fbpixel

Search icon
Search
Γήρανση στον λαιμό: 5 τρόποι για να την αντιμετωπίσετε
MAGAZINE

Γήρανση στον λαιμό: 5 τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Με το πέρας του καλοκαιριού θα χρειαστεί να λάβετε δραστικά μέτρα


Το φθινόπωρο είναι η εποχή που μας φέρνει αντιμέτωπους με τις γηραντικές επενέργειες του καλοκαιριού. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η πιο αγαπημένη μας εποχή είναι δυστυχώς κι αυτή που επιβαρύνει πιο πολύ το δέρμα μας. Ο ήλιος φέρνει τη χαρά σίγουρα, αλλά προκαλεί και γήρανση!

Ένα από τα μέρη του σώματος, λοιπόν, όπου φαίνονται άμεσα οι φθορές είναι ο λαιμός. Αποτελεί και το πρώτο -κι απόλυτο- σημείο που μαρτυρά το πέρασμα του χρόνου, γι’ αυτό και, ειδικά μετά το καλοκαίρι, απαιτεί μεγαλύτερη φροντίδα. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας, να εφαρμόζουμε αντηλιακό καθημερινά, όπως κι άλλες βασικές συνήθειες, για την κατάλληλη περιποίηση της επιδερμίδας μας. Όμως, συχνά, τις περιορίζουμε στο πρόσωπο, παραλείποντας το σημαντικότερο: τον λαιμό, μία από τις περιοχές που απαιτούν προσεγμένη φροντίδα. Εάν θέλετε να αποτρέψετε τη γήρανσή του και την εμφάνιση έντονων ρυτίδων, σας προτείνω ν’ ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό

Μπορεί να είναι αυτονόητο, αλλά, ναι, πρέπει πάντα να καλύπτετε με αντηλιακό και τον λαιμό σας. Το δέρμα εκεί είναι συχνά το πρώτο μέρος που δείχνει σημάδια βλάβης από τον ήλιο, καθώς είναι πολύ λεπτό κι ευαίσθητο. Εφαρμόστε το προϊόν που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας μέχρι το ντεκολτέ, για να εξασφαλίσετε σωστή προστασία, χειμώνα-καλοκαίρι.

2. Καταναλώστε καλά λιπαρά

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα διευκολύνουν το σώμα να παράγει κολλαγόνο, που είναι απαραίτητο για να διατηρείται το δέρμα του λαιμού σφριγηλό. Θα τα βρείτε σε τρόφιμα όπως τα ψάρια (κυρίως σαρδέλες, σκουμπρί και σολομό), το αβοκάντο, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.

itg-earrings-5.jpg

3. Κάντε σωστή και συχνή απολέπιση

Το σώμα μας έχει εκατομμύρια κύτταρα, που αντικαθιστά συνεχώς. Εάν δεν κάνετε σωστά την απολέπιση του λαιμού σας, εκτός από το πρόσωπό σας, αυτά μπορεί να μείνουν στην επιδερμίδα και να φράξουν τους πόρους. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα απαλό προϊόν, λόγω της λεπτότητας του δέρματος στο συγκεκριμένο σημείο.

4. Καθαρίζετε καλά την επιδερμίδα σας

Όταν κάνετε τον καθημερινό σας καθαρισμό προσώπου, μην παραλείπετε να φτάνετε μέχρι τον λαιμό. Όπως το πρόσωπο έχει υπολείμματα από ρύπους και σκόνες, το ίδιο συμβαίνει και με αυτήν την περιοχή.

5. Δοκιμάστε μια θεραπεία

Η Jalu Toxin είναι μια επαναστατική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει συσφικτικούς παράγοντες (DMAE), υαλουρονικό οξύ και βοτουλινική τοξίνη. Τι πετυχαίνει ο συνδυασμός αυτών των πολύτιμων υλικών; Ενεργοποίηση του πολλαπλασιασμού των ινοβλαστών και της κολλαγονογένεσης. Έτσι, μειώνεται ο ρυθμός απώλειας κολλαγόνου και, άρα, επιβραδύνεται η γήρανση. Για την εν λόγω θεραπεία, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Don’t miss: Ακούστε και το podcast μου «Πάμε αλλιώς» στο pod.gr, με τίτλο «Καλοκαίρι ίσον γήρανση! Μήπως... “Κακοκαίρι”;»

img-20210306-wa00003.jpg

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι συγγραφέας των best sellers «Νιάτα Διαρκείας», «Όμορφα μυστικά », «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες», «Κάντο να συμβεί τώρα», και «Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί» δημιουργός του site www.omorfamystika.gr, του podcast "Πάμε Αλλιώς" στο pod.gr, του YouTube channel VICKY'S VITA και διοργανώτρια webinars (διαδικτυακά σεμινάρια) αυτογνωσίας και διατροφής.

Instagram: @vikyhatzivasiliou

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022