fbpixel

Search icon
Search
Go green: Τα must-try tips για να υιοθετήσετε έναν eco-friendly τρόπο ζωής
ECO GLOW

Go green: Τα must-try tips για να υιοθετήσετε έναν eco-friendly τρόπο ζωής

Έτσι θα αποκτήσετε μία πιο οικολογική καθημερινότητα


Εδώ κι αρκετά χρόνια οι ειδικοί εκπέμπουν SOS για τον πλανήτη και σε κάθε ευκαιρία, προσπαθούν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα με φόντο την επόμενη μέρα. Οι κίνδυνοι που διατρέχει το περιβάλλον είναι πολλοί και μεγάλοι κι είναι πλέον κάτι περισσότερο από αναγκαίο να δοθεί λύση στο φλέγον ζήτημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Μήπως -όμως- αντί να περιμένουμε να αλλάξει κάτι έτσι απλά από μόνο του, να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι δράση;

Αυτό που σημειώνουν άπαντες, είναι πως ακόμη και οι πιο μικρές, καθημερινές και πάνω απ' όλα ανέξοδες συνήθειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τι θα λέγατε λοιπόν να υιοθετήσετε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής;

Ακολουθήστε τα παρακάτω tips!

Switch off

Ξεκινώντας από τις πιο απλές κινήσεις, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να περιορίσετε τις σπατάλες όσον αφορά στην κατανάλωση ρεύματος. Δεν είναι απαραίτητο η κατοικία σας να είναι... φωταγωγημένη όλη την ημέρα, ενώ έχετε απομονωθεί σε έναν μόνο χώρο. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε όσο λιγότερη ενέργεια μπορείτε, βγάζοντας από την πρίζα συσκευές και κλείνοντας τους διακόπτες, ώστε να μειώσετε άμεσα σε σημαντικό βαθμό το αποτύπωμα του άνθρακα. Είναι μία πολύ απλή αλλαγή που μπορεί να κάνετε στην καθημερινότητά σας κι όσο κι αν δεν το πιστεύετε, μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά σε βάθος χρόνου. 

vegan.jpg

Recycling

Είναι ίσως το πιο σημαντικό, το πιο basic βήμα που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο πλέον, ωστόσο, δυστυχώς δεν είναι καθόλου. Η ανακύκλωση οφείλει και πρέπει να γίνει καθημερινή συνήθεια για όλους και αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε, είναι ότι δεν αποτελεί απλά ανάγκη, αλλά πολλά περισσότερα. Πείτε -λοιπόν- ένα μεγάλο "ναι" κι αν δεν το κάνετε ήδη, εντάξτε την στην καθημερινή σας ρουτίνα asap. Ιδανικά, προσπαθήστε να μην αρκεστείτε απλά στα προφανή. Μπορείτε να ανακυκλώσετε ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες ακόμα και αυτοκίνητα. Ενημερωθείτε, κάντε τη δική σας έρευνα και αναλάβετε δράση.

Plastic free

Το πλαστικό υπάρχει -δυστυχώς- στη ζωή μας σε αφθονία κι αυτό είναι κάτι που επιτέλους θα πρέπει να αλλάξει. Είναι δύσκολο να το αποβάλλουμε τελείως, ωστόσο, με πολύ απλά βήματα και κινήσεις, είναι δυνατόν να περιοριστεί. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας, προκειμένου να συμβεί τελικά αυτό, είναι να προχωρήσουμε σε πιο συνειδητές επιλογές. Πείτε ένα μεγάλο "ναι" στις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες στο supermarket και σταματήστε να αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια νερού. Εξίσου σημαντικό, είναι να βγάλετε από την καθημερινότητά σας τα πλαστικά καλαμάκια και γενικότερα, να κάνετε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά σε τέτοια, μικρά items που χρησιμοποιείτε άσκοπα, χωρίς να αναλογίζεστε τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον.

Eco-friendly products

Λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο, είναι γεγονός πως πλέον έχουμε στη διάθεσή μας πολλά eco-friendly products που αφορούν την καθαριότητα του σπιτιού. Μία αναζήτηση στο supermarket, θα σας βοηθήσει να τα ανακαλύψετε κι αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να τα επιλέξετε και να στραφείτε -επιτέλους- σε αυτά. Τα περισσότερα από τα κοινά καθαριστικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά σας, περιέχουν επιβλαβή χημικά που βάζουν σε κίνδυνο το περιβάλλον, αλλά ακόμη και την υγεία μας, γι' αυτό και είναι σημαντικό να πείτε "ναι" σε όσα είναι κατασκευασμένα από φυσικά και οργανικά συστατικά.

clean-beauty-main.jpg

Move your body

Είναι γεγονός πως στη σύγχρονη εποχή, ο χρόνος μοιάζει με μία πολυτέλεια. Όλοι τρέχουμε να προλάβουμε κάτι, όλοι έχουμε μία καθημερινότητα γεμάτη με υποχρεώσεις, με deadlines και back to back meetings. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει λύση. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το χρόνο μας και να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον στον μέγιστο βαθμό, έστω κι ασυναίσθητα. Όταν πρόκειται για μία κοντινή μετακίνηση, μπορείτε να επιλέξετε το περπάτημα ή κάποιο από τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς, αντί για το αυτοκίνητό σας. Προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο συχνά μπορείτε, γιατί πραγματικά, πρόκειται για μία κίνηση με τεράστια ουσία...

Reusable cups

Last but not least, τα reusable cups έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια στο απόλυτο trend κι υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος γι' αυτό! Πρόκειται για μία τάση που λειτουργεί ευεργετικά για τον πλανήτη κι αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για να μυηθείτε στο sustainable lifestyle. Διαλέξτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι με ένα cute ή minimal σχέδιο για να βάζετε το ρόφημα της αρεσκείας σας και κάντε ένα βήμα μακριά από την takeaway coffee λύση. Εναλλακτικά, αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να ζητήσετε από τον barista του αγαπημένου σας coffee-shop να τοποθετεί το ρόφημα στο δικό σας σκεύος, ώστε να μη στρέφεστε στην αγορά πλαστικών ποτηριών. Μία ακόμη πολύ απλή αλλαγή στην καθημερινότητά σας, με μεγάλη σημασία.

Μικρές αλλαγές, που λειτουργούν ευεργετικά για το περιβάλλον και το μέλλον αυτού του κόσμου...