fbpixel

Search icon
Search
GLOW 200 Anniversary: 20 mottos από τις αμέτρητες δημοσιογραφικές μας συζητήσεις που άφησαν το στίγμα τους
GLOW 200 ANNIVERSARY

GLOW 200 Anniversary: 20 mottos από τις αμέτρητες δημοσιογραφικές μας συζητήσεις που άφησαν το στίγμα τους

Ανακαλύψτε τα!


Λόγια που άφησαν το στίγμα τους, ενέπνευσαν, καθοδήγησαν και προκάλεσαν τη σκέψη μας. Απόψεις που ξεπήδησαν από το βάθος της σοφίας και της εμπειρίας. Μια πραγματικότητα, μια αλήθεια, μια διαφορετική ματιά και στάση. Από τις αμέτρητες δημοσιογραφικές μας συζητήσεις, αυτά τα 20 ρητά έχουν μείνει ανεξίτηλα. 

«Έχω πλήρη συνείδηση του ότι οι άνθρωποι δε με θαυμάζουν, ούτε με αγαπούν. Ξέρω ότι αυτό προέρχεται από την εργασία μου. Και ξέρω ότι άνθρωποι που μπορεί να με αγαπούν είναι μόνο αυτοί που με ξέρουν».

GLOW 12 | ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2007, Δημήτρης Παπαϊωάννου


«Εξίσου σημαντικό με το χιούμορ είναι το γέλιο, τα οποία δε συμβαδίζουν απαραίτητα. Υπάρχουν, δηλαδή, άνθρωποι που χαίρονται με το χιούμορ των άλλων ή χαίρονται και γελάνε με τα πράγματα που βλέπουν στη ζωή. Και υπάρχουν κι αυτοί που τα πυροδοτούν».

GLOW 17 | ΙΟΥΝΙΟΣ 2007, Έλλη Στάη


«Οι γονείς μας και το χώμα στο οποίο γεννιόμαστε ευθύνονται για την πορεία μας. Κάποια στιγμή ένας σοφός μού είχε πει ότι ‟στα πορτοκάλια του τόπου μου διακρίνω τη γεύση των προγόνων μου”. Συζητούσαμε για τον θάνατο και τη ζωή -αυτά τα δύο τα έβαζε μαζί- και μου εκθείαζε πόσο σημαντικό είναι το χώμα που μας ‟βγάζει”. Το χώμα, η αγκαλιά της μάνας και το βλέμμα του πατέρα, είναι νομίζω τα καθοριστικά».

GLOW 22 | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007, Σταύρος Θεοδωράκης


«Η πολυτέλεια για μένα δεν είναι το αντικείμενο. Είναι η εμπειρία. Η απόκτηση είναι ταξίδι, όχι αυτοσκοπός και πρέπει να μας δίνει γνήσια συναισθηματική ικανοποίηση».

GLOW 23 | ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008, Ελεονώρα Φέτση


«Αν ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να είμαι ένας άνθρωπος που σπούδασε περισσότερο, ασχολήθηκε πιο πολύ και έλιωσε πιο πολλά ρούχα στα θρανία, με μεγαλύτερη πειθαρχία και υπομονή».

GLOW 24 | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008, Λάκης Γαβαλάς


«Το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι η επιτυχία, αλλά η ειρήνη του μυαλού. Το θέμα δεν είναι να γίνεις εκατομμυριούχος, αλλά να έχεις ήσυχη συνείδηση και να κοιμάσαι ήρεμα τα βράδια»

GLOW 53 | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010, Μάρα Καρέτσου


«Όσα ζήτησα από τον Θεό τα απέκτησα. Γι’ αυτό και στη ζωή μου θέλω να επιστρέφω κάθε μέρα ένα μέρος αυτής της αγάπης σε συνανθρώπους μου που ήταν λιγότερο τυχεροί στη ζωή τους».

GLOW 54 | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010, Μαριάννα Βαρδινογιάννη


«Για μένα σήμερα Τέχνη είναι μια ανθρώπινη πράξη που, όταν ένας άλλος άνθρωπος την υποστεί, αλλάζει άποψη για τα πράγματα και τα γεγονότα».

GLOW 55 | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010, Κώστας Τσόκλης


«Ομορφιά είναι πώς αντιδράς όταν κανείς δεν κοιτάει»

GLOW 83 | ΙΟΥΝΙΟΣ 2013, Μαρία Μενούνος

«Έχουμε ξεχάσει ότι η μοίρα προέρχεται από το ρήμα ‟μείρομαι”, δηλαδή, ‟λαμβάνω μερίδιο, μετέχω”. Η ζωή δε συμβαίνει ερήμην μας, συμμετέχουμε σ’ αυτήν. Ο χαρακτήρας μας είναι η μοίρα μας. Άρα, υπάρχουν δυνατότητες και πιθανότητες, αλλά και περιορισμοί και όρια».

GLOW 86 | ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013, Γιώργος Πανόπουλος


«H Παριζιάνα καθορίζεται από την ανάγκη της να κάνει αυτό ακριβώς που θέλει. Δε θέλει να ξοδεύει τον χρόνο της για να επιβιώσει, θέλει να ζήσει τη ζωή της».

GLOW 98 | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014, Caroline de Maigret


«Ο έρωτας είναι μια μάχη που περιέχει και τη γαλήνη, αλλά και την καταστροφή. Μοιραία, γι’ ανθρώπους σαν κι εμένα είναι τροφή αυτό».

GLOW 110 | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015, Χριστόφορος Παπακαλιάτης


«Εάν οι άνθρωποι δεν εκπαιδευτούν μέσα από συγκεκριμένους δρόμους, δεν θα μάθουν να μετρούν τα λόγια τους. Περνάμε από το “είμαστε θεοί” στο “είμαστε σκουπίδια” με ταχύτητα φωτός. Μάλλον είμαστε μια ενδιάμεση κατάσταση. Στροβιλιζόμαστε σε μία δίνη χωρίς να ξέρουμε πώς να αναδείξουμε τα καλύτερα κομμάτια μας».

GLOW 119 | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016, Μαρία Ναυπλιώτου


«Το νόημα είναι να επικοινωνείς με τους ανθρώπους. Αισθάνομαι πως οι άνθρωποι έχουν πάψει να κοιτάζονται. Σε κοιτούν, αλλά δε σε προσέχουν».

GLOW 121 | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016, Ζωή Χωραφά


«Η φιλοσοφία μου είναι πως στα στραβά της ζωής επιλέγω να χαμογελάω στραβά. Παντού, ακόμα και στα σκοτεινότερα μέρη κρύβεται μια ευκαιρία για μια καινούρια αρχή. Υπάρχει μια φράση που επαναλαμβάνω στον εαυτό μου: ‟Μπορεί να χρειαστεί ν’ αλλάξεις το πλάνο, ποτέ δεν αλλάζεις, όμως, τον στόχο”»

GLOW 141 | ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018, Στέλιος Μαλακόπουλος


«Η άγνοια και η αμορφωσιά οδηγεί τον κόσμο να διοχετεύει τον θυμό του εκεί που δε βρίσκεται η αιτία. Ο μετανάστης και ο άστεγος δεν είναι η αιτία της δικής σου κατάστασης. Κάποιος άλλος είναι. Κι ενδεχομένως, σ’ έναν βαθμό κι εσύ να είσαι η αιτία».

GLOW 147 | ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019, Κατερίνα Λέχου


«Ό,τι πιο ανθρώπινο είναι ο έρωτας. Όταν δύο άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν ένα. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος έτσι. Μ’ εμπνέει ο άνθρωπος, ο πόνος του, η χαρά του, ακόμη και τα άσχημα. Ο έρωτας είναι παντού».

GLOW 156 | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020, Δήμητρα Γαλάνη


«Η αλήθεια και η αγάπη είναι ο πιο εύκολος και σωστός τρόπος. Ακολουθείς την καρδιά σου. Οι άνθρωποι δυσκολευόμαστε και περιπλέκουμε τα πράγματα, γιατί κάνουμε πολλές σκέψεις οι ίδιοι. Τις δικές μας προβολές και άγχη έχουμε να διαχειριστούμε».

GLOW 170 | ΙΟΥΛΙΟΣ 2021, Τζένη Μπαλατσινού


«Γυναίκα δε γεννιέσαι, γυναίκα γίνεσαι μέσα από τις διαδρομές της ζωής. Γυναίκα είναι, δηλαδή, το φύλο με το οποίο γεννητικά ερχόμαστε στον κόσμο ή το ροζ βραχιολάκι ενός νεογέννητου στο μαιευτήριο; Όχι. Το περιεχόμενο της γυναικείας φύσης κατακτιέται. Η θηλυκότητα διαμορφώνεται συν τω χρόνω, δεν ορίζεται την ημέρα που δημιουργείσαι. Η θέση σου στην κοινωνία, στη δουλειά, η μητρότητα, αυτά συγκροτούν το θηλυκό -έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι- και τα κατακτάς μέρα με τη μέρα».

GLOW 184 | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022, Ράνια Τζίμα


«Αντί για την τελειότητα προτιμώ το σημείωμα που μου είχε αφήσει η μητέρα μου: “Αυτό που εμείς θέλαμε για εσάς ένα πράγμα είναι: η αγάπη”».

GLOW 187 | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023, Μαρία Καβογιάννη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ GLOW 200 ANNIVERSARY