fbpixel

Search icon
Search
Givenchy, Schiaparelli, Rabanne: Μας συστήνουν το office look για τον χειμώνα του 2024
TRENDS & CATWALKS

Givenchy, Schiaparelli, Rabanne: Μας συστήνουν το office look για τον χειμώνα του 2024

Στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή


Η Paris Fashion Week συνεχίζει δυναμικά και τα τελευταία shows που έχουν κλέψει την προσοχή μας είναι των οίκων Givenchy, Schiaparelli, Rabanne, οι οποίοι επαναπροσδιορίζουν τη θηλυκότητα και τη γυναικεία δυναμική, ενώ θα έλεγε κανείς ότι παρουσιάζουν μια καινούρια προσέγγιση του νέου office look του χειμώνα του 2024. 

Schiaparelli Fall 2024

pfw-nhLLc.jpg

To show άνοιξε με ένα tweed κοστούμι χωρίς πουκάμισο και σουτιέν, με το παντελόνι ψηλόμεσο και oversized. Η ραπτική ήταν ανανεωμένη - πιο χαλαρή σε κόψιμο και attitude - και το ίδιο και το styling, το οποίο παρουσίασε απίθανα αξεσουάρ. Ένας κορσές, για παράδειγμα, συνδυάστηκε με υπερμεγέθη παντελόνι που συγκρατούνταν στους γοφούς με μια μπαντάνα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως ζώνη. Ο Daniel Roseberry σημείωσε ότι πήρε στοιχεία από τα κομμάτια που θέλουν να φορούν οι γυναίκες στη ζωή του. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται κορσέδες, εφαρμοστά φορέματα, power suits και σακάκια με έντονους ώμους. «Αυτό που θέλουν από εμάς εξακολουθεί να είναι αυτό το χιούμορ, αυτή η δημιουργικότητα, αλλά να γίνεται αβίαστα», σημείωσε ο creative director του οίκου.

Εξ ου και τα φορέματα από ελαστικό jersey με το κορμάκι trompe l'oeil, ένα νεύμα στον designer Geoffrey Beene και τα βραδινά φορέματα με τις κλεψύδρες και τις χάντρες. Ένα άλλο τέχνασμα ήταν να αφήσουμε πολλά από τα αξεσουάρ να «μιλήσουν». Τα high-top sneakers είχαν τα φορμαρισμένα δάχτυλα των προηγούμενων σεζόν, και τα τακούνια είχαν σχήμα S και έλαμπαν με πολύτιμες πέτρες.

Givenchy Fall 2024 

pfw-1-n7oSR.jpg

Η επίδειξη ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη με ένα cocktail dress με κεντημένες ασημένιες χάντρες και μια στενή ουρά να το ακολουθεί: Αυτό ήταν μια υπενθύμιση σε όσους μπορεί να έχουν ξεχάσει ότι αυτός ο οίκος διαθέτει ατελιέ υψηλής ραπτικής. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια τολμηρή συλλογή από κομψά ραμμένα κοστούμια και βραδινά φορέματα. Τα πρώτα διακρίνονταν από υφασμάτινα κουμπιά και ανατρεπτικά πιο masculin κοψίματα, ενώ τα δεύτερα ξεχώριζαν με ιδιαίτερες κεντημένες λεπτομέρειες στο ντεκολτέ ή στην πλάτη, ένα στοιχείο βγαλμένο από τα αρχεία του οίκου. Σε μερικά άλλα φορέματα, μια ντραπέ, διπλή μέση θύμιζε σιλουέτα μπασκέ -ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής της ιδρύτριας. Τα παλτό ακολούθησαν το ίδιο πρότυπο, με σεβασμό στους κλασικούς κώδικες του Givenchy.

Rabanne Fall 2024

pfw-gwULy.jpg

Το θέμα του «καθημερινού ντυσίματος» διατρέχει ολόκληρη αυτή τη σεζόν - συστήνοντάς μας μια εποχή της μόδας, που θέτει στους σχεδιαστές την πρόκληση να βρουν μια λειτουργική προσέγγιση για τα ρούχα τους. Ο Julien Dossena είναι ένας από αυτούς που επέστρεψαν στην πραγματικότητα, με μια casual-cool συλλογή. «Είχα τη λαχτάρα να κάνω μόνο ρούχα. Ίσως εξαιτίας του κοινωνικού κλίματος που επικρατεί παγκοσμίως», δήλωσε ο ίδιος.

Έτσι, αντί για άλλη μια φαντασίωση εκτός κόσμου Rabanne, αυτή τη σεζόν εμπνεύστηκε κοιτάζοντας «το πώς ντύνονται τα κορίτσια όταν τα βλέπω να περπατούν στο Παρίσι ερχόμενα στη δουλειά κάθε μέρα», είπε. «Με ενδιέφερε πραγματικά να παρατηρώ απλώς τους ανθρώπους. Είναι ένα είδος κολάζ πραγμάτων, αναμειγνύοντας τα πάντα μεταξύ τους- ένα προσωπικό είδος οικειότητας με αυτό που κάνει τους ανθρώπους πιο ξεχωριστούς». Το pick-and-mix του, layering επί layering από ζακέτες, πουλόβερ, μίνι φούστες, πουκάμισα, σακάκια, παντελόνια και φόρμες, ήταν ένα μάθημα για το πώς να κάνεις μία ανεπιτήδευτη μίξη από διαφορετικά μήκη, μοτίβα και σχέδια να λειτουργεί!