρει να αφήνει με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο το προσωπικό της στίγμα στον χρόνο. Η Gucci για ακόμη μια φορά ακολουθεί πιστά την luxurius φιλοσοφία της, χάρη στη νέα της προσθήκη. Πρόκειται για μια super fresh boutique στην καρδιά του Meatpacking της Νέας Υόρκης, ένα διώροφο κτίριο με έκταση πάνω από 9.000 τετραγωνικά μέτρα σε δύο επίπεδα, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα unique επιλογών, από ανδρικές και γυναικείες τσάντες μέχρι παπούτσια και ρούχα. Κεντρικές πηγές έμπνευσης της εσωτερικής διαμόρφωσης αποτελούν η Νέα Υόρκη και η Φλωρεντία. 

Η αισθητική κουλτούρα της δεκαετίας του 1970 ζωντανεύει μέσα από τις ανοιχτές αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε και του ροζ, δημιουργώντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό σκηνικό. Έπιπλα του μεσαίου αιώνα, αρκετά από τα οποία είναι μεταχειρισμένα και αναπαλαιωμένα, βρίσκονται επίσης σε όλο το store αποτίοντας φόρο τιμής στη ρομαντική δεκαετία. Οι οροφές με μεταλλικό πλέγμα παραπέμπουν στις βιομηχανικές ρίζες της Meatpacking περιοχής, ενώ οι ξεχωριστές στήλες και το βαμμένο τσιμεντένιο πάτωμα παραπέμπουν στην κλασική φλωρεντινή μαρμάρινη αισθητική και την ιταλική αρχιτεκτονική.

Elegance & sustainability

snapinstaapp-338399268-758841562305382-2727818668445237385-n-1080-1.jpg

Προχωρώντας στο εσωτερικό του, στον πρώτο όροφο βρίσκεται το Gucci Beauty, το οποίο ξεκίνησε το 2014 με μια ποικίλη επιλογή προϊόντων για τα χείλη, το πρόσωπο και τα μάτια, καθώς και ανδρικά και γυναικεία αρώματα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ακόμη πιο βαθιά τους timeless κανόνες ομορφιάς και περιποίησης του elegant label. Στον δεύτερο όροφο οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν τα έτοιμα pieces που επιθυμούν, αλλά και να αφιερώσουν χρόνο σε έναν special χώρο, αποκλειστικό για ιδιωτικά ραντεβού και παραγγελίες. Κάθε χώρος μοιάζει με ένα ξεχωριστό εικαστικό δρώμενο, το οποίο μεταφέρει το κοινό σε νοσταλγικές εποχές μέσα από εμπνευσμένα concepts. 

image-2-CL6GJ.jpg

Σημαντικός κεντρικός άξονας της φιλοσοφίας, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη boutique επιδιώκει να αναδείξει την αφοσίωση του Gucci στη βιωσιμότητα, εξ ου και τα αναπαλαιωμένα κομμάτια από δεύτερο χέρι που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το κατάστημα και τα φιλικά προς το περιβάλλον υφάσματα, τα οποία έχουν αξιοποιηθεί στους τοίχους και τα δάπεδά του. Ο χώρος είναι επίσης πιστοποιημένος με LEED, καθώς χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και φωτισμό LED. Διαθέτει δύο δοκιμαστήρια που έχουν διακοσμηθεί με ανακυκλωμένα υφάσματα από προηγούμενες συλλογές της Gucci.

snapinstaapp-338364592-721809476293909-4532205626665012144-n-1080.jpg

Το exclusive store θα φιλοξενήσει επίσης το Vault's Gucci Continuum, ένα πρόγραμμα που προσκαλεί καλλιτέχνες και σχεδιαστές να επαναχρησιμοποιήσουν προηγούμενα pieces και υφάσματα, χρησιμοποιώντας τα για τα μελλοντικά τους σχέδια, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα και ενθαρρύνοντας τη φιλικότητα προς το περιβάλλον και την ανακύκλωση, μέσα από τη δημιουργικότητας και την υπεύθυνη παραγωγή.

Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες στη gallery! 

Photo Credits: Pablo Enriquez for Gucci

Sources: Haute Living, HypeBeast, Time Out