fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε τον μικρό θησαυρό των Κυκλάδων με τις ειδυλλιακές παραλίες και τα μαγευτικά τοπία
TRAVEL

Γνωρίστε τον μικρό θησαυρό των Κυκλάδων με τις ειδυλλιακές παραλίες και τα μαγευτικά τοπία

H Σίφνος σας περιμένει να το εξερευνήσετε


Εξερευνώντας τον χάρτη της Ελλάδας, συναντά κανείς αμέτρητα μέρη που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου. Φυσικά, τα νησιά έχουν την τιμητική τους κι είναι έτοιμα να υποδεχτούν τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Άλλοι, επιλέγουν πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς κι άλλοι, προτιμούν νησιά που προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση μακριά από την πολυκοσμία. Ένα από αυτά, είναι κι η Σίφνος, το πανέμορφο νησί των δυτικών Κυκλάδων που φημίζεται για τη γραφική του αρχιτεκτονική, τους χαλαρούς ρυθμούς και τα αμέτρητα φυσικά σημεία. Εμείς σας παρουσιάζουμε το απόλυτο travel guide γι΄αυτόν τον κυκλαδίτικο θησαυρό, που μαγεύει όσους τον επισκέπτονται.

Ο μικρός παράδεισος των Κυκλάδων

The island

dcde5137-8bea-426f-b3eb-e9fb6b7484c0.jpeg

Ένα νησί γεμάτο ομορφιές, πανέμορφες παραλίες, γραφικούς οικισμούς και μικρά μονοπάτια, που προσφέρονται για εξερεύνηση. Αυτή είναι η Σίφνος. Η πρωτεύουσά της, η Απολλωνία ξεχωρίζει για την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της, ενώ στα μικρά σοκάκια της συναντά κανείς μικρά bar, όπου μπορεί να απολαύσει καφέ ή δροσιστικά cocktail, μπροστά σε ένα μαγευτικό τοπίο. Παραδοσιακοί οικισμοί, βόλτες στη φύση, καλό φαγητό κι ατελείωτες βουτιές. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα περιλαμβάνουν οι διακοπές στο κυκλαδίτικο νησί, που διαθέτει και πολλές παραλίες, που διαφέρουν η μία από την άλλη. Άλλες φημίζονται για τη χρυσαφένια αμμουδιά τους, άλλες είναι βραχώδεις, άλλες είναι δημοφιλείς κι άλλες πιο ήσυχες κι απόμερες. Όλες ωστόσο, είναι γνωστές για την απαράμιλλη ομορφιά τους, με τα καταγάλανα νερά και τις χρυσαφένιες αμμουδιές και συγκεντρώνουν κάθε καλοκαίρι πλήθος κόσμου. Το σίγουρο είναι πως αν επιλέξετε τη Σίφνο για τις διακοπές σας, θα σας κλέψει την καρδιά!

Α for accommodation

169dd328-c3e9-4eac-8257-9a7f47a9265f.jpeg

Αν θέλετε να απολαύσετε τις πιο ξεκούραστες διακοπές ever μετά από μία πολύ δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, χαρίζοντας στον εαυτό σας την ευκαιρία να χαλαρώσει και να ξεφύγει από τη δύσκολη καθημερινότητα, το Verina Astra στην Πουλάτη, θα σας προσφέρει ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Πρόκειται για ένα συγκρότημα με ανεξάρτητες πολυτελείς suites, ιδιωτικές βεράντες και θέα στο απέραντο γαλάζιο που κόβει την ανάσα. Ξεκινήστε την ημέρα σας, με ένα χορταστικό πρωινό με φόντο το μπλε της θάλασσας κι αφού κάνετε τις βουτιές σας στις μαγευτικές παραλίες του νησιού, επισκεφθείτε το spa του resort, όπου μεταξύ άλλων μπορείτε να κάνετε μαθήματα yoga ή να βιώσετε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης, με ένα παραδεισένιο μασάζ. Και φυσικά, τι καλύτερο από ένα dinner στο εστιατόριο; Εκεί σας περιμένει ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο πεντανόστιμα πιάτα, όλα με φρέσκα υλικά βιολογικής καλλιέργειας, που συνοδεύονται από δροσιστικά cocktails και μερικές από τις πιο γνωστές ετικέτες κρασιών. 

d234fdba-644f-45ae-808b-69e0a22ed4f9.jpeg

Το Elies Resorts από την άλλη δεσπόζει στα επιβλητικά βουνά του νησιού και προσφέρει την πιο εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο. Πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που ξεχωρίζει για τον παραδοσιακό και μαζί, minimal χαρακτήρα του κι αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι μέσα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο, που διατηρεί την παρθένα ομορφιά του. Διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια, private suites αλλά και βίλες, που καλύπτουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, όπως κι ένα υπερσύγχρονο spa που προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία θεραπειών σχεδιασμένες να απομακρύνουν το στρες από το μυαλό και το σώμα. Αν το επιλέξετε για τη διαμονή σας, μην παραλείψετε να γευματίσετε στο bar-restaurant του resort, όπου θα μπορέσετε να δοκιμάσετε παραδοσιακές συνταγές κι άλλες μεσογειακές γεύσεις και τα signature cocktails, που ταιριάζουν με όλα τα πιάτα.

Το swim

9740d883-2237-43c4-9a08-61194419c22a.jpeg

Πεντακάθαρα νερά, χρυσή άμμος, κάτασπρα βότσαλα. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Η Σίφνος διαθέτει αμέτρητες παραλίες και μία από αυτές -κι η πιο δημοφιλής- είναι ο Πλατύς Γιαλός, με την ψιλή άμμο και τα πλούσια αρμυρίκια, που δημιουργούν δροσερή σκιά. Η παραλία Βαθύ από την άλλη, ξεχωρίζει για την χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της που προσφέρονται για ατέλειωτες βουτιές, ενώ αποτελεί must-visit spot για τους λάτρεις των water sports. Αν πάλι θέλετε να μείνετε μακριά από την πολυκοσμία και να "χαθείτε" στο απέραντο μπλε οι παραλίες Βρουλίδια, με τα σμαραγδένια νερά και τα βότσαλα και Σαούρες, μοιάζουν ιδανική επιλογή. Πρόκειται για ένα μικρό κολπάκι δίπλα στην Παναγία της Χρυσοπηγής, ιδανικό για χαλάρωση κάτω από τον ζεστό ήλιο. Παραδεισένια νερά, χρυσή αμμουδιά κι αρμυρίκια συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό.

F for food 

3e75b1f3-ec8e-4101-929e-1e2233336ba7.jpeg
Το Λιμανάκι

H Σίφνος είναι ένα νησί που θα σας μαγέψει και με τις γεύσεις του, καθώς φημίζεται για τις υπέροχες παραδοσιακές συνταγές και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της. Στο βορειότερο μέρος της, μπροστά ακριβώς στη θάλασσα, βρίσκεται η ταβέρνα Χερρόνησος και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να την προτιμήσετε, προκειμένου να δοκιμάσετε λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, με θέα το απέραντο μπλε. Δοκιμάστε τους πιο νόστιμους ρεβυθοκεφτέδες, αλλά και φρέσκα ψάρια όπως είναι η μαρίδα, η σαρδέλα κι ο ξιφίας που συνοδεύονται από ένα δροσερό ουζάκι. Ένα τραπέζι που μυρίζει Ελλάδα! Στην παραλία του Φάρου από την άλλη βρίσκεται μία ακόμη ψαροταβέρνα που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί, το Λιμανάκι. Αστακοί, φαγκριά, βλαχοσφυρίδες και χριστόψαρα είναι μερικά μόνο από τα ψάρια που υπάρχουν στο menu. Πάντα φρέσκα και πάντα μαγειρεμένα με όρεξη, μεράκι και πολλή αγάπη!

Cocktail O'clock

Έχοντας απολαύσει τις βουτιές σας σε κάποια από τις μαγευτικές παραλίες του νησιού κι ένα γεύμα γεμάτο πλούσιες γεύσεις, ήρθε η ώρα να κλείσετε την ημέρα σας με ένα δροσιστικό ποτό. Το Δόλωμα, με τα απολαυστικά cocktail φαντάζει ιδανική επιλογή, ενώ και το Μπότζι αποτελεί πόλο έλξης και ξεχωρίζει για το κυκλαδίτικο στιλ του. Αν πάλι ψάχνετε κάτι διαφορετικό, υπάρχει ένας κρυμμένος θησαυρός σε ένα από τα μικρά σοκάκια της Σίφνου, το Μανταλού. Η ιδιαίτερη διακόσμηση κι η μουσική παραπέμπουν σε εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού, ενώ τα signature drinks του καταλόγου θα σας κλέψουν την καρδιά.

8bceae80-a5f6-421e-85ba-ae77f2b415c5.jpeg


To visit 

d95402c6-5d27-4c83-89f1-510c7d1a29e1.jpeg

Σε περίπτωση που επιλέξετε τη Σίφνο για τις διακοπές σας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Κάστρο. Η ενετική αρχιτεκτονική και τα μικρά, γραφικά σοκάκια θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν, ενώ η θέα στο Αιγαίο κόβει την ανάσα! Αφιερώστε μία μέρα προκειμένου να κάνετε πεζοπορία, εξερευνώντας τα αμέτρητα μονοπάτια του νησιού, καθώς -μεταξύ άλλων- θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε απόμερες παραλίες μοναδικής ομορφιάς, εκκλησίες αλλά και μαγευτικά τοπία. Last but not least, επιβάλλεται να βρεθείτε στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα. Ο αρχαιολογικός χώρος της Σίφνου αποτελεί must-visit spot, ενώ προσφέρει κι εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο. Η πρόσβαση γίνεται με αμάξι ή ακολουθώντας το μονοπάτι, με τα πόδια.

Enjoy your vacation!