fbpixel

Search icon
Search
GLOW 200 Anniversary: 20 εξώφυλλα του περιοδικού GLOW που δεν τυπώθηκαν ποτέ
GLOW 200 ANNIVERSARY

GLOW 200 Anniversary: 20 εξώφυλλα του περιοδικού GLOW που δεν τυπώθηκαν ποτέ

Ανακαλύψτε τα!


Πίσω από τη συναρπαστική διαδικασία της προετοιμασίας κάθε τεύχους, οι εκπλήξεις είναι δεδομένες. Aνάμεσα σε εικόνες δυναμικές, όπου η λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά, τα συναισθήματά μας διασταυρώνονταν έως την τελική απόφαση. Κι αν οι απόψεις μας πορεύονταν σε δρόμους διαφορετικούς, τους κανόνες έθετε η ακεραιότητα της GLOW αισθητικής. Για πρώτη φορά, σε μία αντιπαράθεση της ακυκλοφόρητης φωτογραφίας με αυτήν που τελικά υπερίσχυσε, αποκαλύπτουμε τα 20 εξώφυλλα που ανταγωνίζονταν σε διάκριση το ένα το άλλο. 

Τα μικρότερα σε μέγεθος εξώφυλλα είναι αυτά που τελικά τυπώθηκαν.

Glow 43

Δωροθέα Μερκούρη

43.jpg
cover-43.jpg

Μια γυναίκα συνυφασμένη με τη λέξη «θηλυκότητα». Τολμηρή η απόφασή μας να μην εστιάσουμε στο sex appeal της. Ωστόσο, επιλέξαμε να προβάλουμε την αλήθεια και την αυθεντικότητά της κι όχι μια φωτογραφία που έδινε έμφαση σε μία μόνο πτυχή της πολυδιάστατης προσωπικότητάς της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΡΟΥΛΑ ΡΕΒΗ


Glow 66

Βίκυ Παπαδοπούλου - Γιάννης Στάνκογλου

cover-66.jpg
cover-66-b.jpg

To φόντο της φωτογραφίας κάποιες φορές παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική επιλογή ενός εξωφύλλου. Με προϋπόθεση, βέβαια, πως μας αρέσουν και στις δύο λήψεις οι φωτογραφιζόμενοι, όπως εδώ. Τελικά, επικράτησε το ανοιχτόχρωμο και αισιόδοξο background, έτσι ώστε να είναι απόλυτα λαμπερό για τις γιορτές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ


Glow 71

Σμαράγδα Καρύδη

cover-71-b.jpg
cover-71.jpg

Σε κόντρα ρόλο, θελήσαμε να τονίσουμε περισσότερο το ήρεμο προφίλ της Σμαράγδας, σε μια περίοδο που παντού επικρατούσε στα μέσα η εκρηκτική και πιο λαμπερή πλευρά του χαρακτήρα της λόγω των άκρως επιτυχημένων τηλεοπτικών της βημάτων. Με μία άκρως ανεπιτήδευτη λήψη, ανατρέποντας τα δεδομένα, φωτίσαμε πλευρές του εαυτού της που αγαπάμε εξίσου!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ


Glow 85

Βίκυ Καγιά

85.jpg
cover-85.jpg

Μια πολυφωτογραφιζόμενη γυναίκα, ειδικά για το GLOW. Απαιτητικές οι φωτογραφίσεις όταν φιλοξενούν και τους μικρούς μας φίλους. Η απόφαση είναι πιο εύκολη, βέβαια, όταν το δυναμικό ριγέ κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του καλοκαιριού. Ωστόσο, η επιλογή βασίστηκε κυρίως στην πρωτοτυπία και στην επιθυμία μας να αναδείξουμε τη Βίκυ μέσα από ένα concept που τελικά της ταίριαζε άψογα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ


Glow 109

Daria Werbowy

cover-109.jpg
cover-109-b.jpg

Από τις ελάχιστες φορές που κυκλοφορούμε ένα εξώφυλλο με πρόσωπο όχι ελληνικής καταγωγής, αλλά, όταν πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα super models παγκοσμίως και για αποκλειστικές φωτογραφίες που αποτυπώθηκαν για εμάς εκ μέρους της, δεν είχαμε παρά να πούμε «ναι». Φυσικά, τελικά επιλέξαμε μια κοντινή λήψη που προβάλλει την εκπληκτική ομορφιά της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ NICO


Glow 110

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

cover-110-b.jpg
cover-110.jpg

Όσο μυστήριο και να κρύβεται πίσω από τον Χριστόφορο, όσες φωτογραφίες με γυαλιά και βλέμμα στο παράθυρο κι αν έχει αποθεώσει, εμείς θα επιλέγουμε πάντα τα υπέροχα μελαγχολικά του μάτια που σε κάνουν ν’ αναρωτιέσαι για τις μυστηριώδεις σκέψεις που με τον νου του «ζωγραφίζει». Μάλιστα, στην επικρατούσα εικόνα, το ύφος του πέτυχε να θυμίζει ταυτόχρονα τον πρωταγωνιστή και τον σκηνοθέτη των εμβληματικών ταινιών του, γι’ αυτό και μας κέρδισε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ


Glow 114

Τάμτα

cover-114-b.jpg
cover-114.jpg

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο της κυκλοφορίας ενός ασπρόμαυρου εξωφύλλου! Αλλά πόσο υπέροχο χαμόγελο, τι τέλειο πορτρέτο, τι δυνατό κάδρο και πόσο φωτεινός άνθρωπος!... Όλα αυτά έκαναν τα χρώματα να είναι ως επιλογή απλά περιττά. Το styling, ωστόσο, στη δεξιά λήψη ήταν τόσο δυνατό, ώστε να μας προκαλέσει πολλαπλά διλήμματα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ


Glow 118

Κλέλια Ανδριολάτου

118.jpg
cover-118.jpg

Kαλοκαίρι και σίγουρα μια πιο μακρινή φωτογραφία, που σε κάνει να μεταφερθείς αμέσως σε μια θάλασσα όπου θα κάνεις τα σπορ σου και ταυτόχρονα θα σε εμπνεύσει να γνωρίσεις την καλοκαιρινή μόδα, ήταν η τέλεια απόφαση. Αν όχι τώρα, τότε πότε; Παρ’ όλα αυτά, η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Κλέλια -ως το απόλυτο summer girl- σε κοντινό πλάνο είναι ένα πραγματικό «όνειρο», ειδικά όταν ο φακός την αιχμαλωτίζει με αυτό το σαγηνευτικό βλέμμα. Τελικά, κάθε επιλογή θα ήταν εξίσου υπέροχη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ


Glow 128

Αμαλία Κωστοπούλου

cover-128-b.jpg
cover-128.jpg

Και ακριβώς έναν χρόνο μετά, αναζητήσαμε και πάλι μια πιο χαλαρή καλλιτεχνική προσέγγιση για το καλοκαιρινό μας εξώφυλλο, με την Αμαλία που εκείνη την περίοδο έκανε τα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ.Η φρεσκάδα της νιότης της σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή αύρα απογείωσε μια σειρά από καταπληκτικές λήψεις. Όλες τους μία και μία, αλλά από αυτές το κόκκινο και η επιλογή του jacket για το beach look πρωταγωνίστησαν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ


Glow 138

Κάτια Ζυγούλη

cover-138-b.jpg
cover-138.jpg

To βλέπουμε και το ξαναβλέπουμε! Ευτυχώς ήρθε το επετειακό αυτό τεύχος να μας θυμίσει αυτήν την εξωπραγματική φωτογραφία που επιλέξαμε για το εσωτερικό άνοιγμα της συνέντευξης, αλλά όχι για το εξώφυλλο. Λάθος επιλογή;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ


Glow 144

Ήβη Αδάμου

cover-144-b.jpg
cover-144.jpg

Υπάρχουν και οι φορές που σχεδιάζεις αρκετά εξώφυλλα, αλλά μέσα σου ξέρεις ήδη ποιο θα πρωταγωνιστήσει. Η χαρά και η έκπληξη των Χριστουγέννων πάντα θα κερδίζει! Η Ήβη, άλλωστε, είναι ένα πρόσωπο που λάμπει παντού με την αθωότητα και με το γέλιο της!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ


Glow 157

Ευγενία Σαμαρά

cover-157-b.jpg
cover-157.jpg

Από τα αγαπημένα μας εξώφυλλα σε όλα τα χρόνια που πέρασαν! Ανατρεπτική και δυναμική, η φωτογράφιση με τη σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια της Μάρας Δεσύπρημεταφέρθηκε στο πιο μαγευτικό σκηνικό. Η Ευγενία, έτοιμη να πετάξει σαν πουλί, δίνει τη δική της παράσταση σ’ ένα τσίρκο. Και οι λήψεις, η μία καλύτερη από την άλλη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ


Glow 164

Μelia Kreiling

164.jpg
164v.jpg

Eoρταστικό εξώφυλλο και τι να πρωτοδιαλέξεις; Υπέροχα φορέματα, φόντο γιορτινό και μια παρουσία ισάξια δυναμική και στις δύο επιλογές. Η τελική απόφαση ήρθε με ψηφοφορία από όλους τους ανθρώπους του GLOW.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ


Glow 169

Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση

cover-169.jpg
cover-169-b.jpg

Όσο κι αν αγαπήσαμε την Εριέττα αγκαλιά με τα σκυλάκια της και το κοριτσίστικο χαμόγελό της, επιλέξαμε τη γυναίκα που μέσα από το βλέμμα της φαίνεται η αγάπη της για τη ζωή και τη φύση. Με ανέμελη διάθεση, μας μαγνητίζει με το χαλαρό στιλ της ως το cool ranch girl που είναι! Τελικά, αυτό το εξώφυλλο αγαπήθηκε όσο κανένα και παραμένει μία από τις κορυφαίες παραγωγές μας ως τώρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΛΗΣ


Glow 170

Τζένη Μπαλατσινού

cover-170-b.jpg
cover-170.jpg

Την εποχή που ξαναέγινε μητέρα, θέλαμε να αναδείξουμε τη γλυκύτητα σ’ ένα κοντινό πλάνο, με ένα δραματικό καλοκαιρινό styling που πραγματικά έκλεβε όλες τις εντυπώσεις.Το εξώφυλλο επιλέχθηκε βάσει του τι υπήρξε απόλυτα συνυφασμένο με τις προσταγές της μόδας εκείνης της τόσο υπέροχης περιόδου, παρόλο που η ανάλαφρη φωτογραφία της Τζένης στα βράχια υπήρξε απλά ασυναγώνιστη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ


Glow 178

Λένα Παπαληγούρα

cover-178.jpg
cover-178-b.jpg

Μαγικές και οι δύο μας τελικές επιλογές. Αλλά επικράτησε το εξώφυλλο που εντέλει εκτυπώθηκε για τη ζεστή αίσθηση με την οποία αγκαλιάζει τον εαυτό της, για τον τρόπο που χαϊδεύει το ρούχο το σώμα της και για την απόλυτη λεπτομέρεια: τη λωρίδα του ήλιου που τη φωτίζει κλεφτά στο πρόσωπο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ


Glow 181

Κατερίνα Ευαγγελάτου

181.jpg
cover-181new.jpg

Πώς να μη σου κλέψει την καρδιά αυτό το χαρούμενο και αισιόδοξο πορτοκαλί, αλλά και η καθαρή ματιά μιας δυναμικής γυναίκας που αποπνέει σιγουριά γι’ αυτό που είναι και για όσα αγαπά να κάνει; Η ρομαντική διάθεσή της στη δεύτερη version, όμως, μας ιντρίγκαρε εξίσου, μιας και υπήρξε απόλυτα συνυφασμένη με την ταυτότητα των εξωφύλλων του GLOW!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ


Glow 188

Ζέτα Μακρυπούλια

188.jpg
188v.jpg

Όταν έχεις από δύο υπέροχα πορτρέτα να διαλέξεις, η λεπτομέρεια μπορεί να σε κατευθύνει στο σωστό. Το ρούχο έκανε τη διαφορά, με το αέρινο βολάν που φαίνεται ξεκάθαρα στο εξώφυλλο που επιλέχτηκε. Αλλά κυρίως ήταν η δυναμική πόζα με τα χέρια στη μέση που έδινε στη Ζέτα μια πιο statement υπόσταση και ταίριαζε απόλυτα με την ηχηρή επιστροφή της στο τερέν των εντύπων, η οποία σηματοδοτήθηκε με αυτό το τεύχος!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΛΗΣ


Glow 192

Κόρα Καρβούνη

mono-cover-192.jpg
cover-192.jpg

Πόσο μπορεί άραγε να σε αιχμαλωτίσει μια φωτογραφία; Αυτό ακριβώς νιώσαμε με την τελική εκτύπωση του εξωφύλλου της Κόρας με τα λουλούδια στα μαλλιά. Σαν μια γυναίκα του θεάτρου, έτοιμη να ερμηνεύσει ό,τι της ζητηθεί, αλλά και σαν μια γνήσια χορεύτρια, έχει τέτοιο εκτόπισμα που ίσα που νιώθεις πως ακούς τη μουσική να παίζει σαν την κοιτάς. Για εμάς, απλά αφοπλιστική!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΡΑ ΔΕΣΥΠΡΗ


Glow 194

Ροζάνα Γεωργίου

cover-194b.jpg
cover-194a.jpg

Φτάσαμε ένα βήμα πριν από το τυπογραφείο, αμφιταλαντευόμενοι για το αν θα «βγούμε» με διπλό εξώφυλλο. Αλλά η αλήθεια είναι πως, όταν έφτασε το δοκίμιο για να διαλέξουμε, η έκφραση της Ροζάνας στην κοντινή λήψη και το απόλυτο πράσινο μάς ταίριαξαν απόλυτα σ’ ένα τεύχος αφιερωμένο στη βιωσιμότητα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ GLOW 200 ANNIVERSARY